GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU SEYDİKEMER'DEN DESTEK İSTEDİ

Fethiye'ye üniversite kurulması için 'Fethiye'ye Üniversite Yakışır' sloganı ile imza kapmayası başlatan Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu, Pazartesi günü başladığı destek ziyaretlerine 13 Haziran Salı günü Seydikemer'de devam etti. Platform üyeleri Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz'ü, Seydikemer Muhtarlar Derneğini ve MHP Seydikemer İlçe Başkanlığını VE Ak Parti Fethiye İlçe Başkanlığını ziyaret etti.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye’ye üniversite kurulması için “Fethiye’ye Üniversite Yakışır” sloganı ile imza kapmayası başlatan Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu, Pazartesi günü başladığı destek ziyaretlerine 13 Haziran Salı günü Seydikemer’de devam etti. Platform üyeleri Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ü, Seydikemer Muhtarlar Derneğini ve MHP Seydikemer İlçe Başkanlığını VE Ak Parti Fethiye İlçe Başkanlığını ziyaret etti.

 

Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformunca, Haziran ayı toplantısında Fethiye’ye üniversite kurulması için başlatılan imza kampanyası Fethiye'nin yanında Seydikemer'den de destek görüyor.  Kampanya 14 Haziran Çarşamba günü Fethiye ve Seydikemer’de eş zamanlı olarak halkın imzasına açılacak. 12 Haziran Pazartesi günü Fethiye’de temaslarda bulunan platform üyeleri, 13 Haziran Salı günü Seydikemer ve Fethiye AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret ederek destek istediler. Ziyaretlere platformun dönem başkanı Gökhan Güngör, FTSO Başkanı Akif Arıcan, Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Mehmet Gümüş, Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Taşar, Elektrik Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Sermet Ünel katıldı.

 

Güç Birliği Platformu üyeleri ilk olarak Seydikemer Muhtarlar Derneğini ziyaret etti. Seydikemerli muhtarlarla bir araya gelen platform üyeleri, muhtarlardan imza kampanyasına destek istedi. Dernek Başkanı Mehmet Güven, bu konuda ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını söyledi.

 Güç Birliği Platformu üyeleri, Seydikemer Muhtarlar Derneğinin ardından Seydikemer MHP İlçe Yönetimini de ziyaret etti. Platformun dönem başkanı Mimarlar Odası Fethiye Temsilcisi Gökhan Güngör tarafından kampanyaya ilişkin bilgi verildi. Güngör: “Fethiye'de üniversite kurulabilmesi için tüm şartlar oluştu. Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi de, Fethiye ziyaretinde “Fethiye’ye üniversite yakışır” demişti. Biz de oradan yola çıkarak ‘Fethiye’ye üniversite yakışır’ diye bir imza kampanyası başlattık. Bunun için sadece sivil toplum örgütlerinin değil tüm kamu kurum ve kuruluşlarının desteğinizi almak için buradayız.” dedi.

 

Süreci izliyoruz. Elimizden geleni yapmaya hazırız

Kampanyaya destek vereceklerini ifade eden MHP Seydikemer İlçe Başkanı Yusuf Bağırcı, “Tabiî ki Fethiye'mize üniversite yakışır. Biz yüksek lise mezunu istemiyoruz. Binadan ziyade eğitim noktasında kaliteli, kalifiyeli öğretim elemanları istiyoruz. Yardımcı doçent, doçent ve profesörlerin öğrencilerimize eğitim verdiği bir üniversite olmasını istiyoruz. Üniversite yapılması için bir mesafe alındığını biz de izliyoruz. Bu manada biz de üzerimize düşen bütün sorumluluk ve görevleri yapmaya hazırız.” İfadelerine yer verdi.

 Platform üyeleri Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ile de bir araya geldi. Yakup Otgöz, kampanyaya olumlu yaklaşarak “İmza kampanyasına gerek yok. Bu iş zaten olacak. Biz de Seydikemer olarak ne gerekiyorsa elimizden geleni yaparız. Kaç imza derseniz o kadar toplarız. Gerekirse kapı kapı gezeriz.” diye konuştu.

 

Kampanya vekillerin elini güçlendirecek

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, üniversite kurulma kararlarının Türkiye Büyük Millet Meclisinden geçtiğini hatırlatarak yapılan imza kampanyasının bölgemiz milletvekillerinin mecliste elini güçlendireceğini belirtti.

 OSB raporu hazır

Arıcan, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen Fethiye-Seydikemer Organize Sanayi Bölgesi Fizibilite Raporunu da Yakup Otgöz ile paylaştı. Arıcan, ihtisas OSB için çok sayıda talep toplandığını ve ilk etapta açılması planlanan alanın dolduğunu kaydetti. Doğal taş ve mermer ihtisas OSB kurulması çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini kaydeden Arıcan, mermercilerin dernekleşme faaliyetinin de sürdüğünü belirtti.

 Sarıhan: “Fethiye’nin sesini iktidara duyuracağız”

Platform üyeleri burada Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan ve yönetimi ile görüştü. Süreci takip ettiklerini ve girişimlere başladıklarını belirten Kadir Sarıhan, “Biz de Fethiye’de bir üniversite kurulması arzuladığımız ve peşinde takibinde olduğumuz bir konu. 3 fakülteden sonra üniversite kurulması için hak kazanmış durumda. Muğla’da birkaç gün öncesinde sayın valimizle bu konuya değindik. Bölgemize bir hastane kazandırılabilirse bu hastanenin kurulacak Fethiye Üniversitesine destek olacağı konusunda sayın valimizle fikir paylaşımı yaptık. Onlar da bu konuya sıcak bakıyorlar. Sivil toplum örgütlerinin amacı bir kamuoyu oluşturmak. Biz iktidar partisi olarak bunun bilincindeyiz. İmza kapmayası da hayır olsun. Önemli olan bu sesin iktidara gitmesi. Bu sesi biz iktidara götürdük. İmza kampanyasının da bunu perçinleyeceğini düşünüyorum.” dedi.

Platformun destek ziyaretleri Fethiye AK Parti İlçe Teşkilatını ziyaretin ardından sona erdi.

 

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, yayımlanan Fethiye-Seydikemer Organize Sanayi Bölgesi Fizibilite Raporunu Kadir Saruhan ile de paylaştı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN