Yerel Medya Haberleri

Yerel Medya Haberleri

Başkan Adayı Saatcı, Basın Çalışanları İle Bir Araya Geldi

Fethiye’de görev yapan ulusal ve yerel medya mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, basının yerelde ve genelde iktidarı ayakta tutan ana unsur olduğunu belirtti.

Kaytan, “Demokrasinin vazgeçilmezi Yerel Medya”

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ege Gazeteciler Federasyonu Başkanı Cem Kaytan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla Marmaris'te düzenlenen Yerel Medya Çalıştayı’nda açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, Yerel Medya Çalıştayı’nda Konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Marmaris’te düzenlenen Yerel Medya Çalıştayı’nda konuştu.

“Anadolu Çalıştayı’na ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla Marmaris'te düzenlenen Yerel Medya Çalıştayı başladı. Çalıştayda konuşan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Anadolu Çalıştayı’na ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

Yerel Medya Çalıştayı Marmaris'te başladı

Türkiye'nin her köşesinden gelen 300'e yakın gazeteci, 6-8 Ekim tarihleri arasında Marmaris'te düzenlenecek olan Anadolu Buluşması-Yerel Medya Çalıştayında bir araya gelecekler.

Anadolu Basını 3’üncü kez Marmaris’te buluşuyor

Anadolu Buluşması-Yerel Medya Çalıştayı 2023, Türkiye'nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine 60'a yakın şehirden 300'e yakın gazeteciyi Marmaris'te buluşturacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı çalıştayda, yerel basının sorunları tartışılacak.

Demokrasinin Vazgeçilmezi Yerel Medya Tarihin En Büyük Ekonomik Krizini Yaşıyor

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, yazılı bir açıklama yaparak basın sektöründe yaşanan ağır ekonomik sorunlarına dikkat çekti. 

Dalyan Kanalı’nda Tartışmalar Bitmiyor

Ortaca İlçesi’ne bağlı Dünya’ca ünlü Dalyan Mahallesi’nde Ortaca Belediyesi ve Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığı işbirliği ile yapılmakta olan Dalyan Kanalı Kıyı Kenar Peyzaj çalışmasına bazı yerel medya organları,bazı sivil toplum kuruluşları ,CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan ve CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan eleştirilerde bulunmuştu.Yapılan eleştirilere Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir ve DOKTOB(Dalman Ortaca Köyceğiz Turizm Otelciler Birliği) Başkanı Yücel Okutur ulusal medyadan cevap verdi.

RATEM’den Yerel Televizyonlar İçin Türk Lirasına Davet

Döviz kurlarında gerçekleşen olağandışı artış sonrası bir açıklama yapan Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği Başkanı M. Aydın Şerbetçioğlu, Varlık Fonu bünyesindeki TÜRKSAT tarafından uydu kiralarında yapılan kur farkı artışının yerel medya kuruluşlarını ciddi zora soktuğunu dile getirerek, frekans kiralarındaki afaki artış kararından vazgeçilmesi, dolar üzerinden alınan ücretin Türk lirasına çevrilerek düşürmesi talebinde bulundu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Marmaris'te

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Anadolu Buluşması-Marmaris Yerel Medya Çalıştayı'na katılmak üzere Muğla'nın Marmaris ilçesine geldi.

Marmaris Yerel Medya Çalıştayı başladı

Yerel basının sorunlarının ve çözüm yollarının konuşulduğu 'Anadolu Buluşması-Marmaris Yerel Medya Çalıştayı' başladı. Çalıştayın sabah oturumunda açılış konuşmalarının ardından yerel medyanın sorunları ve çözüm önerileri yuvarlak masa toplantıları gerçekleştirildi.

Yerel basın Marmaris’te buluşacak

Türkiye'deki 60 şehirden 300'e yakın gazetecinin katılacağı Anadolu Buluşması-Yerel Medya Çalıştayı 2021 hafta sonu Marmaris'te yapılacak. Etkinliğin Pazar günkü bölümünde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anadolu basın temsilcilerinin sorularını cevaplandıracak.

Karaca, “Olay adli kurumlara intikal ettirildi, gereği yapılacak”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca geçtiğimiz günlerde karıştığı küfürlü telefon görüşmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Olayın bir organize iş olduğunu ve bir süredir buna maruz kaldığını belirten Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Bir süredir karşılaştığımız bu ve benzeri olaylar bizi şaşırtmamaktadır. Bu ve buna benzer olaylara neden olan kişilerin aynı şahıslar olması bir tesadüf değil, organize bir yapının göstergesidir. Söz konusu şahıslar, daha önce de amaçları bilinen yerel medyayı kullanarak, aleyhimde son derece küçültücü ifadeler kullanmaktan kaçınmamışlardır” dedi.

Medya Kuruluşları da KOSGEB Desteğinden Yararlanmalı

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, yazılı bir açıklama yaparak, pandemi döneminde adeta yaşam savaşı veren yerel medya kuruluşlarının, KOSGEB’in 3 yıl geri ödemesiz 75 bin liralık KOBİ Finansman Destek Programı’ndan yararlanması gerektiğini söyledi.

Türkiye Yerel Medyası Rize'de Buluştu

Rize Turizm ve Tanıtma Derneği (RİGENDER) ile Karadeniz Gazeteciler Federasyonu (KDF) tarafından düzenlenen Yerel Medya Buluşması 7-9 Nisan tarihlerinde Türkiye'den 7 bölgeden gelen medya temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Fethiye’den Fethiye Gazeteciler Derneği’ni temsilen Hürmüz Seda Köktener ile Mesut Bölük katıldı.