Fethiye'de okul kıyafeti sektöründe yoğunluk

Bir öğrenci için yazlık ve kışlık kıyafetlerin toplam maliyeti 2.000 TL'yi buluyor. Tekstilci Ayfer Kıvrak, ekonomik şartlara rağmen fiyatlarda büyük artış yapmadıklarını belirtirken, velilerden zaman zaman 'fiyat fırsatçılığı' yönünde tepkiler aldıklarını ifade etti. 

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

Yeni eğitim öğretim yılına sayılı günler kala, veliler okul kıyafetleri için bütçelerini zorluyor. Tekstilci Ayfer Kıvrak'ın açıklamalarına göre, bir öğrenci için yazlık ve kışlık kıyafetlerin toplam maliyeti 2.000 TL'yi buluyor. Kıvrak, ekonomik şartlara rağmen fiyatlarda büyük artış yapmadıklarını belirtirken, velilerden zaman zaman "fiyat fırsatçılığı" yönünde tepkiler aldıklarını ifade etti. Bu durum, hem velileri hem de esnafı zor durumda bırakıyor.

OKUL ÖNCESİ YOĞUNLUK YAŞANIYOR

Tekstilci Ayfer Kıvrak, “Okul kıyafetleri satıyoruz. Talep erken başladı ama yoğunluk şuan yok. 1. Sınıfların kura çekimleri olduğu için daha sınıfları belli olmadı. O yüzden çok büyük bir yoğunluk yok. Bir öğrencinin yazlık kıyafet olarak Şort, Şort etek üzerine kısa kollu tshırt alırlarsa yaklaşık 700-750 TL ye mal oluyor. Kışlık olarak düşünürsek pantolon, kapüşonlu sweatshirt alırlarsa 1200-1250 TL fiyatlandırabiliriz. Yani bir eğitim yılı kifayet masrafı yedeklerle beraber 2.000 TL oluyor. 

Fethiye'de okul kıyafeti sektöründe yoğunluk

Biz ekonomik şartlara rağmen fiyatlarda çok artış yapmadık. Sabit tutmaya çalıştık çünkü sadece bizim maliyetlerimiz artmadı. Biz burada 2 üretici firmayız. Velilerden bazen tepki ile karşılaşıyoruz. “Şimdi sizin zamanınız, okul zamanı fırsat dönemi, fazla fiyatlara satıyorsunuz” diye. Böyle bir şey kesinlikle yok ve bizi çok üzüyor. Fiyatlarımızı en düşük tutup, ürün kalitesini de en yüksek düzeyde yapmaya çalışıyoruz. Bu konuda bizlere anlayış göstermelerini rica ediyoruz. Bu şartlarda ayakta durmaya çalışıyoruz. Bu imkanı verdiğiniz için FRT televizyonuna da teşekkür ederiz."
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN