Göcek, 'Hizmet' Görecek!

Fethiye Belediyesi, Göcek'te sokak güzelleştirme projesi çalışmasına başladı. Göcek gibi dünya markası olan bir beldenin en işlek sokağı olan Çarşı Caddesi'ne, washbeton diye tabir edilen özel taş döşemeleri tamamlandı. Güzelleştirilme çalışmaları kapsamında binaların pastel renklerine boyanması, tabela ve klima ünitesi kirliliğinin ortadan kaldırılması, sokaklara şehir oturma grupları ve peyzaj düzenlemeleriyle yeni bir cazibe merkezi oluşturulması sağlanacak.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye Belediyesi, Göcek’te sokak güzelleştirme projesi çalışmasına başladı. Göcek gibi dünya markası olan bir beldenin en işlek sokağı olan Çarşı Caddesi’ne, washbeton diye tabir edilen özel taş döşemeleri tamamlandı. Güzelleştirilme çalışmaları kapsamında binaların pastel renklerine boyanması, tabela ve klima ünitesi kirliliğinin ortadan kaldırılması, sokaklara şehir oturma grupları ve peyzaj düzenlemeleriyle yeni bir cazibe merkezi oluşturulması sağlanacak.

Çalışmalar öncesi sokak üzerinde bulunan ev sahipleri ve esnaflarla belediye birim amirleri Göcek hizmet binasında tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. İmar ve Şehircilik Müdürü Güzide Özkaya, projenin kanun gereği estetik komisyonuyla yapıldığını belirterek, her türlü eleştirilere açık olduklarını ifade etti. Proje kapsamında yaya aksamının daha çok oluşması esnaflardan da tam not alırken, bölge esnafı projeyle ilgili isteklerini de birim amirleri iletti. Toplantı da konuşan Zabıta Müdürü Tufan Kaçar, ‘Projeyi biz yaptık, oldu’ denilip yapılabilinirdi. Ancak başkanımız tüm proje ve hizmetlerde vatandaş işbirliğinde yapılmasını yıllardan bu yana istediğinden dolayı bizler her projeyi halkımızla birlikte yapıyoruz. Şuanda sizlerle birlikte, Göcek’imizi nasıl güzelleştirebiliriz, bunun için buradayız. Projenin sezona yetişmesini hedefliyoruz. Bunun için çalışmalarımızı sizlerle birlikte hızla sürdüreceğiz” diye konuştu. Kaçar aynı zamanda vatandaşlar tarafından talep edilmesi durumunda sokağın tamamen trafiğe kapatılacağını da belirtti. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, toplantıyı vatandaşlarla birlikte izlemesi dikkatlerden kaçmazken, toplantı boyunca hiç konuşma yapmadı.

“4 Bin m² Özel Taş Döşeniyor”

Fethiye Belediyesi Peyzaj Mimarı Ozan Özer ise, sokağa modern şehir oturma grupları, sokak ortalarına dispanser caddesinde de kullanılan ağaçlar, yöreye özgü desenlerle begonvillerin koyulacağını belirtti. Projeler birim amirlerince slayt gösterileriyle vatandaşlara anlatıldı. Fen İşleri Müdürü Tahir Başaran ise, “Şuan da çarşı caddesine, 3 bin m² özel taş döşemelerini yaptık. Bunun devamında yaklaşık bin m² daha taş döşeme işi yapılacak. Takriben bir hafta – 10 gün içerisinde taş döşeme işi tamamen sonlanacak” diye konuştu.

“Ülkemizin Bu Birliğe İhtiyacı Var”

 

Göcek’te yaşayan mimar Suat Selvi ise, birlik ve beraberliğin Göcek’e büyük kazanç getireceğini dile getirerek, “Türkiye’nin birçok yerinde başarılması imkânsız olan ‘hep birlikte yönetmeyi’ burada yaşıyoruz. İlk toplantılar daha da agresifti ama şuan herkes birbirine daha saygılı. Ülkemizin daha da ayrıştırıldığı bir dönemde buradaki birlik ve beraberlikten daha güzel sonuçlar çıkacağını düşünüyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN