Zeytinyağı Üretimi Haberleri

Zeytinyağı Üretimi Haberleri

Prof. Dr. Tümen: “İklim değişikliği kapımıza dayandı, düşük rakımlardaki zeytin ağaçlarının mutlaka taşınması gerekiyor”

Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülendam Tümen, iklim değişikliğinin başta zeytin olmak üzere çok sayıda gıda ürününü olumsuz etkilediğini, önlem alınmazsa bir süre sonra zeytin ve zeytinyağı üretiminde ciddi düşüş yaşanacağını söyledi.

Zeytin hasadının ilk adımları

Zeytin hasadının ilk adımları Bodrum'da atıldı. Zeytinyağı üretiminde dünyada dördüncü sırada yer alan Türkiye'de böylelikle sezonun ilk zeytin serüveni de başlamış oldu.

Soğuk sıkım zeytinyağı aşevinde değerlendirilecek 

Pandemi sürecinde yerli üretimi destekleyen tarım politikalarıyla farkındalık yaratan çalışmalara imza atan Menteşe Belediyesi, zeytinyağı üretimine başladı. Belediyeye ait tarım arazilerinde ve yol kenarında yetişen yaklaşık 200 kilogram zeytinden elde edilen soğuk sıkım zeytinyağı, aşevinde yemek yapımında kullanılarak, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılacak. 

Bankacıydı zeytinyağı üreticisi oldu, Milas’ın 63. markasını aldı

Muğla'nın Milas ilçesinde banka memuru iken emekli olup kendi arazisinde zeytin ve zeytinyağı üretimine başlayan Duygu Ilbıra, kendi markasını da oluşturarak internet üzerinden satışlara başladı. Milas'ın 63'üncü zeytinyağı markasını alan Duygu Ilbıra, Milas'ın Ahmetli mevkiindeki bahçesinde organik olarak çeşitli meyve ve sebzeler yetiştirip bunların reçellerini de yaparak satışa sunuyor.