Yavru Haberleri

Yavru Haberleri

Tel kafese kafası sıkışan yavru köpek kurtarıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde kapının tellerine kafası sıkışan yavru köpek itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kurtarıldı.

Kara Avcılığı Sezonu Kapandı

26 Ağustos tarihinde başlayan kara avcılığı 2023-2024 av dönemi merkez av komisyonu kararları doğrultusunda ülke genelinde 3 Mart 2024 tarihinde sona erdi. Bu tarihten itibaren 2024-2025 av dönemi açılışına kadar kara avcılığı faaliyetleri tüm ülke genelinde yasaklandı.

Marmaris sahilinde ölü yavru caretta bulundu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde sağanak yağışların ardından, Uzunyalı sahiline vurmuş ölü bir Caretta Caretta deniz kaplumbağa yavrusu bulundu. Kaplumbağayı bulan Marmaris Doğa Koruma Derneği üyeleri DEKAMER’e durumu bildirdi.

Kayalıklarda Mahsur Kalan Keçi Ve Yavrusunu AKUT Ekibi Kurtardı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde kayalık alandaki mahsur kalan keçi ve yavrusu AKUT Fethiye ekipleri tarafından kurtarılarak sahibine teslim edildi.

Muğla'da Boz Ayı, Yavrularıyla Görüntülendi

Muğla'da yaban hayatının foto kapanlarla izlenmesi çalışmalarında, bir boz ayı ve 3 yavrusu foto kapan tarafından görüntülendi.

Keçi Yavrusu İle Kurtarıcısının Güldüren Diyaloğu

Muğla’nın Datça ilçesinde kayalıklara sıkışan keçi yavrusunu kurtaran MAG-AME ekibinin keçiyle diyaloğu hem güldürdü hem yürekleri ısıttı.

Temizlik işçilerinin dikkati canlı olarak çöpe atılan kedi yavrusunu kurtardı

Muğla'nın Milas ilçesinde canlı olarak poşete sarılıp çöpe atılmış kedi yavrusu belediye temizlik işçilerinin dikkati sayesinde kurtarıldı.

Yavru kedileri parçalayarak öldüren şüpheliye ev hapsi verildi

Muğla'nın Datça ilçesinde 2 adet yavru kedinin parçalanması ile ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 17 yaşındaki şüpheliye çıkartıldığı mahkemece ev hapsi verildi.

Alevlere karşı yavrusuna siper olan anne kaplumbağa görenleri duygulandırdı

Muğla’nın Milas ilçesinde bir bahçede çıkan yangında alevlere karşı yavrusuna siper olan anne kaplumbağadan geriye kalan görüntüler duygulandırdı.

Caretta yuva sayısı 600’e ulaştı

Caretta Caretta Deniz Kaplumbağalarının en önemli üreme merkezi Muğla'nın Ortaca ilçesi Dalyan İztuzu sahilinde yuva sayısı 600’e ulaştı.

Lokantada insanın içini ısıtan manzaralar

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde serçe yavrusunun tabağından pilav yediği kişinin omzunda da beslendiği anlar görüntülere yansıdı. Adeta insanın içini ısıtan görüntülerde Ferhat Akkoyun isimli şahıs, masasına davetsiz misafir serçe ile yemeğini ve suyunu paylaştı.

İtfaiyeden kedi kurtarma operasyonu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde otel tuvaletinin gider borusunda mahsur kalan yavru kedi, görüntüleme cihazı yardımıyla kurtarıldı.

Belediye Ekipleri Yavru Kediyi Kurtardı

Marmaris Beldibi Hacıbektaş Veli Parkı'nda ızgaralardan kanala düşen yavru kedinin sesini duyan çocukların ihbarı üzerine harekete geçen Marmaris Belediyesi ekipleri yavru kediyi sağ salim kurtardı.

Geçici Hayvan Bakımevi 20 bin 633 ziyaretçiyi ağırladı

Doğal yaşam alanları ve teknik özellikleri ile Türkiye’nin en donanımlı barınaklarından biri olan Muğla Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi can dostların daha iyi bir yaşam sürmeleri için çalışmalarına devam ediyor. 37 bin 349 m2 alan arazi üzerine inşa edilen Geçici Hayvan Bakımevinde ilk kabul ünitesi, yavrulu anne bakım, karantina, muayene, ameliyathane ve müşahede üniteleri yanında kedi üniteleri, açık-kapalı kafesler, doğal yaşam park alanları bulunuyor.

YAVRU KÖPEĞİ AĞZI BAĞLI POŞETE KOYUP YOL KENARINA ATMIŞLAR

Muğla’nın Bodrum ilçesinde ağzı bağlı 3 çöp poşeti içerisine konulan yavru köpek, yol kenarına atıldı. Köpek, tesadüf sonucu bulunarak sağ salim kurtarıldı.

JANDARMA ÇEVRE TİMİNDEN YABAN KEÇİSİ NÖBETİ

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi yaban keçilerinin yavrulama döneminde avlanmamaları için dağlarda nöbet tutuyor.

FETHİYE EKİPLERİ BULUNMASI ZOR OLAN İLACI TESLİM ETTİ

Türkiye’de bulunması çok zor olan bir ilacı, epilepsi hastası Ayşe Melisa Çolak isimli yavrumuza Fethiye Belediyesi ekipleri ulaştırdı.

MUĞLA'DA NESLİ TÜKENMEKTE OLAN KARAKULAKLAR FOTOKAPAN İLE GÖRÜNTÜLENDİ

Muğla’da nesli tükenmekte olan karakulak ve iki yavrusu ormanlık alana yerleştirilen fotokopan tarafından görüntülendi.

SIKIŞAN YAVRU KEDİ KURTARILDI

Ölüdeniz’de bir kebap salonunun tabelasına sıkışan yavru kedi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

DÜNYA BALIKÇILIK GÜNÜ'NDE 30 BİN YAVRU ÇUPRA DENİZLE BULUŞTU

Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 'Dünya Balıkçılık Günü' kapsamında Büyük Samanlık Koyu'nda bir program düzenlendi. Düzenlenen programda çevre ve deniz temizliği yapıldı. Akabinde 30 bin yavru çupra denizle buluşturuldu.

DENİZ KAPLUMBAĞALARI ÖZGÜRLÜĞE KULAÇ ATTI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde başlatılan proje çerçevesinde Muğla İztuzu Plajı'nda aralarında tedavisi tamamlanan, uydu cihazı takılan ve kuluçka dönemini tamamlayan yavru deniz kaplumbağaları da olmak üzere aynı anda 10 deniz kaplumbağası denize bırakıldı. Türkiye genelindeki 5 plajda son 2 yılda denize ulaşan yavru sayısının 216 bine ulaştığı bu durumun da ekosistem açısından sevindirici bir gelişme olduğu kaydedildi.

10 METRELİK KUYUYA DÜŞEN YAVRU KEDİYİ İTFAİYE KURTARDI

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 10 metre derinliğindeki su kuyusuna düşen yavru kedi, Bodrum İtfaiye Grup Amirliği ekipleri tarafından kurtarıldı.

YANGINDAN KURTULAN YAVRU KARAKULAK MARMARİS-DATÇA ARASINDA BULUNDU

Muğla'nın Marmaris ilçesi Yaban Hayatı Geliştirme Sahası Bördübet mevkiinde 21 Haziran'da çıkan orman yangınında doğal yaşam alanının yüzde 90'ı yanarken, bölgede yaşayan yavru karakulak, Datça Balıkaşıran mevkiindeki bir tesisin yakınlarında bulundu.

KÖYCEĞİZ GÖLÜNE 260 BİN YAVRU SAZAN BALIĞI BIRAKILDI

“Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında Köyceğiz Gölüne 260 bin yavru sazan bırakıldı. ‘’

BELEDİYE EKİPLERİ 5 YAVRU KÖPEĞİ KURTARDI

Menteşe Belediyesi ekipleri gelen ihbar üzerine Yerkesik Mahallesinde derenin içinde sıkışan anne köpeği ile 5 yavrusunu kurtardı.

7 METRELİK KUYUYA DÜŞEN KEDİ KURTARILDI

Marmaris’de 7 metre derinliğindeki kuyuya düşen yavru kedi, İtfaiye Grup Amirliği Ekipleri tarafından kurtarılarak sahibine teslim edildi.

YAVRU KEDİLER 15 METRELİK KUYUDAN KURTARILDI

Fethiye’de ilçesinde 15 metrelik su kuyusuna düşen yavru kediler, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

SU KANALINDA MAHSUR KALAN KÖPEK VE YAVRULARI KURTARILDI

Seydikemer’de, sulama kanalında mahsur kalan köpek ve 6 yavrusu itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

BORUYA SIKIŞAN KEDİ YAVRUSUNU İTFAİYE EKİPLERİ KURTARDI

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yağmur suyu gider borusunda sıkışan kedi yavrusu, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Yavru kedileri poşet içerisinde canlı canlı çöpe atmışlar

Muğla'nın Bodrum ilçesinde poşet içerisinde çöp konteynerine atılan yavru kedileri, belediye personelinin dikkati kurtardı.