Zaman Haberleri

Zaman Haberleri

Fethiye Salı Pazarı Esnafından Mis Gibi Kornişon Turşusu Tarifi!

Fethiye Salı Pazarı'nda turşu satışı yapan Remziye Yongacı, "Tam turşu zamanı geldi. Şu an yapılan turşular erimez. Bende kornişon, acı biber, sarımsak turşuları bulunuyor. Satışlarımız da Allah’a çok şükür diyelim. İyi değil ama kötü de değil. Daha çok yerli müşterilerimiz alıyor turşularımızı, yabancı turistler bu lezzetten anlamıyor. Turşuyu yaparken bütün koy, sarımsak koy.” diyerek turşunun önemini vurguladı.

Süt ve süt ürünleri işletmelerinde denetim

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü gıda kontrol ekipleri tarafından Muğla’nın 13 ilçesinde eş zamanlı gerçekleştirilen süt ve süt ürünleri üreten işletmelerde denetim gerçekleştirildi.

Alim Karaca’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, 30 Ağustos Zafer Bayramı için yayımladığı kutlama mesajında, “30 Ağustos 1922 tarihi; en büyük zaferimizin yaşandığı tarihtir. Önemi ve değeri hiçbir zaman azalmayacak, yüce Türk ulusu ve Türkiye Cumhuriyeti devleti yaşadığı müddetçe, bu bayram kutlanmaya devam edilecektir.” ifadelerini kullandı.

Fethiye’de öğrencilerin tercihi çiğ köfte

Fethiye'de çiğ köfte, sadece lezzetli bir atıştırmalık değil, aynı zamanda öğrenciler için sosyalleşmenin ve keyifli vakit geçirmenin bir yolu haline geldi. Okulların açılmasıyla birlikte çiğ köfte satışlarının daha da artacağı öngörülüyor.

Fethiye’de okul kıyafeti sektöründe yoğunluk

Bir öğrenci için yazlık ve kışlık kıyafetlerin toplam maliyeti 2.000 TL'yi buluyor. Tekstilci Ayfer Kıvrak, ekonomik şartlara rağmen fiyatlarda büyük artış yapmadıklarını belirtirken, velilerden zaman zaman "fiyat fırsatçılığı" yönünde tepkiler aldıklarını ifade etti. 

Fethiye’de Gençlik ve Spor Festivali coşkusu yaşandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın koordinasyonunda, Türkiye genelinde 81 ilde eşzamanlı olarak düzenlenen Gençlik ve Spor Festivali, Muğla'nın Fethiye ilçesinde de büyük bir coşkuyla kutlandı.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı'ndan motosiklet ve motorlu bisiklet denetimi

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri il genelinde eş zamanlı motosiklet ve motorlu bisiklet denetimi gerçekleştirdi.

44 Yıldır Gönüllü Olarak Çevreyi Temizliyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, 44 yıldır gönüllü olarak çevre temizliği yapan Özcan Köylübay'a, Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya teşekkür ziyaretinde bulundu. Kaya, Köylübay'a “Milli mirasımıza sahip çıkanların her zaman yanındayız” diyerek teşekkür etti.

Çelik, “Ben ‘Maymun Çiçeği Virüsüne’ inanmıyorum”

Muğla’nın Fethiye ilçesinde röportaj yaptığımız Aslı Çelik, son zamanlarda gündemde olan “Maymun Çiçeği Virüsü” hakkındaki duygu ve düşüncelerini aktardı.

Fethiye’de şehirlerarası otobüslere yoğun ilgi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde okulların açılmasına kısa bir zaman kala şehirlerarası otobüslere ilgi yoğunlaştı. Otobüs kaptanı Kadem Özcan açıklamalarda bulundu.

Fethiyespor’da alt yapı çalışmaları başladı

Fethiyespor Futbol Akademisi Direktörü Enver Ataçocuğu, Fethiyespor alt yapı yaş grubu takımları ile ilgili geçmiş sezonu değerlendirdi. Yeni sezonun da hazırlıklarına başladıklarını belirten Ataçocuğu, “Her zaman yanımızda olan Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’ne teşekkür ederiz.” dedi.

Fethiye Tufanlar Kuyumculuk, fatura düzenlemede titizlikle çalışıyor

Fethiye Tufanlar Kuyumculuk çalışanı Serdar Filiz, şirketin uzun yıllardır fatura düzenleme konusunda titiz bir yaklaşım sergilediğini belirtti. Filiz, fatura düzenlemenin sadece bir alışveriş işlemi değil, aynı zamanda yasal bir zorunluluk olduğunu da vurguladı.

Domuz sürüsü şehre indi

Fethiye'de son zamanlarda sıklıkla karşılaşılan domuzların şehir merkezine inmesi, bu sefer de Cumhuriyet Mahallesi Kaymakamlık binası önünde bir motosiklet kullanıcısının telefon kamerasına yansıdı. 

Instagram erişim engeli ne zaman kalkar?

Instagram erişimi ne zaman geri gelecek? 4 Ağustos Instagram düzeldi mi? Sosyal medya platformu Instagram'da yaşanan erişim sorunu kullanıcıları mağdur etti.

Saklıkent Kanyonuna Ziyaretçi Akını

Seydikemer İlçesinde bulunan dünyaca ünlü Saklıkent Kanyonu, sıcaktan bunalan doğaseverleri ağırlamaya devam ediyor. Yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Saklıkent Kanyonu girişinde zaman zaman uzun kuyruklar oluşurken, kanyonu gezen yerli ve yabancı tatilciler, herkesin Saklıkent’e gelip görmesini önerdiler.

Kızılbük GYO Genel Müdürü Çelik: “Türk turizmi 12 aya yayıldığı zaman sektördeki sorunlar çözülür”

Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik, dünyada baş gösteren ekonomik krizin en fazla etkilediği sektörlerden birinin turizm olduğunu belirterek, “Türk turizmi 12 aya yayıldığı zaman sektördeki sorunlar çözülür” dedi.

Saylak: "Gençler Ve Kadınlar Yüzünü Tarıma Dönüyor"

Muğla'nın Milas İlçesi'nde bulunan Geyik Barajı'na 100 bin yavru sazan balığı bırakıldı. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün, iç sularda balık popülasyonunu artırmak amacıyla 9 ayrı lokasyonda eş zamanlı gerçekleştirdiği etkinliğe, İl ve İlçe Tarım Müdürleri ile üreticiler, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Geyik Barajı’ndaki balık salımına katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, bir gün içinde 370 bin yavru sazan balığını sulara bıraktıklarını söyledi.

Yaz Kurslarında çocuklara bocce eğitimi veriliyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Uluslararası Gençlik Merkezinde yaz kursları kapsamında çocuklara bocce eğitimi verilmeye başlandı. Eğitimin amacının, çocukların sporla tanışmasını sağlamak ve onların fiziksel aktivitelerle keyifli zaman geçirmelerini teşvik etmek olduğu belirtildi.

Dövizde hareketlilik sürüyor

Döviz kurları, son zamanlarda oldukça değişken seyretmekte ve bu durum yatırımcıları ve vatandaşları yakından etkilemektedir. Fethiye’de Tufanlar Döviz çalışanı Savaş Bey, döviz fiyatlarındaki değişimlerin nedenlerini ve güncel durumu hakkında açıklamada bulundu.

Başkan Günay Yunanistan'ın Nisyros Adasında Sempozyuma Katıldı

Yunanistan’ın Nisyros adasında düzenlenen ‘Geçiş Zamanlarında Sürdürülebilir Çözümler’ sempozyuma Nisyros Belediye Başkanı Prof. Dr. Christofis Koroneos'un davetiyle Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay da katıldı.

Ünlü koydaki yangın büyümeden söndürüldü

Muğla’nın en güzel koylarından ve mesire alanlarından Fethiye Katrancı koyunda başlayan yangın ekiplerin zamanında müdahalesi ile kısa sürede söndürüldü.

Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü Kömürcü şampiyon sporcuyu ağırladı

Menteşe Cumhuriyet Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni ve aynı zamanda Muğla Ortaca Spor Kulübü Hentbol Takımı kaptanı olan Milli sporcu Ayşenur Çankaya, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü ile görüştü.

Berber salonları için yeni uygulama: Çağlayan, ‘Fethiye’de alışması zaman alabilir’

Ticaret Bakanlığı berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulamasını 1 Temmuz tarihi itibariyle başlattı. Fethiye’de çalışan berber esnafı Kadir Çağlayan ise yeni kurala alışılmasının zaman alabileceğini söyledi.

Başkan Tugay, ‘Fethiye Kordon’da demir almayan tekneler var’

1 Temmuz Kabotaj Bayramı etkinliklerinde turizm sezonu hakkında konuşan İMEAK Deniz Ticaret ve Sanayi Odası Fethiye Şubesi Başkanı İlkay Tugay, ilerleyen zamanda hareketliliğin artacak olduğunu belirtti.

Ula'da Bocce Sporu Çocuklar İçin Vazgeçilmez Oldu

Ula Kaymakamlığı ve Ula Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde çocuklar, tarihi milattan binlerce yıl öncesine dayanan bocce sporu ile tanışarak, zamanlarını sportif faaliyetlerle geçiriyor. Ula'da yaşayan 85 çocuk, kış döneminden bu yana bocce sporunu vazgeçilmez bir aktivite haline getirdi.

Bayram Tatilinden Sonra İşlerde Durgunluk Yaşanıyor

9 günlük Kurban Bayramı tatilinin sona ermesi ile Fethiye’de sezon normale döndü. Cuma pazarı esnaflarından Özkan Karabulut ise Fethiye’de bayram zamanı yoğunluk yaşandığını belirterek, “Bayramdan sonra işler stabil hale geldi” dedi.

Zamanında Müdahale Orman Yangınını Önledi

Muğla’nın Menteşe ilçesi Denizli karayolu Yaraş mevkiinde tarlada başlayan anız yangınına orman ve itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi büyük bir orman yangınını önledi.

Yatağan’da sazlık alanda yangın

Muğla'nın Yatağan ilçesinde sazlık alanda meydana gelen yangın ekiplerin zamanında müdahalesi ile kontrol altına alındı.

Valisi Akbıyık’tan Kurban Bayramı mesajı

Muğla Valisi İdris Akbıyık Kurban Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, bayramların paylaşmanın, yardımlaşmanın, kardeşlik ve dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiği, dargınlıkların unutulduğu, kırgınlıkların sona erdiği, ailelerin bir araya geldiği özel zamanlar olduğunu açıkladı.

Menteşe’de arazi yangını ekiplerin zamanında müdahalesi ile söndürüldü

Muğla’nın Menteşe İlçesine bağlı Yenice Mahallesinde meydana gelen arazi yangını ekiplerin zamanında müdahalesi ile söndürüldü.