Yeni Haberleri

Yeni Haberleri

Orman Bölge Müdürü değişti

Orman Genel Müdürlüğü'nün bölge müdürlüğü değişiklikleri ile Muğla Orman Bölge Müdürü olarak göreve getirilen Mustafa Ülküdür, bugün itibariyle yeni görevine başladı.

Fethiye’de esnaflara kötü haber! Kredilere yeni faiz oranları..

Kooperatiflerin esnaflara sunduğu düşük faizli kredi fırsatı resmen sona erdi. Kooperatif ortakları, kredilere yeni faiz oranları uyguladı. İşte bugün kredilere gelen zamlar!

MUSKİ Genel Müdürü Şengül, Bodrum’da

MUSKİ Genel Müdürlüğüne yeni atanan Yılmaz Şengül, Bodrum’da yaşanan içme suyu sorunlarının çözümü için ayağının tozuyla sahaya indi. Şengül, alternatif su kaynakları oluşturarak Bodrum’u susuz bırakmamak için tüm güçleriyle çalışacaklarının ve sorunları çözeceklerini söyledi.

Hijyen Eğitimine 44 Kişi Katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Fethiye Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen Hijyen Eğitimi’ne 44 kişi katıldı.

MSKÜ Tıp Fakültesi'nden Bilim Şenliği

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi, Özel Çalışma Modülü kapsamında düzenlenen 2’inci Bilim Şenliği'ne ev sahipliği yaptı. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlik, öğrencilerin bilimsel araştırma becerilerini geliştirmelerine ve yeni ufuklar keşfetmelerine imkan tanıdı.

Marmaris'i festivaller kendi yapacağız

Bu yıl üçüncü kez yapılan Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali açılış galası ile başladı. Belediye Başkanı Acar Ünlü, “Hedefimiz Marmaris’i yeniden festivaller kenti yapmak, festivallerin çeşitlendiği bir bölge haline getirmek” diye konuştu.

Büyükşehir, yol üstü otoparkı MUTTAŞ kanalıyla işletecek

Muğla genelinde ilk uygulama başladığında tartışmalara neden olan yol üstü ücretli otopark uygulaması, ihaleyi alan firmanın sözleşmesinin bitmesinin ardından sözleşme yenilenmedi ve tekrar ihaleye çıkarılmadı.

Fethiye’de Akmaz Plajı coşkusu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Fethiye Akmaz Plajı, bugün itibariyle yenilenen konsepti ve uygun fiyatlarıyla hizmete açıldı.

MSKÜ Ortaca’da Tanıtım Fuarına Katıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Ortaca Yeni Nesil Kurs Merkezi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 3. Geleneksel Ortaca Yükseköğretim Tanıtım Fuarına katıldı.

Muğla’da kaza: 1 ölü, 2 yaralı

 Muğla-Denizli karayolu Yeniköy mevkiinde meydana gelen trafik kazasında bir kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.

Muğla Ege Yıldızları Süper Lig Kadın Hokey takımı Kırklareli kampını tamamladı

Türkiye Kadınlar Hokey Süper Ligi'nde başarılarıyla dikkat çeken Muğla Ege Yıldızları Spor Kulübü, yeni sezon öncesi hazırlıklarını sürdürüyor. Salon sezonunda Türkiye Süper Ligi Şampiyonu olan Muğla takımı, açık alan sezonuna hazırlık için Kırklareli'nde kampını tamamladı.

Marmaris Belediyesi'nden scooter sorununun çözümü için yeni girişim

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, elektrikli scooterlarla ilgili denetimlerin arttığını belirtirken firmaların da hem trafik hem de parklanma konusunda yeni teknolojik düzenlemelerin yapması gerektiğini söyledi.

Aras, “İçme suyu sorunlarının giderilmesi için projelerimiz hazır”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, İl genelinde su kayıp kaçağının azaltılması, denizden su arıtma, arıtılan suyun geri dönüşümü ve Bodrum’daki hatların yenilenmesi konularında projelerinin hazır olduğunu söyledi.

Menteşe’de doğalgaz kazı izin ve yüzey kaplama protokolü imzalandı

 Menteşe Belediyesi, doğalgaz dağıtım firması ile ‘Kazı İzin ve Yüzey Kaplama Onarımı Protokolü’ imzaladı. Proje kapsamında; Bayır, Camikebir, Düğerek, Emirbeyazıt, Karamehmet, Karşıyaka, Kiramettin, Müştakbey, Orta, Ortaköy, Yeniköy, Akçova Mahallelerinde tamamlama çalışması yapılacak.

Muğla’nın ‘Su’yu masaya yatırıldı

Muğla İl Su Kurulu toplantısı, bu yıl ilk kez İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Muğla Valisi İdris Akbıyık başkanlığında düzenlenen toplantıda, Muğla genelindeki su miktarı, kalitesi, kullanım durumu, su kaynaklarının mevcut kapasitesi ile yeni kaynakların oluşturulması ve suyun verimli kullanılması ile ilgili projeler ele alınarak, sunumlar eşliğinde görüş alışverişinde bulunuldu.

Ukrayna Antalya Konsolosu’ndan Başkan Aras’a ziyaret

 31 Mart Yerel seçimlerinden sonra Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a tebrik ziyaretleri devam ediyor. Ukrayna Antalya konsolosu Oleksandr Voronin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı ziyaret etti ve yeni süreçte bölgede bulunan Ukrayna vatandaşlarının çokluğu sebebiyle bölgesel işbirliği, ortak çalışmalarının yapılabileceği konuları konuşuldu.

Başkan Akdenizli’den Anlamlı Hediye

Seydikemer Belediye Başkanı Önder Akdenizli, Seydikemerli çocuklara top sürprizi yaptı. Yeni toplarına kavuşan çocuklar, Başkan Akdenizli’ye teşekkür ettiler.

Hindistan İstanbul Başkonsolosu’ndan Başkan Aras’a ziyaret

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a 31 Mart yerel seçimlerinden sonra tebrik ziyaretleri devam ediyor. Hindistan İstanbul Başkonsolosu Shiri Mijito Vinito Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı ziyaret ederek yeni süreçte Muğla’nın tanıtım stratejisinin yerel ve ulusal zeminden çok uluslararası zemine yayılması gerektiği, bu kapsamda bir tanıtım stratejisi değişikliğine gidilerek Muğla’nın bilinirliğinin artırılması için çalışmaların yapılacağı konuşuldu.

Öğrenciye ‘Sakız’ parasına ulaşım hizmeti

Muğla Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 25 bin öğrencinin eğitim gördüğü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde Kötekli-Kampüs-Yeniköy-Turgutreis öğrenci yurtları bölgesindeki ring sefer ücretini 7 TL’den 1 TL’ye düşürdü.

Ortaköy Mahallesinde seçim yenileniyor

Muğla’nın Menteşe ilçesi Ortaköy Mahallesinde 31 Mart tarihinde yapılan muhtarlık seçimini kazanan Hüseyin Uçar’ın ‘Memnu hakların iadesine’ ilişkin kararı zamanında vermediği için Yüksek Seçim Kurulu seçimi iptal etti.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün yeni binası tamamlanıyor

Geçen yıl Mart ayında temeli atılan Muğla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yeni hizmet binasında sona yaklaşıldı.

Otogar yolunda ikinci etap çalışmaları devam ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Dirgeme-Yeni Otogar yolunda çalışmalarının devam ediyor. Projenin birinci etabı kapsamında Muğla Barosu ve AVM sapağı arasındaki yolda çalışmalar tamamlanarak trafiğe açıldı. İkinci etap kapsamında da asfalt sökümü tamamlanıp dolgu çalışmalarına başlandı.

Dalaman’da Yeni Dönem Muhtarlar Toplantısı Yapıldı

Dalaman Kaymakamlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası mazbatalarını alan mahalle muhtarlarıyla ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Muğlalı Sanatçı Demirtaş’ın ‘Kara Kışa Girmeden’ Klibi Yayınlandı

Muğlalı yerel sanatçı Hamdi Demirtaş’ın “Kara kışa girmeden” isimli klibini sevenleriyle paylaştı. Sanatçı Demirtaş’ın yeni klibi beğeni topladı.

Fethiye’deki Konteynır Yangını Söndürüldü

Muğla'nın Fethiye ilçesinde inşası devam eden bir otelde işçilerin kaldığı konteynır bölümünde çıkan yangın, itfaiyenin 2 saatlik müdahalesi ile söndürüldü.

Fethiye’de Boks Gecesi Kubilay Alcu Sahnede!

Fethiyeli Yenilgisiz Profesyonel Boksör Avrupa Dünya ve WBC Orta Doğu Boks Şampiyonu Kubilay Alcu, 27 Nisan Cumartesi akşamı 19.30'da Beşkaza Meydanı’nda rakibi Hemrayev ile karşılaşacak.

Başkan Ahmet Aras ve 11 ilçe Belediye başkanı Anıtkabir’de

 Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve yeni seçilen 11 CHP’li ilçe belediye başkanı Anıtkabir’i ziyaret etti. Aras Anıtkabir özel defterini imzalayarak “Milli değerlerimize bağlı, aklın ve bilimin rehberliğinde insanca yaşam için adil bir yönetim anlayışı benimseyeceğime söz veriyorum” dedi.

Kaymakam Büyüker'den, Başkan Akdenizli’ye Hayırlı Olsun Ziyareti

Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkanlığına yeniden seçilen B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Fethiye Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı

31 Mart yerel seçimleri sonrası Fethiye Belediyesi ilk olağan Meclis toplantısını arefe günü gerçekleştirdi. Yeni dönemin ilk Meclis oturumunda çeşitli komisyonların asil ve yedek üyeleri seçildi.

Fen Lisesi öğrencileri Avrupa'dan birincilikle döndü

Fethiye Belediye Fen Lisesi'nin AREON ekibi, 2024 HISTOLAB Proje Yarışması Tarih Eğitiminde Yenilikçi Projeler kategorisinde birinci oldu.