Yılı Haberleri

Yılı Haberleri

Zeytinyağı kalite ödülleri sahiplerini buluyor

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 2019 yılında başlatılan ‘Zeytinyağı Kalite Ödül Yarışması’ ödül töreni 14 Mayıs’ta (yarın) Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bahçesinde yapılacak.

Muğla gastronomi turizmine GEKA desteği

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2023 yılı Teknik Destek Programı kapsamında Muğla Valiliğinin koordinesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığı ile GastroMuğla proje tanıtım toplantısı yapıldı.

Menteşe Belediye Tiyatrosu yoğun bir taleple kapalı gişe oynuyor

Menteşe Belediye Tiyatrosu 2024 yılının başından beri tüm oyunlarını yoğun bir taleple kapalı gişe oynuyor. Mayıs ayında sahnelenecek 3 oyunun davetiyeleri ise şimdiden tükendi.

Engelsiz İzciler bağımsız yaşamayı öğreniyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de ilk defa 2016 yılında Menteşe’de hizmete sunduğu, ardından Milas, Marmaris ve Fethiye’de de hizmet vermeye başlayan Kısa Mola Merkezleri’nde engelli bireyler için çeşitli etkinlikler düzenlenmeye devam ediliyor.

'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli', Muğla'daki eğitim yöneticilerine tanıtıldı

Millli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Türk eğitim sisteminde köklü değişiklikler öngören "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli", Muğla'daki eğitim yöneticilerine tanıtıldı.

Muğla'dan yapılan her 100 dolarlık ihracatın 72 doları su ürünlerinden

 Türkiye, 2024 yılının Ocak-Nisan döneminde 82 milyar 873 milyon dolar ihracat yaparken, Ege Bölgesi, Türkiye ihracatına 14 milyar 284 milyon dolarlık katkı sağladı. Ege Bölgesi’nin 2024 yılının ilk dört aylık döneminde ihracatı 2023 yılının aynı zaman diliminde yüzde 3 artış gösterdi. Egeli ihracatçılar, Türkiye ihracatının yüzde 17,23’ünü gerçekleştirdi.

Seydikemer'de gıda güvenliği denetimleri arttırıldı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde Seydikemer Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından 5996 sayılı kanun kapsamında bölgedeki işletmelerde halk sağlığını korumak ve gıda güvenliğini artırmak amacıyla denetimler yapıldı.

30 yıldır aranan PKK'lı terörist Muğla'da yakalandı

Mardin'in Derik ilçesinde 1994 yılında düzenlenen terör eyleminin faillerinden olan PKK/KCK üyesi, Muğla’nın Dalaman ilçesinde jandarma tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı.

Hacı adayları seminerlerle hacca hazırlanıyor

Muğla’nın Köyceğiz İlçe Müftülüğü 2024 yılında Köyceğiz’den kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına yönelik "Hac Hazırlık Seminerleri" düzenledi.

Bodrum’u heyecanlandıran yarış sona erdi

 Muğla’nın Bodrum ilçesinde 3 gün boyunca süren otomobil yarışında Ali Türkkan-Oytun Albayrak Genel klasman 1’incisi oldu. Karya Otomobil Spor Kulübü (KAROSK) tarafından düzenlenen Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum nefes kesen bir mücadeleye sahne oldu. 7’den 70’e insanların akın ettiği yarışlar ödül töreniyle sona erdi. Jandarma 185. yılına özel etabında en iyi zamanı yapan Türkkan-Albayrak, jandarma özel ödülünü de kazanırken, ekip aynı zamanda sınıf 3 birinciliğinin de sahibi oldu.

Tarımsal Üretim Planlaması Teknik Komite Toplantısı Yapıldı

Muğla’da bitkisel ve hayvansal üretim ile su ürünleri alanlarında üretim planlaması ve koordinasyona ilişkin 2023 yılında oluşturulan Tarımsal Üretim Planlaması Teknik Komitesi, Muğla Vali Yardımcısı İsmail Soykan başkanlığında toplandı.

Fethiye Depreminin Yıldönümünde Sergi Programı

1957 yılında Fethiye’de meydana gelen depremin yıldönümü nedeniyle düzenlenen fotoğraf sergisi, vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Fethiye’de 23 Nisan Coşkusu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yılı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

7. Fethiye Belgesel Günleri (FBG) başlıyor

2016 yılında Ortaklar Öğretmen Okullu mezunları tarafından düzenlenmeye başlanan Fethiye Belgesel Günlerinin 7’ncisi 19 Nisan 202 Cuma ve 20 Nisan 2020 Cumartesi günlerinde gerçekleştirilecek.

Fethiye Fotoğraf Festivali başlıyor

10'uncu yılını kutlayan FEFSAD (Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği) 20-21-22-23 Nisan tarihleri arasında 3. Fethiye Fotoğraf Festivalini düzenliyor. Festival, bu yıl "Işık" temasıyla ülkemizin "Işık Ülkesi" olarak adlandırılmasına vurgu yapıyor. Festivalin onur konuğu ise usta fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Çay, öğrenciler ile bir araya geldi

2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci ara tatili, 15 Nisan itibarıyla sona erdi. Ramazan Bayram ile birleşen 9 günlük ara tatilin ardından Muğla’da öğrenciler, okullarında ders başı yaptı. Muğla İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay, ilk ders gününde Menteşe Nazmi Zehra İyibilir Ortaokulunda öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

13. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali sayılı günler kaldı

Fethiye’nin önemli festivallerinden olan 13. Yeşilüzümlü yöresi, dastar ve kuzugöbeği mantar festivali, 19-20-21 Nisan tarihlerinde yapılacak.

Hapimag Sea Garden yerel istihdama destek için ‘Kariyer Günü’ düzenledi

Tüm faaliyetlerini sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda devam ettiren ve bu yıl Türkiye’deki 30’uncu yılını kutlayan Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, yerel istihdama destek için Milas Ticaret Odası ve Milas İşkur’la birlikte ‘Kariyer Günü’ düzenledi.

Gezen, ‘Altın piyasası yükselişte’

Fed'in 2024 yılında üç defa faiz indirimine gitmesini beklediklerini açıklamalarının ardından ons ve gram altından yeni rekor geldi. Altın fiyatları yükselmeye devam ederken Tufanlar Kuyumculuk’tan Caner Gezen piyasa hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu.

Başkan Gümüş’ten veda mesajı

31 Aralık yerel seçimlerinde aday gösterilmeyen Menteşe e Belediyesi’nin kurucu Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, görev süresinin dolması nedeniyle veda mesajı yayımladı. Başkan Gümüş, 2014 yılından bu yana yürüttüğü görevini Menteşe’nin ilk kadın Belediye Başkanı Gonca Köksal’a devredecek.

Karaca, Sosyal Belediyecilik Budur

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca,  seçime sayılı günler kala halk buluşmaları kapsamında Salı akşamı Eldirek mahallesinde konuştu. 

Kökten Emekçi Kadınlar ile Bir Araya Geldi

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, seçimlere sayılı günler kala saha çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda emekçi kadın ile bir araya geldi. Bir sonraki durağı dolmuşçular olan Muhammet Kökten, dolmuşçuların bekleme kulübesi isteğini en kısa sürede çözüme kavuşturacaklarını belirtti.

Büyükşehir’den Bayram Öncesi Mezarlık Temizliği

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ramazan Bayramı öncesi 13 ilçede mezarlık temizlik ve bakım çalışmalarına devam ediyor. 2024 yılında 1434 mezarlık alanının 788 tanesinde temizlik ve bakım çalışması yapıldı.

Büyükşehir 3 Bin 174 Can Dostu Sahiplendirdi

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 2018 yılında açılışını yaptığı, özellikleri ile Türkiye’nin en donanımlı barınaklarından biri olan Geçici Hayvan Bakımevi can dostları tedavi etmeye ve sahiplendirmeye devam ediyor. Büyükşehir Geçici Hayvan Bakımevinde bugüne kadar 3 bin 174 can dost sahiplendirilirken, 23 bin 9 kısırlaştırma, 47 bin 252 tedavi, bin 554 cerrahi operasyon yapıldı. Geçici Hayvan Bakımevini 25 bin 93 kişi ziyaret etti

Karaca, “Kendilerinin Geride Olduklarını Görünce Kirli Siyaset Yapıyorlar”

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, seçime sayılı günler kala, halk buluşmaları kapsamında Esenköy Mahallesi’nde vatandaşlarla biraraya geldi.

Fethiye’de Ramazan Bayramı tekne turu fiyatları ne kadar oldu?

Fethiye’de tekneciler Ramazan Bayramı hazırlıklarına devam ediyor. Tekneciler bayramla birlikte turizm sezonunun açılmasını bekleyerek, geçen seneye nazaran Fethiye’ye daha fazla turist beklediklerini ifade etti. Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Fethiyeli tekneciler rezervasyon almaya başladı.

Karaca Nif Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi

Fethiye Belediye Başkanı ve CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca,  seçime sayılı günler kala, halk buluşmaları kapsamında Nif’te vatandaşlarla biraraya geldi.

Başkan Akdenizli, Belediye Başkanlığı Görevinde Birinci Yılını Doldurdu

Genç ve dinamik Başkan Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Seydikemer Belediye Başkanlığı görevinde birinci yılını doldurdu.

Kökten, “4 Yıldan Bu Yana Yatan Bir Belediye Var”

Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten Yenievler Mahallesinde düzenlenen halk buluşmasında, mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Kökten "Fethiye'nin il olması için söz aldım. Türkiye'de 19 ilçe il olacak. Ancak il olmak için müracaat eden 27 ilçe var. Önemli olan bu 19 ilçenin içinde yer almak” dedi. Bunun yanında 2025 yılında Fethiye bölgesine doğal gaz geleceğini hatırlatan, Başkan adayı Kökten "İmar planını tamamlamayan yerler, doğalgaz hizmetinden faydalanamıyor" diye konuştu.

Milletvekili Otgöz: Muğla’nın Son 25 Yılı Boş Yıl Oldu

Muğla’yı 25 yıldır yöneten CHP’li Büyükşehir Belediyesi sadece laf üretti… Yeterince Yatırım ve Hizmet yapmadı…