Fethiye'de Öğrenci Servisleri Denetlendi

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Jandarma Trafik tim komutanlığı ekipleri, öğrenci taşıyan servis minibüslerine yönelik denetim yaptı. Fethiye Jandarma Trafik tim komutanlığı ekipleri ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri taşımalı sistemle öğrenci taşıması yapan servis araçlarını ve şoförlerine yönelik Değirmenbaşı mevkiinde okullar bölgesinde denetleme gerçekleştirdi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Jandarma Trafik tim komutanlığı ekipleri, öğrenci taşıyan servis minibüslerine yönelik denetim yaptı. Fethiye  Jandarma Trafik tim komutanlığı ekipleri ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri taşımalı sistemle öğrenci taşıması yapan servis araçlarını ve şoförlerine yönelik Değirmenbaşı mevkiinde okullar bölgesinde  denetleme gerçekleştirdi.

Fethiye  İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya’nın da katıldığı uygulamada trafik timleri ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan uygulama sırasında, başta okul servis minibüslerinde rehber öğretmen bulunup bulunmadığı kontrol edildi. Kontrollerde ayrıca araç içerisinde sivil kişilerin olup olmadığını, fazla öğrencinin taşınıp taşınmadığını da bakan ekipler, özellikle aracın arka bölümünde “okul taşıtı ibaresinin yazılı olup olmadığını, araçların cam ve pencerelerinin kilitli durumunu ve sürücü tarafından aracının kapılarının otomatik açılıp açılmadığını denetledi. Yapılan  uygulamada ayrıca, araçlarda bakım ve onarım takip formu, özel izin belgesi, yangın tüpü, sağlık çantası, emniyet kemeri, yetkili sürücü belgesi, mesleki yeterlilik belgesi bulunup bulunmadığını da kontrol edildi. Öğrenci servis minibüslerinde bulunması gereken evrakları denetleyen trafik ekipleri, evrak eksiği görülen sürücülere cezai işlem uygulayarak, eksikliklerin biran önce tamamlanması konusunda süre tanıdı.

Uygulamadan dolayı oldukça memnun kaldıklarını belirten S.S. 163 Nolu Servis Kooperatifi Başkanı Muhammed Bağış, “Bu tür uygulamaların sıklıkla yapılması lazım. Anne ve babalar evlatlarını bizlere emanet ediyor. Yetkililerden yapmış oldukları bu uygulamadan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Denetlenen servis araçlarındaki öğrencilerle sohbet eden ve öğrencilerden herhangi bir şikâyetlerinin olup olmadığını soran İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ise öğrencilerin emanet edildiği servis şoförlerine ve araçlara sıklıkla uygulamaların yapıldığını belirtti. İlerleyen günlerde de değişik güzergahlarda bu tür denetimlerin olacağını söyleyen Faruk Kaya, “Bu çalışma bizim Milli Eğitim Müdürlüğü olarak trafik ekipleriyle rutin yaptığımız çalışmalar arasında. Öncelikle öğrenci taşıyan servislerin denetimi öğrencilerimizle konuşma ve bizim sözleşmelerde belirttiğimiz kurallara uyup uymadığını denetlenmesi işidir. Her bir konuya titizlikle bakılıyor. Aynı zamanda bizim teknik şartlarımıza uygun taşıma yapıp yapmadıkları kontrol ediliyor. Araçların trafiği uygun olup olmadıkları trafik ekiplerince kontrol ediliyor. Bunlar rutin yaptığımız şeyler ama ne kadar kontrol ederseniz edin bazı olumsuzlukların hala devam ettiğini görmek bizleri üzüyor. Buradan bizim halkımıza özellikle velilerimize çocukların okuldan eve, evden okula güvenli bir şekilde taşınması için devletimizin yaptığı bu çalışmalara velilerimizin ve öğrencilerimizin de sahip çıkması gerekiyor. Serviste yaşanan bir olumsuzluk kuralsızlık varsa bunun mutlaka okul yönetimleriyle paylaşmaları gerekiyor. Bunların çözümleri var. Her birinin ihale sözleşmesinin feshine gidecek kadar yaptırımlar var. Ama denetimler ve kontroller sıklaştırılmalı. Bizde milli eğitim müdürlüğü olarak bu uygulamaları değişik bölgelerde değişik zamanlarda rutin olarak yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Burada şoförlerimiz, kooperatiflerimiz taşıdıkları canların, Türkiye’nin geleceği olduğunun bilinciyle hareket edip, bu çocuklarımızın emniyetli bir şekilde okullarına ve evlerine ulaşmaları için üzerine düşen görevleri titizlikle yapmalı” diye konuştu.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Jandarma Trafik Timleri tarafından gerçekleşen uygulamada 48 öğrenci servisi  ve şoför denetlenirken, 'Okul Servis Araçlarında Hizmet Yönetmeliğine' uymayan nedenlerden dolayı 5 araca 1030 TL cezai işlem uygulandığı  öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN