Yükseköğretim Kurumları Sınavı Haberleri

Yükseköğretim Kurumları Sınavı Haberleri

Üniversite Adayları tercihini MSKÜ' den yana kullandı

2024-YKS yerleştirme sonuçlarına göre, MSKÜ yüzde 98,6’lık oranla en çok tercih edilen üniversiteler arasında yerini aldı. Lisans ve önlisans programlarından toplam 8 bin 943 öğrenci MSKÜ’ye yerleşti.

YKS Ek Tercihlerinde Bugün Son Gün

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2023-2024 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, bugün 23.59’a kadar ÖSYM tarafından yapılacak.

Üniversite kayıt süreci başladı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri bugün başladı.

Üniversite Tercih Dönemi Yarın Sona Eriyor

17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleşen TYT, AYT, YDT oturumlarından oluşan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları 20 Temmuz tarihinde açıklanmıştı. Tercihler için listeler 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında alınıyor.

Belediyeden üniversite adaylarına tercih desteği

 Bodrum Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonrasında üniversite tercihi yapacak adaylara yönelik “Ücretsiz Tercih Danışmanlığı” hizmeti sunuyor.

Üniversite Tercih Dönemi Başladı

17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleşen TYT, AYT, YDT oturumlarından oluşan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları 20 Temmuz tarihinde açıklanmıştı. ÖSYM takvimine göre üniversite tercihleri bugün başladı. Tercihler için listeler 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında alınacak.

YKS’de dereceye giren öğrenciler belli oldu

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla beraber Muğla’da, farklı puan türlerinde ilk yüze ve ilk bine giren öğrenciler belli oldu.

Fethiye’de YKS ilk oturumu başladı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ülke genelinde olduğu gibi Fethiye’de de başladı.

Turhan Kovancı’dan Öğrencilere Başarı Dilekleri

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turhan Kovancı 17-18 Haziranda yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na  (2023-YKS) girecek olan öğrencilere iyi dilek ve temennilerde bulundu.

EĞİTİM ÖĞRETİME DESTEK KURSLARI SÜRÜYOR

Bodrum Belediyesi eğitim öğretim destekleri çerçevesinde Liselere Geçiş Sistemi (LGS), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), ilkokul ödev ve ders hazırlık kurslarına devam ediyor.

MUĞLA'DA 2022 YKS'DE BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS 2022) göstermiş oldukları başarı ile Muğla'nın gururu olan öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. Muğla Olgunlaşma Enstitüsünde gerçekleşen törende başarılı gençler İl Müdürü Emre Çay ve protokol tarafından ödüllendirildi.

MUĞLA’DA 2022 YKS’DE BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS 2022) göstermiş oldukları başarı ile Muğla'nın gururu olan öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. Muğla Olgunlaşma Enstitüsünde gerçekleşen törende başarılı gençler İl Müdürü Emre Çay ve protokol tarafından ödüllendirildi.

Üniversite Sınavı Sona Erdi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen 2 gün boyunca süren Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tamamlandı.

Üniversite Hayali İçin Sınava Girecekler

Tüm okul hayatları boyunca iyi bir üniversite okuyabilmek adına çalışan ve eğitim öğretim gren öğrenciler için Yükseköğretim Kurumları Sınavı geldi çattı. 18 Haziran Cumartesi(Yarın) günü Saat 10’da TYT sınavı, 19 Haziran Pazar günü saat 10’da AYT ve 15.30’da YDT sınavları yapılacak.

Belediye Başkanı Alim Karaca Üniversite Sınavına Girecek Öğrencilere Başarılar Diledi

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, bu hafta sonu yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde bir mesaj yayımladı ve sınava girecek öğrencilere başarılar diledi.

“YKS” Maratonunda “AYT” Günü

Üç oturumdan oluşan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonu dün başladı. Fethiye’de yaklaşık 50 okulda 7300 üniversite adayı sınava giriyor. İkinci oturum Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile saat 10.15'te başlayıp, 13.15’te son buldu. Sınav sorularına tepki gösteren Öznur Göktaş, “Bu soruları hazırlayanlara sesleniyorum; yazık günah değil mi bu çocuklara?” dedi.

Baba oğul YKS sınavına birlikte girdi

Baba oğul YKS sınavına birlikte girdi. Fethiye’de Yusuf Bozkurt, oğlu Mert Bozkurt ile birlikte aynı okulda Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na girdi. Fethiye’de oğluna destek olmak ve kendini denemek amacıyla sınava girdiğini belirten Yusuf Bozkurt, “Sınav beklediğimden iyi geçti” dedi.

Fethiye’de TYT sınavında sıcaklık ve gürültü problemi yaşandı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) sona erdi. Saat 10.15'te başlayan TYT sınavı 12.30’da sona erdi. Adaylara, soruları yanıtlamaları için 135 dakika süre verildi. Sınava giren Mehmet Durman, “Klimaların bozuk olması nedeniyle baya zorlandım. Sınavda peçete yetmedi. Gürültüyle ilgili de sıkıntı oldu. Çevre yolunun kenarında olduğumuz için. Araç trafiği çok fazlaydı” dedi.

Başkan Karaca’dan YKS'ye Girecek Öğrencilere Başarı Mesajı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca , 26-27 Haziran 2021 tarihlerinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek tüm öğrencilere başarı diledi.

2021 YKS’ye Fethiye hazır

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 26-27 Haziran 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 2021 YKS Sınavı (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) için İlçe Koordinasyon Kurulu, Fethiye Kaymakamı Sayın Eyüp Fırat başkanlığında Fethiye Kaymakamlık Makamında toplandı.

Fethiye’de sınavlar sorunsuz geçti

Fethiye’de yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı sorunsuz tamamlandı. Cumartesi günü 40 farklı binada 7 bin 500 aday, Temel Yeterlilik Testi sınavında aday yer alırken, Pazar günü sabah 30 binada 5 bin 600 öğrenci Alan Yeterlilik Testine; öğleden sonra 4 binada yapılan Yabancı Dil Testine 550 öğrenci katıldı.

TYT’DE 7 BİN 500 ADAY TER DÖKTÜ

Yükseköğretim Kurumları Sınavı, Fethiye’de de yapıldı. Cumartesi günü 40 farklı binada 7 bin 500 aday, Temel Yeterlilik Testi sınavında ter döktü. Korona virüsü salgını nedeniyle sınavın yapıldığı okullarda önlemler alındı. Veliler bu yıl okul bahçesine alınmazken; emniyet, jandarma ve okul görevlileri adayların sosyal mesafeye uyması konusunda uyarılarda bulundu.

Fethiye’deki YKS’ye 13 Bin 650 Aday Katılacak

Yükseköğretim Kurumları Sınavı, Fethiye’de de yapılacak. 27-28 Haziran tarihlerinde Fethiye’de de gerçekleştirilecek sınav hazırlıkları devam ederken, sınavın yapılacağı okullar baştan sona dezenfekte edilecek. Sınav öncesi okula maske ile gelen öğrenciler, sınav anında maske takmayabilecek. Sosyal mesafeye göre sınıflarda ter dökecek olan üniversite adayları için sınav tedbirleri en üst düzeyde alınırken; sınav günlerde sokağa çıkma kısıtlaması da uygulanacak.