FTSO'dan Yurt İçi Tanıtım Atağı

Yurt dışı turizm pazarında yaşanan olumsuzluğun ardından harekete geçen FTSO Yönetimi, ilçemizin yurt içi tanıtımına ağırlık verdi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, oda ve borsaların yayın organlarında Fethiye tanımına yer verilmesini sağlayarak ilçemizin yurt içi tanıtıma katkıda bulunuyor.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Yurt dışı turizm pazarında yaşanan olumsuzluğun ardından harekete geçen FTSO Yönetimi, ilçemizin yurt içi tanıtımına ağırlık verdi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, oda ve borsaların yayın organlarında Fethiye tanımına yer verilmesini sağlayarak ilçemizin yurt içi tanıtıma katkıda bulunuyor.

Yurtdışı turizm pazarında ülkemize karşı olumsuz yaklaşımların artması sonucu yurt içi tanıtımına ihtiyaç olduğu düşüncesinden yola çıkan FTSO 6 Nolu Konaklama Hizmetleri Meslek Komitesinin, Oda ve Borsalarla işbirliği yapılarak İlçemizin yurt içi tanıtımına ağırlık verilmesi önerisinin ardından harekete geçen Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, 2016 yılında başlattığı çalışmada, Oda ve borsalara yazı yazarak dergi gibi yayınlarında Fethiye'nin tanıtımına yer vermelerini istedi.

FTSO'nun bu isteği birçok oda ve borsadan olumlu karşılandı. Fethiye'nin tanıtımı ilk etapta Adana Ticaret Odası Dergisi ile Giresun Ticaret Borsasının FINDIK Dergisinde yer aldı.

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, yaklaşan turizm sezonunun işletmeleri için iyi geçmesi için yurtiçi tanıtımına ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Son yıllarda yabancı turist sayısında ciddi düşüşler yaşanıyor. Bu açığı yerli turist ile kapatmak istiyoruz. İlçemiz yerli turiste de hitap eden bir bölge. Bu özelliğini ön plana çıkarmak istiyoruz. Fuarlarda Oda olarak, tüm kurumların yanında yer alarak elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz. Bunun yanında Fethiye'nin tanıtımı için çalışmalarımızı çeşitli mecralarda sürdürüyoruz. Konaklama Hizmetleri Meslek Komitemizden gelen Oda ve Borsaların yayınlarında İlçemizin tanıtımının yer alması önerisini değerlendirdik ve harekete geçtik.” dedi.

Oda/Borsalarla yapılan bu işbirliğinin karşılıklılık ilkesine dayandığını ifade eden Arıcan şunları söyledi: “Etkin yayın organlarına sahip Oda ve Borsaları yakından takip ederek iletişime geçiyoruz. Onlar Fethiye’nin tanıtım yazısını yayımlıyor biz de onların tanıtım yazılarına MAKRİ Dergisinde yer veriyoruz. Yazımız Adana Ticaret Odası Dergisi ile Giresun Ticaret Borsasının Dergisinde yayımlandı. Biz de Güç Birliği MAKRİ dergimizin çıkacak olan yeni sayısında Giresun’a yer vereceğiz. Böylece iç turizme daha ekonomik bir yoldan tanıtım katkısı sunmayı hedefliyoruz. Oda/Borsa camiası olarak büyük bir camiayız. Çıkarttığımız yayınlar sadece üyelerimize değil bölgemizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlara ulaşıyor. Bu fırsatı değerlendirmeye çalışıyoruz.”

 

Komite üyelerine katkılarından dolayı da teşekkür eden Arıcan, “Komitelerimizin fikirleri önemli. Yönetim Kurulumuzun çalışmalarına temel teşkil ediyor. Üyelerimizden ve komitelerimizden gelen tüm talepleri değerlendirerek gerekli çalışmayı yapmak için gayret ediyoruz.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN