Fethiye Belediyesi 'Kariyer Günleri' Başlıyor...

İlk Konuk, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

İlk Konuk, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun.

Fethiye Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile İlçemizin yetiştirdiği örnek şahsiyetlerin deneyimlerini, Fethiyeli gençlerimizle paylaşmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen “ Kariyer Günleri”nin ilk konuğu İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun. 17 Şubat Cuma günü saat 14.00’de başlayacak söyleşi, Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılacak.

FEHMİ TOSUN KİMDİR?

Seydikemer’in Arsa Mahallesi'nde 02 Kasım 1967 tarihinde ailenin dördüncü çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. İlkokulu Arsa Köyü İlköğretim Okulunda, orta ve lise öğrenimini Tekirdağ İmam Hatip Lisesinde parasız yatılı olarak 1986 yılında tamamladı. 1990 Yılında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1991 yılında avukatlık stajını, 1993 yılında Hakimlik ve Savcılık stajını tamamlayarak Ekim 1993 de Iğdır Cumhuriyet Savcısı olarak göreve başladı. 1997 yılı Ocak ayında Ceylanpınar Cumhuriyet Savcılığına atandı. Kasım 1997- Ağustos 1998 yılları arasında Kırkağaç 7. Jandarma Komando Er Eğitim Alay Komutanlığına kısa dönem olarak askerliğini yaptı. 2000 yılı Temmuz ayında İncirliova Cumhuriyet Savcılığına, 2003 yılı Haziran ayında İstanbul Cumhuriyet Savcılığına atandı. 2012 yılı Haziran ayında İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevini yürüttü.  15 Ocak 2015 tarihinde İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına atandı. Halen İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapmaktadır. Orta derecede İngilizce bilen Tosun, Evli olup eşi İstanbul Adliyesinde Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak görev yapmaktadır.

 

Bu eğitim yılında, başta okuduğu ilkokul olmak üzere, Seydikemer ilçesindeki okullara 330 bilgisayar armağan eden Fehmi Tosun, bölgenin tanıtımı ve gelişmesi için elinden gelen tüm hayreti göstermektedir. Son olarak 25 Ocak'ta, İstanbul Anadolu Adliye Sarayı'nda, Muğla ve çevresini tanıtan fotoğraf sergisinin açılmasına öncülük eden Tosun, 13 ilçe Belediye Başkanını da davet ederek, bölgemizin tanıtımına destek verdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN