Fethiye'de Taraftarlar Suudi Arabistan'a Karşı Bir Araya Geldi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Beşkaza Meydanı'nda Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş kulüplerinin taraftarları bir araya gelerek Süper Kupa müsabakası öncesi Suudi Arabistan'ın yarattığı 'Atatürk' krizini kınadı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

29 Aralık 20.45’de Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde Al-Awwal Park’ta oynanması planlanan Galatasaray ile Fenerbahçe Türkiye Süper Kupa Finali, Suudi Arabistan yetkililerinin ‘Atatürk’ pankartlarına ve tişörtüne izin vermemesi sonucunda ertelenmişti. Fethiye’de 3 büyük kulübün taraftar grupları bir araya gelerek Suudi Arabistan’ın bu tutumunu kınadı. Taraftar Sözcüsü Orhan Akif Çelik basın açıklamasında bulundu. Basın açıklamasının ardından taraftarlar 1 dakikalık saygı duruşu ve akabinde istiklal marşını okuyarak anlamlı etkinliği sonlandırdı.


Taraftar Sözcüsü Orhan Akif Çelik, yaptığı açıklamada “Türkiye’nin farklı renklerine gönül vermiş taraftarlar hepiniz hoş geldiniz. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılını kutladığımız bu yıla biz taraftarlar için çok değerli olan kulüplerimizin kazanmak uğruna koca bir sezon harcadığı SÜPER KUPA finalini Suudi Arabistan’da oynatma fikrinin ne denli yanlış olduğunu dün gece finalin oynanmamasıyla hepimiz gördük. Bu anlamda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, şehitlerimizin kanı ile ıslanmış Türk bayrağımızın ve bağımsızlığımızın sembolü İstiklal marşımızın pazarlık konusu olmayacağını ne kadar rakip de olsak mevzu vatan, bayrak ve bağımsızlığımız olduğunda ne kadar sıkı dost olduğumuzu tüm dünyaya göstermiş bulunuyoruz. Dün gece toplantıda final maçını oynamama kararı alan Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerini kutluyoruz. O masada hangi kulüp olursa olsun bu kararın çıkacağından eminiz. Bu durumu, Türkiye Futbol Federasyonunu ve Suudi yetkilileri kınıyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerini, bu yaşattığı rezillikten dolayı istifaya davet ediyoruz. Suudi yetkililerden de özür bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN