Fethiye, İngiltere'de yeni bir tanıtım atağına geçiyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Fethiye Belediyesi ve İngiltere'nin önde gelen havayolu şirketlerinden Jet2 ile birlikte İngiltere'de yeni bir tanıtım kampanyası başlatıyor. Jet2 yöneticileriyle bir araya gelen FTSO yönetimi, İngiltere pazarında ortak tanıtım kampanyası yapılmasına karar verdi. Bu yıl turizm sezonunun Kasım ayına kadar uzadığına dikkat çeken FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye Belediyesi ve Jet2 ile birlikte yürütülecek tanıtım kampanyası ve İngiltere'den Dalaman'a artan uçuşlarla 2024 turizm sezonunun daha erken başlayıp daha da geç sona ermesinin hedeflendiğini söyledi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden İngiltere’nin önde gelen havayolu şirketlerinden Jet2 yöneticileri, şirketin yeni döneme ilişkin projeksiyonları hakkında bilgi verdi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meğri Salonu’nda 27 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilen görüşmeye, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Başkan Yardımcıları Ramazan Dim ve Muhammet Kökten, Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu, Jet2 Havalimanları ve Organizasyonları Genel Müdürü Jacob Bramley, Jet2 Havalimanları ve Organizasyonları Müdürü Joe Taylor, Dalaman Havalimanı Operasyon ve Ticaret Direktörü Orçun Songur ve MTS Globe Operasyon Rahman Kale katıldı.

Görüşmede turizm sezonunun uzatılması ile bölgede yapılması gereken çalışmalar, İngiltere’de yapılacak tanıtım ve pazarlama çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

2023 yılında Jet2 tarafından İngiltere’den Dalaman’a yapılan ve 17 Mart’ta başlayan uçuşların, 20 Kasım’da biteceğini kaydeden Genel Müdür Jacob Bramley, 2024 yılında uçuşları 1 hafta daha öne çekip 11 Mart’ta başlatacaklarını ve 24 Kasım’a kadar da uçuşları devam ettireceklerini söyledi. Dalaman’a uçuşların 2024 yılında daha da artacağını kaydeden Bramley, bu kapsamda sezonun daha da uzatılacağını bildirdi.

2024 yılında planlanan kapasite artışı ile Jet2’nun İngiltere’den uçuş gerçekleştirdiği destinasyonlar içinde Dalaman’ın 4. sıraya yükseleceğini belirten Bramley, Fethiye özelinde 59 tesisle çalıştıklarını Ölüdeniz, Çalış ve Hisarönü’nün en çok misafir gönderdikleri bölgeler olduğunu anlattı.

 Fethiye’nin çok özel ve sürekli gelişen bir destinasyon olduğunun altını çizen Jet2 Havalimanları ve Organizasyonları Genel Müdürü Jacob Bramley de İngiltere’den her yıl artan ve Fethiye’de turizm sezonunu uzatan uçuş sayılarıyla birlikte bölgenin bu avantajını çok daha iyi kullanabileceğini dile getirdi.

Fethiye’ye gelen misafirlerin alternatif turizm olarak yapacak çok sayıda etkinliği bulabildiklerine dikkat çeken Jacob Bramley, Fethiye’nin çok özel ve sürekli gelişen bir destinasyon olduğunun altını çizerek, turizm sezonunu uzatan uçuş sayılarıyla birlikte bölgenin bu avantajını çok daha iyi kullanabileceğini kaydetti. Bramley, “Fethiye’de kış aylarında da yapılabilecek çok farklı aktivasyonlar var ama bunu ne yazık ki İngiltere’deki insanlar bilmiyorlar. Fethiye çok şanslı, çok fazla ürünü var. Bu yıl İngiltere’den gelen misafirlerimizin Fethiye’de geceleme sayısı artarak, 9 geceye çıktı. Bu büyümeyi nasıl sağlıklı hale getireceğiz önemli olan konu bu. Birlikte yürütülecek ortak tanıtım kampanyası ile Fethiye’nin avantajını daha da iyi kullanabileceğine inanıyorum.” dedi.

Hedef sezonun uzaması

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı da, Fethiye’nin tanıtılmasına destek vermeye her zaman hazır olduklarını vurgulayarak, Fethiye Belediyesi ve Jet2 ile ortak yürütülecek tanıtım kampanyasıyla Fethiye’de turizm sezonun uzaması için önemli adım daha atılacağını söyledi.

İngiltere’den Dalaman’a artan uçuşlarla 2024 turizm sezonunun daha erken başlayıp daha da geç sona ermesinin hedeflendiğini kaydeden Başkan Çıralı, erken rezervasyon dönemini de kaçırmadan başlatılacak tanıtım kampanyasının, 2024 turizm sezonu için turizm aktörlerinin uzun vadeli plan yapmasını da kolaylaştıracağının altını çizdi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN