Fethiye Belediye Meclisi Şehitlerimizi Andı...

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, haziran ayı olağan meclis toplantısının başlangıcında, Şırnak ve Diyarbakır'da şehit olan askerlerimiz için üyelerden saygı duruşunda bulunulmasını istedi. Meclis salonu toplantı öncesinde şehitlerimizin fotoğrafları ve Türk bayraklarıyla donatıldı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Şırnak'ta yaşanan helikopter kazasında şehit olan 13 ve Diyarbakır'da devam eden operasyonlarda şehit olan 3 askerimiz için meclis toplantısı öncesinde saygı duruşuyla andı. Meclis salonunu şehit askerlerin fotoğrafları ve Türk Bayrakları ile donatan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, "Bazı zamanlar vardır, ne kelimeler kifayet eder, ne de hali, durumu anlatır. Tabi ki Türkiye ilk defa şehit haberi ile sarsılmıyor. 1984'ten itibaren devamlı şehit veriyoruz. Halbuki haram aylardayız. Haram ayları, Recep, Şaban ve Ramazan'da eskiden hiç bir canlıya kıyılmazmış. Şimdi öyle bir noktadayız ki, emperyalizmin kolları dünyayı sardıktan sonra, çıkar için ne haram ayı kaldı, ne helal ayı kaldı" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Başkan Saatcı, "Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil."

Tabii bugün çok daha keyifli şeylerden bahsetmek isterdik diyerek konuşmasına devam eden Başkan Saatcı, "Gönül isterdi ki Beşiktaş'ın şampiyonluğunu, Fenerbahçe'nin Euro Lig şampiyonluğunu, Konyaspor'un mucize gibi gerçekleştirdiği kupa şampiyonluğunu kutlayalım. Fethiyespor'umuzun kongresi var, ona başarılar, iyi dilekler, temenniler gönderelim meclis salonundan. Ya da çevre haftamız başlayacak. Çevre Müdürlüğümüz de güzel bir ajanda yapmış. Bunlarla ilgili şeyler konuşalım ama sözün bittiği yerdeyiz. Fuzuli'nin dediği gibi, "Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil." Söyleyecek binlerce kelime, binlerce cümle var. Bizim de söyleyeceğimiz çok şey var. Balyoz'dan Ergenekon'dan alırız, bir yerlere kadar götürürüz işi ama faydası yok. Sadece zafer vaat etmeyen toprakların birer ferdi olmanın tecellisini, çilesini ya da kaderini paylaşıyoruz deyip geçiyoruz. Çok fazla diyecek bir şey yok. Zabıta Müdürlüğü'ndeki arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Farkındalık yaratılsın diye Şehitler Abidemizi de Türk Bayrağı ile sarmaladılar. Şehitlerimizi, şehitlerin kanından rengini alan bayrakla korumaya aldılar. Teşekkür ediyorum. 1071'den itibaren bu topraklar hep böyle oldu. Bunun arkasına da sığınmak istemiyorum. Ama diyecek bir şey yok, artık boğazımız düğümlendi kaldı. Yine 16 şehit verdik. 16 Türk Devleti kurmuşuz, diğer bir ifadeyle 15 Türk Devleti yıkılmış, 16'ncısını kurmuşuz. Çin, milattan önceden beri başlamış hala devam ediyor. İngiltere devam ediyor. Biz yıkıp yıkıp kuruyoruz. Bu konuda da bakılması gereken bir nokta var yani. Bizde bir sıkıntı var" dedi.

 

16 şehidimizin adlarını tek tek okuyan Başkan Saatcı, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitler için belediye meclis üyelerini saygı duruşuna davet etti. Tüm salonun saygı duruşunun ardandan toplantıya geçilerek gündem maddeleri oylandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN