Yeşil Vatan Haberleri

Yeşil Vatan Haberleri

Yeşil vatanın isimsiz kahramanları ‘Ormancılar’

Orman yangınlarına karşı mücadelenin baş aktörleri alev savaşçıları, yeşil vatanı korumak için canları pahasına 7/24 mücadele veriyor.

Ormanlık alanlarda devriye görevini sürdürüyor

Yangına en hassas iller arasında yer alan Muğla’da hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve yangın riskinin artması sonucu Muğla İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler ormanlık alanlarda devriye görevini sürdürüyor.

Vali Orhan Tavlı Yeşil Vatanın Koruyucularının Bayramlarını Kutladı

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Yeşil Vatanımızı yangınlardan korumak için her daim göreve hazır olan orman kahramanlarımızla bir araya gelerek bayramlarını kutladı

Vali Tavlı, Orman Kahramanlarının Bayramını Kutladı

Muğla Valisi Orhan Tavlı, yeşil vatanı yangınlardan korumak için göreve başında olan Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Ula Yangın Yönetim Merkezindeki orman kahramanları ile bir araya gelerek bayramlarını kutladı.

ATEŞ SAVAŞÇILARI DEPREM BÖLGESİNDE HAYAT KURTARIYOR

Yaz aylarında orman yangınlarında yeşil vatanı kurtarmak için alevler ile savaşan Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Orman Arama Kurtarma Timleri (ORKUT) 10 ilde etkili olan deprem bölgesinde de can kurtarmak için mücadele ediyor.

YEŞİL VATAN TIRI FETHİYE’DE

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan ve tüm Türkiye’yi dolaşarak ormanlar hakkında bilgilendirme etkinlikleri düzenleyen Yeşil Vatan Tır’ı Fethiye’ye geldi. Beşkaza Meydanı’nda düzenlenen etkinlik ile Gazi İlkokulu Öğrencileri’ne ve vatandaşlara tır üzerinde bulunan LED ekrandan bilgilendirme filmleri gösterildi.

‘Yeşil Vatan Tır’ı Muğla’da

Orman Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıllarda başlatılan tanıtım tırı projesi bu yıl 'Yeşil Vatan Tırı' adıyla tekrar hayata geçirildi. Tüm Orman Bölge Müdürlüklerine ziyaret edecek olan 'Yeşil Vatan Tırı' Muğla Orman Bölge Müdürlüğündeki programına başladı.

Yeşil Vatan’ın yeni bekçileri İnsansız Hava Araçları

Dünyada İnsansız Hava Araçları'nı (İHA) kullanan ilk ülkelerden birisi olan Türkiye'de son bir ay içinde 103 adet orman yangınının İHA'lar tarafından ilk tespiti yapıldı.

‘Yeşil Vatan’ için omuz omuza mücadele ediyorlar

Muğla'da devam eden orman yangınların söndürülmesi için Azerbaycan'dan gelen itfaiyeciler alevlere ve dumanlara karşı büyük mücadele veriyor.

Oyuncu Furkan Kızılay, Seydikemer’de Kahramanlara Destek Verdi

Seydikemer’in Çökek ve Dere Mahallelerindeki orman yangınlarını söndürmek için ünlü oyuncu Furkan Kızılay da bölgedeki ekiplerle birlikte Yeşil Vatan’ı korumak için canla başla çalıştı.

Yeşil Vatan’ın ‘Nene Hatunları’

Muğla bölgesinde 8 gündür devam eden orman yangınlarında söndürme ekiplerinin en büyük destekçisi vatandaşlar oldu. Marmaris ve Bodrum'da 29 Temmuz'da başlayan, Milas, Köyceğiz, Fethiye, Seydikemer ve Kavaklıdere ilçelerinde devam eden orman yangınlarında ekiplerin yanı sıra vatandaşlar ve kadınlar da Yeşil Vatan'ı korumak için büyük çaba sarf ediyor.

Kafasında 6 dikişle Yeşil Vatan’ı terk etmedi

Muğla'nın 5 noktasında devam eden orman yangınlarının kontrol altına alınması için Türkiye'nin dört bir yanından gelen alev savaşçıları, zaman zaman yaşadıkları iş kazalarına rağmen Yeşil Vatan'ı terk etmiyor.