Fethiye Standına Yoğun İlgi

Fethiye bu yıl 21'inci kez kapılarını açan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT'te yerini aldı. Fethiye'nin turizm güzelliklerinin taşındığı İstanbul EMITT Turizm Fuarı'nda farklı yöresel ürünler görücüye çıkarken, standa gelen misafirlere turunç reçelleri dağıtıldı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye bu yıl 21'inci kez kapılarını açan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT'te yerini aldı. Fethiye’nin turizm güzelliklerinin taşındığı İstanbul EMITT Turizm Fuarı’nda farklı yöresel ürünler görücüye çıkarken, standa gelen misafirlere turunç reçelleri dağıtıldı. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın ev sahipliği yaptığı EMITT Turizm Fuarı’nda  Sanatçılar Ali Şan, Nur Ertürk, Hasan Yılmaz’ın da ziyaret ettiği Fethiye standını Muğla Valisi Amir Çiçek’te ziyaret etti.

 Kanal D ve CNN Türk Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’dan Fethiye hakkında bilgiler aldı.  Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT 21'inci kez kapılarını açtı. Türkiye'den ve dünyadan turizm sektörünün liderlerinin katıldığı dev organizasyonda Muğla’nın turizmde önde gelen ilçelerinden Fethiye’de yerini aldı. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın açılışını yaptığı ve pek çok standı gezdiği fuarda, Turistik güzelliklerini ve yöresel tatlarını standa taşıyan Fethiye’nin standı, fuarın ilk gününde yoğun ilgi gördü. Fethiye Belediyesi’nin öncülüğünde turizm sektörlerinin STK’larının destekleriyle oluşan stantta; özellikle misafirlere ilçeye has turunç reçeli ile üzerinde ‘Yeni Trend Fethiye’ yazılı atkılar ve kuru yemiş dağıtıldı. 

“Sanatçı Akını”

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın misafirleri karşılayıp, ağırladığı ‘ Yeni Trend Fethiye’ standı en çok ilgi gören stantlardan oldu. Tur acentelerinin yanı sıra seyahat severlerin büyük ilgi gösterdiği EMITT İstanbul Turizm Fuarı’nda Fethiye standında yer alan Ölüdeniz fotoğrafı önünde çekim yapılması ile yamaç paraşütüyle Babadağ’dan uçuşlar üç boyutlu gözlükle izlendi.  Muğla Valisi Amir Çiçek’in de ziyaret ettiği Fethiye standı, sanatçılar Ali Şan, Nur Ertürk ve Hasan Yılmaz tarafından da ziyaret edilirken, ziyaretçiler turunç reçellerine yoğun ilgi gösterdi. Fethiye hatırası Ölüdeniz fotoğrafı önünde bol bol fotoğraf çektirdiler. Fethiye’den Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay, Çalış Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, FETOB Başkanı Yavuz Torunoğulları, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mümtaz Kökten, Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, TURSAB Fethiye Batı Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Süleyman Kaya, FTSO Başkanı Akif Arıcan, Esnaf Odası Başkanı Mehmet Soydemir’ de Fethiye standında Başkan Saatcı ile birlikte ziyaretçilerle yakından ilgilendiler. 

“Yerli Turistler Fethiye’yi Tercih Edecek”

Fethiye’nin turizm potansiyelini ülkemize  ve tüm dünyaya tanıtmak için fuara katıldıklarını belirten Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, ‘Yeni Trend Fethiye’ sloganıyla katıldığımız İstanbul EMITT Fuarı’nda standımız yoğun ilgi görmektedir. Tur acenteleri ve misafirler Fethiye ile yakından ilgileniyor.  Standımızın bu derece ilgi görmesi iç turizm ile turizmdeki yabancı beklentimizi dengeleyebileceğimizi umuyoruz. Rekabetin çok yoğun olduğu turizm sektöründe çok fazla destinasyonu bulunan Fethiye’yi bu pazarın içinde en önlere çıkarabilmek için sektördeki arkadaşlarla tanıtım için uğraşmaktayız. Bizim memleketimiz, Fethiye’miz güzel, bizim coğrafyamız harika, dünyada eşi emsali olmayan bir yer deyip de kendi yerimizde oturmakla misafir gelmiyor. Bu açıdan bu fuar ile uluslar arası fuarlar gerçekten çok önemli. Fethiye Belediyesi olarak sektöre böyle bir destek vermekten dolayı mutluyuz. İç turizmi geliştireceğine 2017 turizm sezonunda iç pazardan Fethiye’mize misafir getireceğimize inanıyoruz.  Terör olaylarına karşı turizmi canlandırmak için birlik ve beraberlik içinde bu fuarın faydalı olacağını umuyorum” dedi.

“Önce Güvenlik”

 

Behçet Saatcı,  özellikle son 2 yıldır maalesef ülkemizde yaşanan bu terör belası sebebiyle gerçekten insanların güvenlik sebebi ile sektörde ciddi sıkıntılar yaşandığını belirterek, “Turizmin canlandırılması için  üzerine düşeni herkes yapmaktadır. Bir yandan devletimizin yetkili organları, bir yandan turizm sektörü, bir yandan yerel yönetimler olarak bizler çaba sarf etmekteyiz.  Her türlü olumsuzluğa rağmen, uluslararası EMİTT fuarında Fethiye’yi tanıtmak için çaba gösteriyoruz. Fethiye olarak yerimizi aldık.  Bölgemizle ilgili özel görüşmeler için gelen tüketiciye Fethiye’yi tanıtmak bölgede yaşayan kendi yerli insanlarımıza Fethiye’yi anlatmak için buradayız ve özellikle Avrupa'da 2017 için beklediğimiz bu olumsuz tablo içerisinde  kendi insanımızın tatile teşvik edilmesi için bu fuar fırsat oldu. Sanatçıların yanı sıra televizyon kanallarının Fethiye standımıza ilgi göstermesine sevindik. 2017 turizm sezonundan umutluyuz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN