Güncel

Son dakika Güncel haberler, en son Güncel haberler, Güncel haberler burada, haber oku | Güncel

Güncel Haberleri

Dalaman’daki dağcılık kulübü etkinliklerine devam ediyor

Muğla’nın Dalaman ilçesinde kurulan Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, düzenledikleri etkinliklerle vatandaşları doğa ile buluşturmaya devam ediyor.

Muğla Valisi Akbıyık, Dalaman’da incelemelerde bulundu

Muğla Valisi İdris Akbıyık Dalaman’da ziyaretlerde bulundu. Dalaman Belediyesi’ni ziyaret eden Vali Akbıyık narenciye toplayan işçiler ile de bir araya geldi.

Muğla’da sanatla engeller aşılıyor

 Muğla’da engelli bireylere yönelik, ahşap boyama, takı tasarımı, ebru sanatı, mum sanatı, keçe, dekoratif ürünler gibi çeşitli çalışmalar yapılıyor.

Marmaris’te Park Yapımları Devam Ediyor

Marmaris Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, merkeze uzak mahallelerde çocuk parkları yapmaya devam ediyor.

Fethiye’de Kan Bağışı Kampanyası Başlatıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, kan stoklarının azalması nedeniyle 3 gün sürecek kan bağışı kampanyası başlatıldı. Kampanyaya ilk destek Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş’tan geldi.

100 Yaş Evlerinde İkinci Baharı Yaşıyorlar

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 65 yaş üzeri vatandaşların sosyalleşmesi ve çeşitli etkinliklerle el becerilerinin artarak kaliteli zaman geçirmelerine yönelik hizmete sunduğu Nilüfer Caner ve Fethiye 100 Yaş Evi büyük ilgi görüyor. Menteşe’de Nilüfer Caner 100 yaş evinde 1956 üye bulunurken Fethiye 100 Yaş Evinde ise 707 üye bulunuyor.

Çalış Sezona Hazırlanıyor

Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden biri olan Fethiye Foça Mahallesi’nde bulunan Çalış Mevkii’nde 2024 yılı yaz sezonu için çalışmalar devam ediyor. İşletmeler yaz sezonuna yetişebilmek için ara vermeden çalışmalarına devam ediyor.

Dalaman Salep Üretim Merkezi Olma Yolunda İlerliyor

Muğla’nın Dalaman ilçesinde alternatif ürünlerin gelişmesi adına İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yapılan çalışmalar kapsamında özellikle dağ köylerinde küçük alanlarda yüksek ekonomik getirisi olan salep yetiştiriciliği için kurslar düzenleniyor ve demonstrasyon sahaları kuruluyor.

Big Chefs Eşsiz Manzarasıyla Büyülüyor

Foça Mahallesi 1030 Sokak No:190 Çalış Sahil, Şat Burnu’nda ORKA Grup’un bölgedeki yatırımlarından bir tanesi olan Big Chefs, eşsiz manzarası, kaliteli yemekleri ve içecekleriyle kaliteli hizmet veriyor.

Esenköy’den Karaca’ya Destek Ziyareti

Fethiye Belediyesi’nin Esenköy’de yapmış olduğu çalışmalardan dolayı, bölgede yaşayan halk Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya hem teşekkür, hem de destek ziyareti gerçekleştirdi.

Marmaris’te Sağanak Yağış, Yerini Güneşli Havaya Bıraktı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde dün gün boyu ve sabaha kadar devam eden sağanak yağış ve şiddetli lodos olan hava bugün yerini güneşli havaya bıraktı.

Fethiye Caddeleri Kadın Şoföre Emanet

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Temizlik İşleri Müdürlüğünde görevli evli 2 çocuk annesi Canan Demirel, zemin süpürme aracında hem şoförlük yapıyor, hem de Fethiye caddelerinde süpürme ve yıkama işlemini gerçekleştiriyor.

Şiddetli Yağış Hayatı Olumsuz Etkiledi

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklama sonrasında Muğla'nın Fethiye ilçesinde şiddetli yağış ve fırtına etkisini göstermeye devam ediyor.

Türk Kızılay’ından Salih Dündar’a Teşekkür

Nursel Özdemir kurumları kurucusu psikolojik danışman Salih Dündar’ a Türk Kızılay’ı teşekkür etti. Ülkemizde yaşanan asrın felaketi olarak anılan 6 Şubat depreminin ardından depremzedelere ve bu uğurda hizmet eden gönüllülerin yanında olan Dündar, Türk Kızılay’ına desteklerini sunmuştu.

Araç Sürücülerine Kötü Haber! Zam Kapıda!

Akaryakıt fiyatlarına bu geceden itibaren zam yapılacağı duyuruldu.

Anadolu Kaplanları Dünya Kapılarını Zorladı

Anadolu Aşçılar Federasyonu (ANFED) Avrupa üzerinden dünya mutfağında kendilerini göstererek büyük ilgi topladı.

Muğla Büyükşehir Türkiye’de İlkleri Gerçekleştiriyor

2014 yılında kurulan Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde sağlık, çevre, tarım, kültür gibi farklı alanlarda birçok yenilikçi projeyi hayata geçirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin Mavi Deniz Temiz Kıyılar, Kısa Mola, Mor Yaşam, Temiz petek, Yerel tohum Merkezi, Toprak, Sulama suyu ve yaprak laboratuvarı, Muğla Tarımsal Güçbirliği kooperatifi, Oyuncak Kütüphanesi, ODTÜ İşbirliği Yenilenebilir Enerji projeleri ve “Gocamandan Toruna Muğla Yemekleri” kitabı özellikleri ile Türkiye’de ilk olma özelliği gösteriyor.

Bodrum’un En Büyük Arıtma Tesisi Açılıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Bodrum’un doğası ve özellikle denizlerinin korunması açısından büyük önem taşıyan Turgutreis İleri Biyolojik Arıtma Tesisinin açılışını gerçekleştiriyor.

Menteşe Belediye Personeline Yüzde 78 Zam

Menteşe Belediyesi ile yetkili sendikası arasında 2024 yılı toplu iş sözleşmesi protokolü imzalandı. Buna göre Menteşe Belediyesinde en düşük maaş 30 bin lira oldu. Ayrıca bir yıl içinde tüm işçilere toplam 48 yevmiye ikramiye verileceği açıklandı.

Toplam 14645 haber.