Fethiye Sağlık Hizmetlerinde Batı Akdeniz'in Merkezi

Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimi Uz.Dr.Yavuz Okulu ile İdari ve Mali İşler Müdürü Süleyman Can, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan'ı ziyaret etti.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimi Uz.Dr.Yavuz Okulu ile İdari ve Mali İşler Müdürü Süleyman Can, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan’ı ziyaret etti.

Sağlık kuruluşlarının durumunun da gündeme geldiği ziyarette, Ortaca, Dalaman Kaş, Kalkan ve Çameli’nde yaşayan vatandaşların Fethiye'de bulunan sağlık kuruluşlarından hizmet aldığı dile getirildi.

Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimi Uz.Dr.Yavuz Okulu ile İdari ve Mali İşler Müdürü Süleyman Can, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan’ı ziyaret etti. 11 Ocak Salı günü gerçekleşen ziyarette Fethiye ve çevresinde sağlık kuruluşlarının yapısı ve sağlık sektörünün durumu görüşüldü. Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimi Uz.Dr.Yavuz Okulu, Fethiye Devlet Hastanesinin Seydikemer başta olmak üzere Ortaca, Dalaman Kaş, Kalkan, ve Çameli’ni içeren bölgede hizmet verdiğini ifade etti. Ekonomik hacminin yanı sıra sağlık hizmetlerinde de Fethiye’nin Batı Akdeniz için önemli bir merkez olduğunun altını çizen Dr. Okulu, bahsedilen bölgede yaşayan insanların sağlık hizmetlerini çoğunlukla Fethiye Devlet Hastanesinden aldıklarını ifade etti. Bölgenin yerli halkının yanı sıra turizm amaçlı gelen yabancılara da sağlık hizmeti verildiğini belirten Okulu, sağlık turizminin de Muğla’da hayata geçirilebilecek bir sektör olduğunu kaydetti.

 

Ziyaretleri nedeniyle Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimi Uz.Dr.Yavuz Okulu ile İdari ve Mali İşler Müdürü Süleyman Can’a teşekkür eden Akif Arıcan, Fethiye’de bulunan sağlık kuruluşlarına olan talebin arttığının kendilerinin de farkında olduklarını ifade etti. Sağlık hizmetlerindeki gelişimin yakından takipçisi olduklarını kaydeden Arıcan, Fethiye’de bir bölge hastanesi kurulması için birkaç sene önce çalışması yapılan 1/1000 ölçekli imar planına Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak, hastane konulması önerisinde bulunduklarını da kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN