Yem Bitkileri Haberleri

Yem Bitkileri Haberleri

Ortaca'da Meralar Denetim Altında

Ortaca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri çayır, mera ve yem bitkileri faaliyetleri kapsamında otlatma yasağı döneminde olan meralarda yasağa uyulup uyulmadığı denetlendi.

Ören Mahallesinde Tarla Günü

Milas Ören Mahallesinde üretici Salih Kuray'ın tarlasında Yem Bitkileri Projesi çerçevesinde yetiştirilen lenox hasadı yapıldı.

Muğlalı çiftçilere 39 ton yem bitki tohumu dağıtılacak

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Çayır Mera ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Tarım ve Orman Bakanlığınca yüzde 75 hibe ile desteklenen Yem Bitkileri projesi kapsamında toplam 39 ton yen bitkisi tohumu dağıtıldı. 500 bin TL bütçeli proje ile 7 bin dekara yakın alanın ekilmesi hedefleniyor.

Muğla'nın tarımsal değeri 10 milyar tl

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, 2020 yılı değerlendirme ve 2021 yılı hedeflerini açıklarken, Muğla’nın turizm kenti olarak bilinmesinin yanında önemli bir tarım kenti ve Muğla’nın tarımsal değerinin 10 milyar TL olduğunu söyledi

30 çiftçiye yüzde 75’i hibe destekli yem bitkisi dağıtıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan “Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Üretiminin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında Milas’ta pamuk üretimi yapan 30 çiftçiye, yüzde 75 hibe destekli 21 bin 913 kilogram yem bitkisi tohumu dağıtıldı.