Fethiye Belediyesi Tarafından Temizlendi

Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından Aşıklar Tepesi olarak bilinen yarım adada temizlik çalışmalarına başlandı. Vatandaşların özellikle hava karardıktan sonra gelip huzur bulduğu, dinlendiği yarım ada adeta çöplük haline geldi. Çöplerini çöp kutusuna atmayıp denize atan vatandaşların oluşturduğu kirliliği temizleye çalışan ekipler, ellerinde kürek ve tırmıklar yardımıyla temizlik yaptı. Fethiye'nin Karagözler Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi üzerinden başlanan temizliğin ilk gününde yaklaşık 150 torba çöp çıktı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından Aşıklar Tepesi olarak bilinen yarım adada temizlik çalışmalarına başlandı.  Vatandaşların özellikle hava karardıktan sonra gelip huzur bulduğu, dinlendiği yarım ada adeta çöplük haline geldi. Çöplerini çöp kutusuna atmayıp denize atan vatandaşların oluşturduğu kirliliği temizleye çalışan ekipler, ellerinde kürek ve tırmıklar yardımıyla temizlik yaptı. Fethiye’nin Karagözler Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi üzerinden başlanan temizliğin ilk gününde yaklaşık 150 torba çöp çıktı.

Temizliğin son bulmasının ardından Zabıta Ekipleri Seyir Teraslarında olduğu gibi yarım adada (Aşıklar Tepesi’nde) 24 saat devriye gezerek çevreyi kirleten ve rahatsızlık veren kişilere ceza uygulayacak. Temizlik çalışması hakkında gazetecilere bilgi veren Zabıta Müdürü Tufan Kaçar, “Biz Fethiye Belediyesi görevlileriyiz. Bizim görevimiz halka hizmet etmek. Şu güzel manzaranın karşısında denizin kenarına atılan şişelerin bence izahatı yok. Temizlik kültürünü Türk toplumu olarak yüz yıllar önce edinmiş olmak gerekiyordu. Herkes ben atmadım diyecektir ama kişisel gelişim değil toplumsal gelişim önemli. Buraya atılan çöplerden bizler de mesulüz. Çünkü bizler Fethiyeliyiz ve Fethiye’yi korumak bizim görevimiz” dedi.

3 ay önce aynı bölgede Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve AKUT ekiplerinin temizlik çalışması yaptığını hatırlatan Zabıta Müdürü Tufan Kaçar, “Bu kadar kısa bir sürede buranın geldiği nokta yine ortada. Ortalama 30-40 metre alandan 80 torba çöp çıktı ve dünden beri çalışıyoruz. Bütün sahili temizlemek bize bin torba çöp poşetine mal olacak. Bir vatandaşa ‘lütfen çöpünüzü atmayın’ demek ağrıma gidiyor. Sadece kamu görevlileri değil halkın sahip çıkmadığı, Fethiye halkının arkasında durmadığı hiçbir hizmet, hiçbir etkinlik bir adım ilerlemez. Buraya hep birlikte sahip çıkalım. Toplumda bir insanı uyarmak bile bazen ceza yazmaktan daha etkili olabiliyor. O yüzden çevreyi kirleteni uyarmaktan korkmayalım” diye konuştu. Temizlik çalışması bittikten sonra Zabıta Müdürlüğüne bağlı devriye ekiplerinin 24 saat Aşıklar Tepesi’nde olacağını ifade eden Kaçar, çevreyi kirleten ve rahatsızlık veren kişilere ceza uygulayacaklarını bildirdi. Zabıta Müdürlüğü olarak cezacı değil, öğretici bilincinde olan bir teşkilat olmayı hedeflediklerinin de altını çizen Kaçar şöyle konuştu “Biz ceza yazması meraklısı değiliz ama gördüğünüz gibi birkaç kişiye de bu konuda yaptırım uygulamadan bu işin sonunu getiremeyeceğiz. O yüzden biz 24 saat ekiplerimizle burada olacağız. Ekiplerimiz sürekli devriye gezecek. Bu bölgede Zabıtanın mavi ışığı sürekli yanacak” dedi.

 

Aşıklar Tepesi’nde daha önce bulunan çöp kazanlarının vatandaşlar tarafından denize atıldığını ve bu nedenle çöp kazanlarını bölgeden kaldırmak durumunda kaldıklarına dikkati çeken Kaçar: “Bu bölgelerde daha önce sürekli çöp bidonlarımız vardı. Ancak temizlik işleri Müdürlüğü yetkililerimizden aldığımız bilgiler gereği ve kendimiz de gördük burada en az 5 kere çöp kazanını botlarla denizden çıkardık. Bu çok üzücü bir olay. Bu çöp kazanlarının kendi kendine denize düşmesi mümkün değil. Burada tek bir şey kalıyor. Buraya gelen arkadaşlar içtikten sonra çöp kazanlarını aşağıya atmak gibi bir düşünceleri olmuş. Bu nedenle buraya çöp kazanlarını koymadık. Toplum içinde birileri var ki bu kişileri bir şekilde kamuya zarar veriyor. Temizlik İşler Müdürlüğümüzle görüştük temizlik bittikten sonra çöp kazanı denize atılmasın diye onları sabitleyerek almayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN