Fotoğrafçılardan Esnaf Odasına Ziyaret

Fethiye'de dernekleşme aşamasında olan bazı fotoğraf stüdyo sahipleri Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Mehmet Soydemir'i makamında ziyaret ettiler. Fethiye'deki Maliye'ye kayıtlı profesyonel fotoğrafçılar korsan fotoğrafçılığın önlenmesi için Başkan Soydemir'den destek istediler.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye’de dernekleşme aşamasında olan bazı  fotoğraf stüdyo sahipleri  Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Mehmet Soydemir’i  makamında  ziyaret ettiler.  Fethiye’deki  Maliye’ye kayıtlı profesyonel fotoğrafçılar korsan fotoğrafçılığın önlenmesi için Başkan Soydemir’den destek istediler.

Ziyarette yapılan konuşmalarda;  yasal olarak çalışma izni olmayan bazı fotoğrafçılar, yaklaşan düğün sezonunu fırsat bilerek gelin-damat fotoğrafları çekmek isteyen çiftlere düşük fiyatlarda dış çekim yapıyor. Vergiye tabi olmayan korsan fotoğrafçıların, ucuz fiyata çektikleri fotoğraflarla hem haksız kazanç elde ettiği, hem de çiftlerin mutlu günlerini kararttığı iddia ediliyor. Geçen yıl korsan fotoğrafçılık konusunda mücadele başlatan bazı fotoğraf işletmeleri, çabalarının meyvesini almak istiyor. Fethiye’de fotoğrafçılık sektöründe çalışan esnaflarımız yaptıkları işin yasal olduğuna ve ciddi bir emek istediğine belirterek;  korsan fotoğrafçı olarak adlandırdıkları kişilerin çoğunlukla ek iş olarak çekimlerini gerçekleştirdiklerini söylediler.

Başkan Soydemir’de konuşmasında “Öncelikle korsan fotoğrafçılık  nedir onu tanımlamak gerekiyor. Korsan fotoğrafçılık bir bakıma kayıt dışı ekonomidir. Birçoğu fabrika, özel şirket gibi kurumlarda çalışıp, ek iş olarak fotoğrafçılık yapmaya çalışıyor. Vergi, işyeri kirası, bağkur, stopaj, çalışanların maaşı, sigortaları ve bunun gibi masrafları olmadığı içinde tabi ki düşük fiyatlarla iş  yapıyorlar. Hal böyle olunca fotoğrafçılığı meslek olarak edinmiş ve bu sektörden geçimini sağlayan işletme sahipleri ile  çalışanları olumsuz yönde etkileniyor. Fethiye’deki fotoğrafçıların dernekleşmesi ile bu tür sorunların  ortadan kalkacağına inanmaktayım. Esnaf ve Sanatkarlar odası yönetimi  olarak  fotoğrafçı esnaflarımıza  elimizden gelen  tüm  desteği sürdüreceğiz” şeklinde konuştu .

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN