Yeni Balık Haberleri

Yeni Balık Haberleri

İstilacı Balıklar Ekonomiye Kazandırılıyor

1869 yılında Süveyş kanalının açılması ve ardından 2014 yılında kanalın derinleştirilmesinden sonra istilacı türler olarak adlandırılan sıcak iklimlerde yaşayan balıkların Akdeniz bölgesinde de görülmeye başlanması sonrası bu istilacı türlerin sofralara kazandırılması için Akdeniz Koruma Derneği tarafından ‘Tadım etkinliği’ programları düzenleniyor.

Göcek’te istilacı yeni balıklar tadım etkinliği

Akdeniz Koruma Derneği’nin ekosistem restorasyonu çalışmalarından ‘Yeni Balıklar Programı’ çerçevesinde Fethiye Göcek’te denizlerin yenebilir yeni balık türlerine yönelik tadım etkinliği düzenlendi. Tadıma kamu kurumundan yetkililer ve bölge sakinleri katıldı.

‘Yeni Balıklar Tadım Etkinliği’ gerçekleşti

Akdeniz Koruma Derneği, iklim değişikliği ve insan etkisi ile Akdeniz ve Ege denizlerine giren yeni balık türlerinin ekonomiye kazandırılması amacıyla gerçekleştirdiği ekosistem restorasyonu programı çerçevesinde Bodrum'da ‘Yeni Balıklar Tadım Etkinliği’ gerçekleştirdi. Tadım gecesine iş dünyasından isimler, şefler, yemek yazarlar katıldı.

Datça’da Aslan balığı tadım etkinliği

Akdeniz Koruma Derneği ve Tarım ve Orman bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel müdürlüğü işbirliğinde Datça Kovanlık Tabiat Parkı'nda yeni balık türlerinden Aslan Balığı tadım etkinliği düzenlendi. Çevre sakinlerinden büyük ilgi gören tadım etkinliğinde Aslan balığından özel olarak hazırlanan tarif, katılımcılara ikram edildi.

Datçalı balıkçılara ‘Yeni Balık Türleri’ eğitimi

Akdeniz Koruma Derneği, Türkiye denizlerine sonradan giren yeni türler hakkında bilgilendirme toplantılarını sürdürüyor. Balıkçıların bu türlere yönelik izlenimlerini aktarması ve derneğin yeni balık türlerine yönelik gerçekleştirdiği çalışmaların aktarılması için Datça Karaköy'de balıkçılar ile bir araya gelindi.

GÖCEKLİ VE FETHİYELİ BALIKÇILARA YENİ BALIKLAR SEMİNERİ

Akdeniz Koruma Derneği, denizlerimize sonradan giren yeni türler hakkında bilginin artması, balıkçıların bu türlere yönelik izlenimlerini aktarması ve Derneği’n yeni balık türlerine yönelik gerçekleştirdiği çalışmaların aktarılması için Göcekli ve Fethiyeli balıkçılara Yeni Balıklar Semineri gerçekleştirdi.