Gerenkuyu Halk Plajı Temizlendi

Bodrum Belediyesi ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Muğla Şubesi'nin ortaklaşa organize ettiği Deniz Çöpleri İzleme Programının ikincisi yapıldı. 

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Avrupa Çevre Ajansı girişimi olan Deniz Çöpü İzleme Programı kapsamında Bodrum Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Muğla Şubesi iş birliğinde Yalı Mahallesi Gerenkuyu Halk Plajı’nda temizlik çalışması gerçekleşti.

Temizlik etkinliğine Yalı Mahallesi Çiftlik Mustafa Yazıcı İlkokulu 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile çevredeki oteller katıldı. Bodrum Belediyesi Destek Hizmetleri, Temizlik İşleri Müdürlüğü ile zabıta personellerinin bulunduğu temizlik çalışması sonunda Çiftlik Mustafa Yazıcı İlkokulu öğrencilerine sandviç ve meyve suyu ikramında bulunuldu. 

Temizlik çalışmaları sonunda 17 kilo çöp toplandı. Yetkililer, Deniz Çöpleri İzleme Programının ikincisinin yapıldığını ifade ederken önümüzdeki aylarda üçüncü ve dördüncü çalışmaların da gerçekleştirileceğini belirtti.

Avrupa Çevre Ajansı girişimi olan Deniz Çöpü İzleme Programı kapsamında aynı bölgede yılda dört kez yapılan çalışmayla deniz çöpü sorunuyla mücadele etmek amaçlanırken genç bireylere ve vatandaşlara farkındalık oluşturması da hedefleniyor. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN