Yerleştirme Haberleri

Yerleştirme Haberleri

YKS Ek Tercihlerinde Bugün Son Gün

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2023-2024 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, bugün 23.59’a kadar ÖSYM tarafından yapılacak.

Yks Ek Tercihte Yarın Son Gün

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığı (ÖSYM), 2023-YKS Ek Yerleştirme tercihlerinin 12-17 Eylül tarihleri arasında alınacağını duyurmuştu. Ek Yerleştirme tercihleri için yarın son gün olduğu belirtildi.

Üniversite kayıt süreci başladı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri bugün başladı.

YKS Ek Tercihleri Ne Zaman?

Üniversite yerleştirme sonuçları sonrası herhangi bir üniversitenin programına yerleşemeyen öğrenciler için ek tercih fırsatı sunulacak. 28 Ağustos ile 1 Eylül 2023 tarihlerinde yapılacak üniversite kayıtlarının tamamlanmasının ardından boş kontenjanlar üzerinden tercih yapılacak.

LGS 2. Nakil Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı LGS kapsamında yerleştirmeye esas 2. nakil sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

KPSS Alan Bilgisi Sınavları hafta sonu yapılacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Alan Bilgisi oturumları 29-30 Temmuz tarihlerinde yapılacak.

LGS tercih sonuçları açıklandı

LGS tercih yerleştirme sonuçları için beklenen gün. MEB LGS tercih sonuçlarını erişime açtı.

2023 KPSS Lisans ilk oturumu başladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı’nın (KPSS) Lisans ilk oturumu başladı.

Fethiye’de YKS ilk oturumu başladı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ülke genelinde olduğu gibi Fethiye’de de başladı.

LİSE MEZUNU ADAYLAR KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVINDA TER DÖKTÜ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, Kamu Personel Seçme Sınavı (2022-KPSS) Ortaöğretim sınavı Fethiye’de yapıldı. KPSS Ortaöğretim, 81 ilde ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da 1 milyon 180 bin 345 adayın katılımıyla düzenlendi.

Muğla’da yurtlara yüzde 100 yerleştirme yapıldı

Muğla'da GSB yurtlarına başvuru yapan öğrencilerin yüzde 100'ü yurtlara yerleşti.

ÖZEL FETHİYE’DE LGS’DE TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ

Özel Fethiye Eğitim Kurumları akademik alandaki başarılarına bir yenisi daha ekledi. Özel Fethiye Eğitim Kurumları 2022 LGS de 500 tam puan alarak Türkiye Birincisi oldu. Ayrıca bugün açıklanan LGS yerleştirme sonuçları ile de 2022 LGS de 500 tam puan alarak Türkiye 1.si olan 8. Sınıf öğrencisi Aslı Koçak Galatasaray Lisesi’ne yerleşti. İki sevinci bir arada yaşayan okul öğrencisi Aslı Koçak’ı ve ailesini okulda yapılan törenle tebrik etti.

Üniversite Sınavı Sona Erdi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen 2 gün boyunca süren Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tamamlandı.

‘RATEM Yerel’ Yerel radyoların güç birliği ve kararlılığıyla hayata geçti

Uzun zamandır çalışılan, her türlü altyapısı hazırlanarak kurulan RATEM Yerel uygulaması da devreye alındı.RATEM Yerel; bugüne dek üye yerel radyoların ticari iletişimden (reklam, sponsorluk, ürün yerleştirme gibi) dünya standartlarında pay almasını sağlayacağı gibi, radyoların erişimlerini, ölçümlenmelerini ve yayınlanan reklamların raporlamasının akredite kuruluşlar (RİAK-Kantar A.Ş.) tarafından yapılmasını da sağlayacak.

Muğla genç işe yerleştirmede Türkiye üçüncüsü

İstihdam sağlamaya yönelik faaliyetlerin görüşüldüğü ve yapılan çalışmaların değerlendirildiği 2022 yılı birinci İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Ermaş Mermer Ula fabrikasında Muğla Valisi Orhan Tavlı Başkanlığında yapıldı.

YKS 2021 (üniversite) tercih sonuçlarını açıkladı

YKS tercih sonuçları ile ilgili ÖSYM tarafından açıklama yapıldı ve sonuçlar erişime açıldı. Haziran ayında düzenlenen YKS'ye giren adaylar sonuçların açıklanmasının ardından tercihlerini 20 Ağustos'a kadar tamamlamışlardı. Adaylar, YKS yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden 31 Ağustos 2021 tarihinde saat 08.00'den itibaren sorgulayabiliyorlar.

Müdür Faruk Kaya, 'Fethiye’de öğrencilerin büyük bir çoğunluğu okullara yerleşti'

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) tercih-yerleştirme sonuçları 2021 MEB tarafından bugün öğrenci ve velilerin erişimine açıldı. Fethiye’de 2 bin 83 öğrencilik kontenjana girmek için LGS sınavına giren 2 bin 133 öğrencinin büyük bir çoğunluğu Fethiye’deki okullara yerleşti.

2021 YKS’ye Fethiye hazır

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 26-27 Haziran 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 2021 YKS Sınavı (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) için İlçe Koordinasyon Kurulu, Fethiye Kaymakamı Sayın Eyüp Fırat başkanlığında Fethiye Kaymakamlık Makamında toplandı.

Seydikemer’de ilk defa üniversite sınavı yapılacak

Seydikemer’de Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından, ilk defa üniversite giriş sınavı yapılacak.

Gönüllülerin projeleri Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor

Fethiye Hayvanseverler Dayanışma ve Yardımlaşma Grubu gönüllülerinin projeleri ve çalışmaları Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor. Gruptaki gönüllüler şimdi de, sokak hayvanlarına sıcak bir yuva sağlamak amacıyla ellerine fırçaları alıp onlar için yaptıkları kulübeleri boyuyorlar. Grubu Kurucusu ve Yöneticisi Selda Korhan “Fethiye’nin çeşitli bölgelerde, popülasyonların çok olduğu bölgelerde, kulübeler yerleştirmeye çalışıyoruz. Projemizin sponsorluğunu karşılayan Murat Öner’e minnettarız” dedi.

Gündüz saatlerinde bisiklet böyle çalındı…

Fethiye’de Akarca Mahallesi’ndeki, Adliye binası karşısında market yakınına kilitlenen bisiklet, güpegündüz çalındı. Bisiklet hırsızlığı güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Bisikleti çaldığı iddia edilen şahıs, otomobilin arka koltuğuna yerleştirmesine rağmen; kapı açık kaldığı halde yoluna devam etti. Bisikletin sahibi olduğunu belirten Tarık Akkurt, “Olayın ardından polisi aradım ve şikayetçi oldum” dedi.

KPSS Ön Lisans oturumu yapıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ön Lisans oturumu başladı.

BALAYI DÖNÜŞÜNDE GELEN KAZA ÇİFTİ AYIRDI

Muğla'da, yolcu minibüsünün bagajına valizini yerleştirmek isterken, arkadan gelen otomobilin çarptığı Seydikemer İlçesi’nden yeni evli Mustafa Kabaca (30) yaşamını yitirdi. Kazada Mustafa Kabaca'nın eşi Havva Kabaca (27) ile birlikte 5 kişi de yaralanırken; Kabaca’nın daha 5 gün önce evlendiği ve balayı için Marmaris’e gittiği öğrenildi.