Fethiye Belediyesi'nden Seydikemer okullarına sürpriz!

Fethiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü trafik hizmetleri ilçedeki tüm ilköğretim ve ortaöğretim okullarına yapılan geleneksel sokak oyunları çalışmasını bu sefer Seydikemer ilçesinde sürdürüyor. Seydikemer'deki okullardan gelen talepler doğrultusunda Karadere, Kumluova ve Kadıköy İlköğretim Okullarına unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunları hazırlanarak, öğrencilerin hizmetine sunuldu.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü trafik hizmetleri ilçedeki tüm ilköğretim ve ortaöğretim okullarına yapılan geleneksel sokak oyunları çalışmasını bu sefer Seydikemer ilçesinde sürdürüyor. Seydikemer’deki okullardan gelen talepler doğrultusunda Karadere, Kumluova ve Kadıköy İlköğretim Okullarına unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunları hazırlanarak, öğrencilerin hizmetine sunuldu.

Okullar talep etti.

Fethiye Belediyesi trafik hizmetleri tarafından yapılan hizmetlerini ilçe sınırı dışından gelen talepleri de yerine getiriyor. Fethiyedeki tüm okullara seksek, köşe kapmaca, üçtaş, tirik gibi unutulmaya yüz tutmuş oyunları hayata geçirmeye çalışan Fethiye Belediyesi, Seydikemerdeki okullardan gelen talepleri de yerine getirmeye çalışıyor. Okul yönetimleri geleneksel bu oyunları okullarda tekrar canlandırılmasını isterken, bu konuda Fethiye Belediyesinden destek istiyorlar.

“Sınırın bir önemi yok”

 

Fethiye Belediyesi Trafik Hizmetleri Sorumlusu Fikret Kaynak, “Önce Fethiye’de bu unutulmaya yüz tutmuş, geleneksel sokak oyunlarımızın hayata geçirmek için Milli Eğitim Müdürlüğü’müz iş birliğinde çalışmalara başladık. Fethiyede neredeyse tüm ilköğretim ve ortaöğretim okullarına bu hizmeti çocuklarımıza kazandırdık. Bu çalışmaları gören Seydikemerdeki okullar da, bizden bu oyunlarla ilgili destek istediler. Bizler de sınır fark etmeksizin evlatlarımıza bu geleneksel oyunları kazandırdığımız için mutluyuz diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN