Yıl, Haberleri

Yıl, Haberleri

Seydikemer’de 11 Yıl Hapis Cezası İle Aranıyordu, Yakalandı

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde 11 yıl hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı.

Yaşından Fazla Suç Kaydı Var

Muğla’nın Ortaca ilçesinde 31 ayrı suçtan aranan ve kesinleşmiş hapis cezası bulunan 25 yaşındaki şahıs Jandarmanın operasyonu ile yakalandı.

Jandarmanın Operasyonuyla Yakalandı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 12 yıl, 6 ay kesinleşmiş hapis cezası ile yakalama kararı bulunan şahıs, jandarma ekiplerince yakalandı.

Fethiye’de 371 Sandıkta 129 Bin 565 Seçmen Oy Kullanacak

Fethiye’de seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıkarıldı. Toplam 371 sandıkta 129 bin 565 seçmenin oy kullanacağı belirtildi.

7 Suçtan Karara Bağlanmış Hapis Cezası Bulunan Şüpheli Yakalandı

Muğla İl Jandarma Komutanlığınca aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar sonucu, hakkında suçtan ‘Hükümlü ve tutuklunun kaçması, hırsızlık, işyeri dokunulmazlığını ihlal etme’ gibi 7 ayrı suçtan 15 yıl, 9 ay, 15 gün karara bağlanmış hapis cezası ile yakalama kararı bulunan H.Ö. isimli şahıs Bodrum Yalıkavak Mahallesinde yakalandı.

Marmarisliler Yeni Yıla Coşku İle Girdi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde vatandaşlar yılbaşını coşkulu şekilde kutladı. Tüm ilçe genelinde alınan had safhada güvenlik önlemleri ile vatandaşlar mekanlarda ve yat limanında yeni yıl coşkusunu huzur içinde yaşadı.

Başkan Oktay esnaflarla bir araya geldi

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay yılın son mesai gününü esnaf ziyaretlerine ayırdı. Sevgi Yolunda faaliyet gösteren esnafları ziyaret eden Oktay, herkese mutlu bir yıl diledi.

Başkan Oktay, “2024 umudun yılı olacak”

Yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, 2023 yılında birçok acıyla yüreklerimizin yandığını belirterek, “2024 yılının acıları dindirip güzellikler getirmesi umuduyla tüm vatandaşlarımıza barış, sağlık ve mutluluk diliyorum” dedi.

Başkan Gümüş “2024 Güzel Anılar Biriktireceğimiz Bir Yıl Olsun”

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 2024 yılına sayılı günler kala yayınladığı yazılı mesajında Menteşe halkının yeni yılını kutlayarak, 2024 yılının umutların tazeleneceği, dayanışma ruhunun süreceği bir yıl olmasını diledi.

Yeni Yıl Öncesinde Alkol Ve Gıda Denetimi Yapıldı

Muğla’nın Ortaca ilçesinde yeni yıl öncesinde sahaya inen ekipler birçok işletmede alkol ve gıda denetimi gerçekleştirdi.

El Emeği Ürünler, Beşkaza Meydan’ı Yeni Yıl Pazar’ında

Bu yıl Fethiye Yeni Yıl Pazarı, bu yıl Fethiye Beşkaza Meydanı’nda kuruldu. Fethiye Yeni Yıl Pazarı, 15-16 Aralık tarihlerinde Fethiye Beşkaza Meydanı’nda olacak. Fethiye Yeni Yıl Pazarında standı olan Ukraynalı Natali Hanım açıklamalarda bulundu.

Yeni Yıl Öncesi Trafik Denetimleri Artırıldı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde yeni yıl öncesi trafik denetimleri artırıldı.

Atatürk Kupası Yarışları Fethiye'de Tamamlandı

Göcek Yat Kulübü tarafından, her yıl Kasım ayında düzenlenen Sonbahar yelken yarış haftası, bu yıl, 6-10 Kasım 2023 tarihleri arasında, Fethiye Körfezinde gerçekleştirildi.

Ortaca Gençlik Merkezi inşaatı yükseliyor

Muğla’nın Ortaca ilçesinde yapımı başlanan Gençlik Merkezi inşaatı devam ediyor.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Akademik Yılı açılışı gerçekleştirildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin (MSKÜ) 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni gerçekleştirildi.

Feci kazada karar 2,5 yıl sonra çıktı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan Ezgi Aydındağ’a (21) otomobili ile çarparak felç kalmasına neden olan ABD'li Reginald Patrice Thevenin’in (37) yargılandığı davada 2,5 yıl sonra karar çıktı.

Bayraklarla süslenen gezi tekneleri renkli görüntüler oluşturdu

Kaunos Antik Kenti’nde bulunan Kaya Mezarlarının en güzel görünürlüğü sunduğu Ortaca İlçesine bağlı Dalyan Kanalında Cumhuriyet Bayramı Coşkusu farklı yaşandı.

Kaymakam Ertaş’dan 100.yıl mesajı

Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Muğla’da 100’üncü yıl kutlamaları devam ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılı kutlamaları için farklı etkinlikler düzenliyor.

Vali Akbıyık 100.Yıla Özel Maçta Forma Giydi

Cumhuriyetimizin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında Muğla Valiliği, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği(TÜFAD) Muğla Şubesi işbirliğinde Atatürk Stadyumu'nda 100. Yıl Gösteri Maçı gerçekleştirildi. 

Athena, Fethiye’ye Geliyor

Fethiye Belediyesi tarafından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Athena konseri düzenlenecek.

2 asırlık gelinlik, 184 yıllık binada sergileniyor

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Olgunlaşma Enstitüsüne Bodrumlu bir vatandaş tarafından bağışlanan 150-200 yıllık gelinlik, Enstitü’nün 184 yıllık binasının girişinde camekan içinde sergileniyor. Has ipekten yapılan gelinliğin üzerindeki nakış ve işlemeler ilk günkü gibi duruyor.

Bodrum’da nefes kesen gösteri

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı Kutlamaları çerçevesinde 100 kişi aynı anda Çökertme Türküsü eşliğinde oynadı. Ardından SOLO TÜRK gösterisi nefes keserken, gösterileri binlerce kişi izledi.

Tarihi Amos Antik Kenti'nde bin 700 yıl sonra ilk konser

Muğla’nın Marmaris ilçesi Turunç Mahallesi'nde bulunan ve Karia Uygarlığının başkenti Amos Antik Kenti'nde Marmaris Ticaret Odası organizasyonu ile bin 700 yıl sonra ilk defa elektik kabloları çekilip aydınlatılarak, Cumhuriyet'in 100. yılına özel konser düzenlendi.

Cinayetten 22 yıl hapis kararı vardı, yakalandı

Muğla İl Jandarma Komutanlığınca aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmada ‘Yakın akrabayı öldürme’ suçundan 22 yıl, 6 ay, 24 gün karara bağlanmış hapis kararı ile yakalama kararı bulunan A.Ç. yakalandı.

43 yıl hapis cezası ile aranıyordu

Muğla İl Jandarma Komutanlığı aranan şahısların yakalanmasına yönelik yürüttüğü çalışmalarda hakkında 8 ayrı dosyadan 43 yıl, 8 ay karara bağlanmış hapis cezası ile yakalama kararı bulunan O.K. isimli şüpheliyi yakalandı.

"Yıl Sonu Sergisi" gerçekleştirildi

Fethiye Halk Eğitim Merkezi tarafından organize edilen “Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri” kapsamında Yıl Sonu Sergisi, Halk Eğitim Merkezi’nde açıldı.

İlkbahar Yelken Yarış Haftası Fethiye Körfezinde Gerçekleştirilecek

Göcek Yat Kulübü tarafından, her yıl Mayıs ayında düzenlenen ilkbahar yelken yarış haftası, bu yıl, 15-19 Mayıs 2023 tarihleri arasında, Fethiye Körfezinde gerçekleştirilecek.

FETHİYE KAYMAKAMI YUSUF İZZET KARAMAN'IN "YENİ YIL" MESAJI

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

YENİ YIL PAZARI KURULDU

Fethiye Belediyesi, FETAV VE El Emeği Göz Nuru’nun işbirliğiyle gerçekleştirilen “Yeni Yıl Pazarı” Beşkaza Meydanı’nda açıldı. Hediyelik eşyadan yöresel lezzetlere kadar birçok şeyi bünyesinde barındıran stantlar, pazar akşam 18.00’a kadar ziyaretçilerini bekliyor.