Zeytin Hasadı Haberleri

Zeytin Hasadı Haberleri

‘Siyah Zeytin’ Hasadına Hız Kesmeden Devam

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde siyah zeytin hasadı mevsiminin gelmesiyle beraber üreticiler siyah zeytin hasadına hız kesmeden devam ediyor. Seydikemer’in Hacıosmanlar köyünden ürecitici Ünal Arıcan, siyah zeytin hasadının işleyiş süreciyle ilgili bilgileri paylaştı.

Zeytin Hasadı Şenliği’ne Geri Sayım Başladı

Türkiye'de ilk kez Avrupa Birliği coğrafi işaretini alan Milas zeytinini ve zeytinyağını tanıtmak için bu yıl 9’uncusu gerçekleşecek olan Milas Zeytin Hasadı Şenliği, 11-12 Kasım'da başlıyor. 18’i aşkın kurum ve STK’nın işbirliğiyle düzenlenecek hasat şenliğinde; konserler, söyleşiler, zeytin toplama, sıkım ve kırma etkinlikleri, ünlü sanatçıların sahne alacağı konserler, zeytin güzeli yarışması, çeşitli workshoplar, defileler, yemek yarışmaları, kültürel geziler ile renkli anlara sahne olacak. Ünlü isimlerin de katılacağı şenlik, dolu dolu gerçekleşecek.

Muğla’da zeytin hasadı başladı

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Günlüce Mahallesi'nde zeytin hasadı başladı.

MUĞLA’DAKİ FABRİKALARINDA 7 GÜN 24 SAAT ZEYTİNYAĞI NÖBETİ

Muğla'da yağlık ve sofralık zeytin hasadı devam ederken, zeytinlerini sıktırmak isteyen vatandaşlar neredeyse 7 gün 24 saat fabrika önlerinde sıralarının gelmesini bekliyorlar.

ZEYTİN HASADI BAŞLADI

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Göktepe Mahallesi’nde zeytin hasadı başladı.

ZEYTİN HASAT SEZONU ÖNCESİ SAĞLIKÇILARDAN YAMAÇ ARAZİLERDE ÇALIŞANLARA UYARI

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. Mutlu Güngör, Ege illerindeki yamaç arazilerde zeytin hasat sezonunun başlaması nedeniyle zeytin hasadı yapanların vücut dengelerini korumalarını tavsiye etti. Güngör, “Eğimli arazide çalışmanın yanı sıra yürümede dize, bele, kalçaya, dengesiz yük bindiğinden sakatlanmalara neden olabilir” dedi.

TURİSTLER TATİLİ BIRAKIP ZEYTİN TOPLADI

Bodrum'da 5 yıldızlı bir otelin bahçesinde bulunan 300 adet zeytin ağacının hasadını otelde tatil yapan yerli ve yabancı turistler yaptı. Deniz, güneş ve kum üçlüsünü bırakan turistler, zeytin hasadını yaptıktan sonra yağını almak için uzun kuyruklar oluşturdu.

Zeytinyağları ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak

Muğla'nın önemli zeytin ve zeytinyağı üretim merkezlerinden Muğla'da zeytin hasadı devam ediyor. Menteşe Belediyesi de kendi mülkiyetindeki arazilerde zeytin hasat çalışmalarını sürdürürken, Belediye Başkanı Bahattin Gümüş zeytin hasadına katıldı.

Zeytinyağının fiyatı artıyor

Fethiye ve çevresinde zeytin hasadı son hızıyla devam ediyor. Zeytinin irilerini satan üreticiler, küçük olanları ise zeytinyağı fabrikalarına götürüp sıktırıyor.

Zeytinyağı işletmeleriyle toplantı

Zeytin hasadının başlaması ile Muğla tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Muğla genelinde zeytinyağı işletmecilerinin sahipleri ve yöneticileri ile bir araya geldi.

Zeytin hasadının ilk adımları

Zeytin hasadının ilk adımları Bodrum'da atıldı. Zeytinyağı üretiminde dünyada dördüncü sırada yer alan Türkiye'de böylelikle sezonun ilk zeytin serüveni de başlamış oldu.

Başkan Oktay zeytin hasadına katıldı

Marmaris Belediyesi tarımsal kalkınma ile ilgili adımlar atmaya devam ederken, daha önce kendi tarlasında yer fıstığı üretirken, şimdi de zeytin hasadı gerçekleştirdi. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın da katıldığı hasatta toplanan zeytinlerden çıkarılacak yağ Marmaris’in tanıtımında kullanılacak.

Zeytinyağı fabrikalarında hareketlilik

Fethiye ve çevresinde zeytin hasadının başlamasıyla birlikte, zeytin fiyatlarının kiloda 4 ile 10 TL arasında seyrederken; zeytinyağı fabrikalarında hareketlilik yaşanıyor. Zeytinyağı sıkım fiyatının 18 TL olduğu öğrenilirken, üreticiler tarafından da zeytinyağının 20 TL’den satıldığı öğrenildi.

Zeytinde Kalite Arttırma Çalışmaları Yapılıyor

Seydikemer İlçe Tarım Müdürlüğü yoğun bir şekilde zeytin hasadının yapıldığı şu günlerde tüm Teknik Personeli ile sahada zeytinde verim ve kaliteyi arttırmaya yönelik çalışmalarına hız verdi.