Yelkenli Haberleri

Yelkenli Haberleri

MIYC Kış Trofesi Yarışı rüzgar yetersizliğinden iptal oldu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Marmaris Uluslararası Yat Kulübünün (MIYC) 15'inci kez düzenlediği 7 ülkeden 38 yelkenli yatın katıldığı Kış Trofesi'nin 3'üncü ayak ilk gün yarışları, yeterli rüzgar olmadığı için yapılamadı.

Bodrum'da 84 düzensiz göçmen yakalandı

Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında yelkenli tekne içerisinde 84 düzensiz göçmen ile 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi ve ülkeyi yasadışı yollarla terk etmeye çalışan 1 Türk vatandaşı yakalandı.

Yelkenli karaya vurdu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle bir yelkenli karaya sürüklenirken, ilçede deniz ulaşımı da yapılamadı.

Yelkenciler rüzgarı beklerken denizde keyif yaptı

Marmaris Yarış Haftası'na katılan yelkenciler, rüzgarın yeterli hıza gelmesini beklerken, teknelerinin üzerinde güneşlenip denize girdi.

Cup'ta yelkenlilere görkemli karşılama

35. Maximiles Black The Bodrum Cup'ta Cumhuriyetin 100'üncü yılı vesilesiyle önceki yıllardan farklı olarak Selanik ve İstanbul rotalarının da dahil edildiği yarışlarda Kuşadası-Yalıkavak etabı tamamlandı.

Göçmen kaçakçıları Yelkenli teknede yakalandı

Muğla’nın Milas ilçesi açıklarında hareket halindeki yelkenli teknede iki göçmen kaçakçısı şüphelisi yakalanırken, karada da 48 düzensiz göçmen yakalandı.

43 düzensiz göçmen yakalandı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yelkenli teknede 43 düzensiz göçmen yakalandı.

94 Düzensiz Göçmen Yakalandı: 3 Gözaltı

Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında yelkenli tekne içerisinde 94 düzensiz göçmen yakalanırken, 3 göçmen kaçakçısı şüphelisi de gözaltına alındı.

Yelkenli Teknede Rahatsızlanan Vatandaşa Tıbbi Tahliye

Muğla’nın Milas ilçesi açıklarında seyreden yelkenli teknede rahatsızlanan vatandaş Sahil Güvenlik ekiplerince tıbbi tahliyesi gerçekleştirildi.

Yelkenli Teknede Yakalandılar

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında yelkenli tekne içinde yasa dışı yollardan İtalya’ya gitme çalışan 50 düzensiz göçmen yakalandı.

Yelkenli teknede yaralanan vatandaşa tıbbi tahliye

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında yelkenli teknede yaralanan bir vatandaş Sahil Güvenlik ekipleri tarafından tahliye edildi.

Yelkenli teknede 69 göçmen yakalandı

Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında yelkenli tekne içerisinde 69 düzensiz göçmen yakalandı.

teknede 13 göçmen yakalandı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yelkenli tekne ile Yunanistan adalarına kaçma girişiminde bulunan 13 düzensiz göçmen ile bir göçmen kaçakçısı olduğu değerlendirilen kişi yakalandı.

Göçmenler turist gibi kaçmaya çalıştı

Muğla’nın Milas ilçesi açıklarında yelkenli tekne içinde 74 düzensiz göçmen ve iki göçmen kaçakçısı yakalandı.

Okul Gemisi’ne Mavi Bayrak

Cumhuriyet tarihinin ilk yelkenli okul gemisi olan STS (Sail Training Ship) Bodrum, 5 kriter ve 17 davranış kuralını yerine getirerek “Mavi Bayrak” aldı.

86 düzensiz göçmen yakalandı: 2 gözaltı

Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında durdurulan yelkenli teknede 86 göçmen ve 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi yakalandı.

71 düzensiz göçmen yakalandı

Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında yelkenli tekne içerisinde 71 düzensiz göçmen ve 1 göçmen kaçakçısı şüphelisi yakalandı.

YELKENLİ TEKNEDE 75 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında 75 düzensiz göçmen yakalandı, 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi gözaltına alındı.

MARMARİS'TE BURHANETTİN TEKDAĞ YAT YARIŞLARI YIL SONU KUPASI BAŞLIYOR

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yılın son yelkenli yat yarışları 10-11 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek.

FETHİYE’DE 20. SONBAHAR GÖCEK YARIŞ HAFTASI SONA ERDİ

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Göcek Mahallesi'nde düzenlenen 20. Sonbahar Göcek Yarış Haftası ve 10 Kasım Atatürk Kupası'nda yelkenli yatların mücadelesi sona erdi.

ATATÜRK KUPASI YELKEN YARIŞLARI SONA ERDİ

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Göcek Mahallesinde düzenlenen 20. Sonbahar Göcek Yarış Haftası ve 10 Kasım Atatürk Kupası'nda yelkenli yatların mücadelesi sona erdi.

FETHİYE GÖCEK ATATÜRK KUPASI YELKEN YARIŞLARI BAŞLADI

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Göcek Mahallesinde düzenlenen 20. Sonbahar Göcek Yarış Haftası ve 10 Kasım Atatürk Kupası'nda yelkenli yatların mücadelesi başladı. Kıyasıya geçen yarış renkli görüntülere sahne oldu.

YELKENLİ TEKNE İÇİNDEKİ 53 DÜZENSİZ GÖÇMEN KURTARILDI

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında yelkenli tekne içerisindeki 53 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Karaada açıklarında sürüklenen tekneyi KIYEM botu kurtardı

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında makine arızası yapan yelkenli tekneyi Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü botu kurtardı.

Rodos açıklarında 47 mülteci kayıp

Yunanistan'ın Rodos Adası, Fethiye ve Antalya Kaş üçgeninde yaklaşık 80 düzensiz göçmenin bulunduğu yelkenli teknenin batması sonrası şu ana kadar 32 düzensiz göçmenin kurtarıldığı öğrenildi.

Yunan Sahil Güvenliği, yelkenli tekneyi taciz etti, Türk askeri “rotanızı değiştirmeyin, tam yol ileri” dedi

İstanbul'da başlayan Bodrum'da son bulan 51. Deniz kuvvetleri kupası uluslararası açık deniz yat yarışını Yunan askerleri Bodrum açıklarında taciz etti. Türk Sahil Güvenlik ekipleri tacizi edilen tekneye anons geçerek 'Dümeninizi kırmayın, rotanızı değiştirmeyin, yarış bırakmayın, tam yol ileri' diyerek Yunan askerini püskürttü.

Karaya oturan yelkenlideki 4 kişi kurtarıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde karaya oturan teknedeki 4 kişi kurtarıldı.

Seydikemer’de yelkenli teknede 35 düzensiz göçmen yakalandı

Muğla'nın Seydikemer ilçesi açıklarında, bindikleri yelkenli tekneyle yurt dışına gitmeye çalışan 35 düzensiz göçmen yakalanırken, olayla ilgili olarak 5 şüpheli gözaltına alındı.

MIYC 13. Kış Trofesinin şampiyonları ödüllerini aldı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, bu yıl 13.cüsü Marmaris Uluslararası Yelken Kulübü (MIYC) tarafından organize edilen ve 6 ayaktan oluşan, 22 Ocak'ta başlayan Uluslarası Yelken Kış Trofesi bugün sona erdi. 28 yelkenli tekne ve 300 yarışmacının katıldığı trofede, yarışlardaki galipler ödül töreninde kupalarını aldı.

2 gemiyle 202 yolcu geldi

Havaların ısınması ile birlikte Bodrum'da turist hareketliliği yaşanmaya başladı. 110 metre uzunluğundaki lüks yolcu gemisi Emerald Azzurra ile 72 metre uzunluğundaki yelkenli gemi Star Flyer, Muğla'nın Bodrum ilçesine toplam 202 yolcu getirdi.