Yat Limanı Haberleri

Yat Limanı Haberleri

Başkan Ünlü: “Marmaris için el ele vermeliyiz”

Marmaris’in vitrini sayılan ve her yıl yüz binlerce turisti ağırlayan Kısa Yalı ile Yat Limanı’nın sorunlarına çözüm bulunması adına ilk adım atıldı. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü; Ticaret Odası Başkanı Mutlu Ayhan, Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ayyıldız’ın da hazır bulunduğu toplantıda bölge esnafı ile bir araya geldi ve “Hep birlikte hareket etmeliyiz” mesajı verdi.

Yat limanı ‘Buggy’lere emanet

Marmaris Belediyesi’ne ait iki adet elektrikli buggy, Yat Limanı’nda çalışmaya başladı. Yat limanında yaya trafiğini tehlikeye düşüren motosiklet girişini engellemeyi hedefleyen çalışma büyük beğeni topladı.

Datçalılardan yat limanı talebi

Muğla’nın Datça ilçesinde esnaf ve vatandaşlar, yapılacak 270 yat kapasiteli yat limanına karşı çıkanlara tepki göstererek, projenin ilçenin gelişimine katkı sağlayacağını dile getirdi.

Marmaris Yat Limanı’na temizlik çalışması yapıldı

 Her gün binlerce kişiyi ağırlayan Yat Limanı ve Barlar Sokağı, Marmaris Belediyesi ekiplerinin yoğun çalışmasıyla tertemiz oluyor.

Marmaris Belediyesi’nden çöp uyarısı

Yat Limanı’nda yer alan restoranlara, bölgede kirliliğin önüne geçmek için yaz sezonu öncesi çöp çıkarma saatleri Marmaris Belediyesi tarafından tebliğ edildi.

Başkan Ünlü’den Sezon Öncesi İnceleme

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Yat Limanı, Barlar Sokağı, Kordon Caddesi ve Uzunyalı'da incelemelerde bulundu. Sezon öncesi yapılması gerekenlerle ilgili Fen İşleri Müdürü Özgür Han ve Zabıta Müdürü Metin Kaleminali ile incelemeler yapan Ünlü esnafın da görüşünü aldı.

Oltaya Balık Yerine Martı Takıldı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde balık tutan vatandaşın oltasına martı takıldı. Sosyal medya hesaplarında paylaşılan görüntülerde, misinaya dolanan martı vatandaşlar tarafından kurtarılarak, tekrar uçması için bırakıldı.

Marmarisliler Yeni Yıla Coşku İle Girdi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde vatandaşlar yılbaşını coşkulu şekilde kutladı. Tüm ilçe genelinde alınan had safhada güvenlik önlemleri ile vatandaşlar mekanlarda ve yat limanında yeni yıl coşkusunu huzur içinde yaşadı.

Marmaris Kaymakamı Kaya 2024'e Sahada Girdi

Muğla’nın Marmaris ilçesi Kaymakamı 2023'ün son gecesini görevi başındaki kolluk kuvvetlerini ve hastanede tedavi gören hastaları ziyaret ederek uğurlarken, 2024'e ise Marmaris yat limanında asayiş denetimleri yaparak girdi.

Havaya kurşun sıkan gençler polisten kaçamadı

Muğla’nın Marmaris ilçesi belediye yat limanında bir grup gencin tehlikeli eğlencesi karakolda bitti. Yat limanına demirli bir tekneden havaya 6 el ateş açılması ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis sevk edilirken gençlerin polisleri görünce denizi attığı silahı deniz polisleri ve sahil güvenlik ekipleri çıkardı.

Marmaris’te denizciler fırtınaya hazırlandı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Muğla’nın Marmaris ilçesi için şiddetli fırtına ve yağış uyarısının ardından, yat limanındaki ve balıkçı barınağındaki tekneler kendilerini sağlama alarak hazırlıklarını tamamladı.

Turizme Büyükşehir darbesi

     Muğla Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki Marmaris Yat Limanında devam eden inşaattan dolayı yollar bozuk, elektrik su yok, turizm sezonunun başlamasından dolayı esnaf çaresiz bir şekilde acil çözüm bekliyor!    

MARMARİS TİCARET ODASI BAŞKANI AYHAN; "YAT LİMANI İNŞAATI BİR AN ÖNCE SONA ERMELİ"

Geçtiğimiz aylarda Marmaris Yat Limanı’nda başlayan alt yapı yenileme ve çevre düzenleme çalışmaları sezon başlamasına rağmen halen devam etmesi ile ilgili olarak açıklama yapan Marmaris Ticaret Odası (MTO) Başkanı S. Mutlu Ayhan, "Yat limanı inşaatı bir an önce sona ermeli" dedi.

MARMARİS’TE ASAYİŞ DENETİMİ YAPILDI

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki yat limanı ve barlar sokağında genel asayiş denetimi yapıldı.

Yatırımcı Akalın, “Ben bu Fethiye’yi seviyorum”

Fethiye Körfezi’nde koyların bulunduğu yarımada üzerinde, Akmarin Marina ve Yat Limanı Turizm İnşaat A.Ş.’nin yapmayı planladığı 328 yat bağlama kapasiteli marina projesi ile ilgili ÇED sürecinin bir aşaması olan halkın katılım toplantısı Fethiye Şefika Pekin Anadolu Lisesi salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda projeye bazı çevreciler tepki gösterirken, bazıları 1 tane bile ağaç kesilmeyeceği, bölgeye önemli bir yatırımın yapılacağı vurgusu yaptı. Toplantıya mülk ve proje sahibi Ali Rıza Akalın da katıldı. Akalın, “Ben bu Fethiye’yi seviyorum ve sonuna kadar da Fethiyeliyim. Her görüşe saygı duyuyoruz.” diyerek Fethiye ekonomisi ve turizmine değer katacak bir proje planladıklarını belirtti. 

Akmarin Projesi meclise taşındı

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Çevre ve Şehircilik Başkanlığı'na Yat Limanı yapımı girişimlerinden vazgeçilmesi için çağrıda bulundu.

Karaca’dan ternanenin çözümü için Söz!

En az Fethiye Körfezi, Fethiye Kruvaziyer Yat Limanı ve alt yapı kadar önemli olan Fethiye Tersanesi’nin çözümü için Karaca çalışma sözü verdi.