Fethiye ve Bölgenin Ticari Gelişmesine Katkı Sağlayacaklar

Fethiye'de bölgenin ve ilçenin tanıtımından ticaretin gelişmesine, tarım ve hayvancılıktan sosyal projeler üretilmesine kadar pek çok yararlı çalışmalar yapabilmek için Fethiye'nin seçkin iş insanlarının bir araya gelerek kurduğu kısa adı LİİDER olan Likya İş İnsanları Derneği, pek çok konuda proje üretmek için gece- gündüz çalışıyor.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Dernek başkanlığını İnşaat Mühendisi Volkan Büber’in, Başkan yardımcılıklarını turizmciler Okan Uysal ve Tolga Doğan’ın yaptığı Likya İş İnsanları Derneği, Fethiye ve bölgemizde ticaretten tarıma hayvancılıktan, denizcilik sektörüne kadar pek çok konu da proje üretmek için çaba sağlıyor. Likya İş İnsanları Derneği Başkanı Volkan Büber, “Yaklaşık 3 aydan bu yana Fethiye’de oldukça başarılı arkadaşlarla beraber kurduğumuz bu dernek, Fethiye ve bölgemizde ticaretin gelişmesine ve yeni ticari alanlar açılmasına katkı sağlayacaktır.” ifadelerinde bulundu.
Güney Ege Sanayici İş Dünyası Konfederasyonu (GESİFED) ve Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Derneği (TÜRKKONFED) ile iş birliği yapacak, Likya İş İnsanları Derneği Fethiye’nin ticari gelişimine büyük katkı sağlamayı amaçlıyor.  Kurucu başkanlığını İnşaat Mühendisi ve Müteahhit Volkan Büber’in yaptığı derneğin Başkan yardımcılığını turizmci ve Fethiyespor eski başkanı Okan Uysal ile turizmci Tolga Doğan yapıyor. Genel Sekreterliğini Cankat Özkaya’nın yaptığı derneğin saymanlığını Taner Kolak yaparken, Yönetim Kurulu Üyeliklerinde İlkay Sertel, Meryem Başer Kafaoğlu, Erhan Acar ve Şemsettin Toprak bulunuyor. 32 üyesi bulunan derneğin, öncelikle Fethiye ve bölgemiz ticaretinin ve yeni ticari alanlar açılmasına katkı sağlamak olduğu kaydedildi. Hemen her hafta düzenli olarak bir araya gelen Likya İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu ve Üyelerin şimdiden bölgemiz için pek çok proje hazırlamaya başladığı öğrenildi. Turizmden, tarıma, hayvancılıktan, denizcilik sektörüne hatta eğitim, istihdam ve sosyal sorumluluk projelerine de imza atmaya hazırlanan derneğin bazı projeler için kamu ve özel sektörle birlikte çalışma yaptığı kaydedildi. Likya İş İnsanları Derneği Başkanı Volkan Büber yaklaşık 3 ay önce kurdukları derneğin amacının Fethiye ve bölge ticaretinin gelişmesine ve yeni ticari alanlar açılmasına yardımcı olmak olduğunu kaydetti. Büber, “Derneğimiz TÜRKKONFED ve GESİFED ile bölgeler arası ticari iletişimi artırıp, Fethiye ve bölgemizde ticaretin geliştirilmesi ve yeni ticari alanlar açılarak istihdam sağlatmaktır. Turizm, tarım, hayvancılık ve denizcilik üzerine projeler ortaya koymaktır. Öğrencilerin, eğitim-öğretim faaliyetlerini, özellikle yabancı dil eğitimini arttırmak ve bu öğrencilerin istihdama yerleşmesini sağlatmaktır. Sosyal sorumluluk projelerine destek olmak, Fethiye ve bölgenin ihtiyacı olan yatırımlara teşvik sağlamaktır. Projelerimizi önümüzdeki dönemde geniş şekilde açıklamayı planlıyoruz. Bazı projeleri ilgililere ilettik.” diye konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN