Yelken Haberleri

Yelken Haberleri

BIOR 2024 Start Aldı

Bodrum Belediyesi ve Bodrumspor Kulübü Yelken Şubesi ev sahipliğinde bu yıl 12.'si düzenlenen Superpar Bodrum Uluslararası Optimist Yarışları (BIOR) başladı.

MIYC Kış Trofesi Yarışı rüzgar yetersizliğinden iptal oldu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Marmaris Uluslararası Yat Kulübünün (MIYC) 15'inci kez düzenlediği 7 ülkeden 38 yelkenli yatın katıldığı Kış Trofesi'nin 3'üncü ayak ilk gün yarışları, yeterli rüzgar olmadığı için yapılamadı.

Marmaris yelken yarışları Kış Trofesi başlıyor

Muğla'nın Marmaris ilçesi Marmaris Uluslararası Yat Spor Kulübü (MIYC) tarafından düzenlenen ve 5 ayaktan oluşan MIYC Kış Trofesi, bu yıl 15. kez yelkenleri rüzgarla dolduracak. 20 Ocak'ta ilk yarışın başlayacağı trofe için son kayıt tarihi 19 Ocak olarak belirtildi.

Bodrum'da 84 düzensiz göçmen yakalandı

Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında yelkenli tekne içerisinde 84 düzensiz göçmen ile 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi ve ülkeyi yasadışı yollarla terk etmeye çalışan 1 Türk vatandaşı yakalandı.

Tenzor International Cup’ta zafer Tenzor Takımı’nın oldu

Bodrum’da düzenlenen J/70 sınıfı yelken yarışı Tenzor International Cup’ın ilk etabı bugün yapılan yarışların ardından sona erdi. Organizasyonun ilk etabında Tenzor Takımı şampiyon oldu.

Burhanettin Tekdağ Yıl Sonu Yelken Yarışları'nın ilk günü tamamlandı

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü (MIYC) tarafından düzenlenen Burhanettin Tekdağ Yıl Sonu Yarışları'nın ilk günü 23 teknenin kıyasıya rekabeti ile tamamlandı.

Yelkenli karaya vurdu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle bir yelkenli karaya sürüklenirken, ilçede deniz ulaşımı da yapılamadı.

Atatürk Kupası Yarışları Fethiye'de Tamamlandı

Göcek Yat Kulübü tarafından, her yıl Kasım ayında düzenlenen Sonbahar yelken yarış haftası, bu yıl, 6-10 Kasım 2023 tarihleri arasında, Fethiye Körfezinde gerçekleştirildi.

Yelkenciler rüzgarı beklerken denizde keyif yaptı

Marmaris Yarış Haftası'na katılan yelkenciler, rüzgarın yeterli hıza gelmesini beklerken, teknelerinin üzerinde güneşlenip denize girdi.

Cumhuriyetin 100. Yılına Uluslararası Kutlama!

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü tarafından düzenlenen; Marmaris Uluslar arası Yarış Haftası`nın34.sü, 15 ülkeden yaklaşın 1000 yelkencinin katıldığı resepsiyonda, Türkiye Cumhuriyetinin 100. Yılı Kutlamasıyla başladı.

The Bodrum Cup'ta heyecan devam ediyor

Bodrum’da bu yıl 35.’si düzenlenen Maximiles Black The Bodrum Cup'ın 3. gün yarışı olan Çökertme-Kissebükü etabı için yelkenler açıldı, heyecanlı yarışın startı verildi.

Cup'ta yelkenlilere görkemli karşılama

35. Maximiles Black The Bodrum Cup'ta Cumhuriyetin 100'üncü yılı vesilesiyle önceki yıllardan farklı olarak Selanik ve İstanbul rotalarının da dahil edildiği yarışlarda Kuşadası-Yalıkavak etabı tamamlandı.

BIOR yarışları ödül töreniyle sona erdi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, bu yıl 11’incisi düzenlenen Bodrum Uluslararası Optimist Yarışları (BIOR) ödül töreniyle sona erdi. Dereceye giren minik yelkencilere ödülleri verildi.

Göçmen kaçakçıları Yelkenli teknede yakalandı

Muğla’nın Milas ilçesi açıklarında hareket halindeki yelkenli teknede iki göçmen kaçakçısı şüphelisi yakalanırken, karada da 48 düzensiz göçmen yakalandı.

Avrupa’nın önemli yelken tesisi açıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, Bodrumspor Yelken Kulüp Tesisi'nin resmi açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Yedi Ülkeden Minik Yelkencilerin Yarışı Başladı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, bu yıl 11’incisi düzenlenen Bodrum Uluslararası Optimist Yarışları (BIOR) başladı.

Bodrumsporlu yelkenciler derece yaptı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen Türkiye Yelken Federasyonu Yelken Ligi 1’inci Ayak yarışlarında Bodrumspor adına yarışan Sadrihan Süer kategorisinde 3’üncü, Ayla Poyraz ise kendi kategorisinde 2’inci oldu.

BIOR öncesi kortej yürüyüşü düzenlendi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, bu yıl 11’incisi düzenlenen Bodrum Uluslararası Optimist Yarışları (BIOR) öncesi kortej yürüyüşü düzenlendi. Renkli görüntülere sahne olan kortejde, bando eşliğinde bayraklarıyla yürüyüş yapan minik yelkenciler unutulmaz anlar yaşadı.

BAYK Güz Trofesi 1. Ayak Yelken Yarışları

Engin mavilikleri, doğal güzellikleri ve elverişli rüzgarıyla Bodrum yelken tutkunlarının vazgeçilmezi haline geldi. Özellikle her yıl Ekim ayında başlayan ulusal ve uluslararası organizasyonlarla bu dönem, Bodrum’da yılın yelken zamanı olarak anılmaya başladı.

Yelken yarışları başlıyor

Bodrum Belediyesi ve Bodrumspor Kulübü Yelken Şubesi tarafından bu yıl 12.si düzenlenen Bodrum Uluslararası Optimist Yarışları (BIOR) 10-15 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacak.

Yelken Kulübü’nde amatör denizcilik eğitimi

Fethiye Yelken Kulübü’nde amatör denizcilik eğitimleri devam ediyor.

Aras,” Yelkencilik Artık Bodrum’un Bir Parçası Haline Geldi”

Her yıl Ekim ayında binlerce denizci ve deniz tutkununu bir araya getiren, bu yıl Maximiles Black’in isim sponsorluğunu üstlendiği Akdeniz’in en büyük yelken festivali The Bodrum Cup için geri sayım başladı.

43 düzensiz göçmen yakalandı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yelkenli teknede 43 düzensiz göçmen yakalandı.

94 Düzensiz Göçmen Yakalandı: 3 Gözaltı

Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında yelkenli tekne içerisinde 94 düzensiz göçmen yakalanırken, 3 göçmen kaçakçısı şüphelisi de gözaltına alındı.

9 spor branşında 706 çocuk ve genç yetiştiriliyor

Bodrumspor voleybol, yelken, yüzme ve judo olmak üzere 9 farklı branşta 706 çocuk ve genç sporcuyu, profesyonel spor yaşamı için yetiştiriyor.

Yelkenli Teknede Rahatsızlanan Vatandaşa Tıbbi Tahliye

Muğla’nın Milas ilçesi açıklarında seyreden yelkenli teknede rahatsızlanan vatandaş Sahil Güvenlik ekiplerince tıbbi tahliyesi gerçekleştirildi.

Yelkenli Teknede Yakalandılar

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında yelkenli tekne içinde yasa dışı yollardan İtalya’ya gitme çalışan 50 düzensiz göçmen yakalandı.

Yelkenli teknede yaralanan vatandaşa tıbbi tahliye

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında yelkenli teknede yaralanan bir vatandaş Sahil Güvenlik ekipleri tarafından tahliye edildi.

Yelkenli teknede 69 göçmen yakalandı

Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında yelkenli tekne içerisinde 69 düzensiz göçmen yakalandı.

teknede 13 göçmen yakalandı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yelkenli tekne ile Yunanistan adalarına kaçma girişiminde bulunan 13 düzensiz göçmen ile bir göçmen kaçakçısı olduğu değerlendirilen kişi yakalandı.