Yeni Eğitim Yılı Haberleri

Yeni Eğitim Yılı Haberleri

'Çocuklarımız Açlık, Sefalet ve Cehalete Mahkûm Edilemez!'

ADD Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Topçu, yeni eğitim yılı dolayısıyla basın açıklamasında bulundu.

MUĞLA’DA OKULLARDA UYUM HAFTASI BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanlığı'nca 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla bu yıl okul öncesi, ilkokul ve ortaokula başlayacak öğrenciler için uygulanmak üzere yeni bir rehberlik çalışması ve uyum eğitimleri programı hazırladı.

Öğrenci servislerinde tedbirler üst düzeyde

2021-2022 eğitim-öğretim yılında öğrenci servislerinde kovid-19 tedbirleri alındı. Genelgeler kapsamında öğrenci servislerinde alınması gereken tüm önlemler alındı. Zor bir süreçten geçtiklerini ve yeni eğitim yılında tüm önlemleri aldıklarını belirten Gazi İlköğretim okulu servis kooperatifi başkanı Muhittin Çetin, “Zor bir süreçten geçiyoruz, 1,5 senedir hiç çalışmadık uzaktan eğitim ile de hiç çalışmadık, 6 Eylül’de başladık ve bizler de bu işin devam etmesi açısından gereken tedbirlerimizi almış bulunmaktayız. İnşallah bu süreci bu şekilde götürürüz, bizlerde bir zorluk yaşamamış oluruz. Herkesin tedbirli olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Yeni eğitim yılında emniyetten denetleme

2021-2022 eğitim-öğretim yılında Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler okul çevresinde denetleme gerçekleştirdi. Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından okullar ve çevrelerinde denetim yapıldı. Asayiş, Narkotik Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele, Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri ve karma kadro personelinden oluşan 6 ekip 12 personelin katılımıyla yapılan çalışmalarda park, bahçe gibi yerlerde başta narkotik suçlar olmak üzere, umuma açık yerler, metruk binalar, alkol ve tütün mamulleri satışı yapılan yerler, iddia ve ganyan bayileri, kahvehaneler, internet ve elektronik oyun salonları denetlendi.