Güncel

Son dakika Güncel haberler, en son Güncel haberler, Güncel haberler burada, haber oku | Güncel

Güncel Haberleri

İYİ PARTİ’DEN BİR DİZİ ZİYARET

İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Tolga Turgutoğulları, Belediye Meclis Üyesi Ayşe Çiftçi, Kadın Kolları Başkanı Hülya Yörenti ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Fethiye’de konaklayan depremzedeler ve Fethiye Muhacirler Sosyal Dayanışma Derneğine ziyarette bulundu. Başkan Turgutoğulları, depremzedelerin sorunlarını dinlediklerini ve Muhacirler Sosyal Dayanışma Derneği’nin de görüşlerini aldıklarını belirtti.

ALİ İHSAN EMRE, “KUŞ CENNETİ’NE SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR AMA OLMUYOR” 

Yıllardır Fethiye’deki yaban hayatının korunması için toplumsal farkındalığı artırmaya çalışan Ali İhsan Emre, Çalış bölgesinde yer alan Kuş Cenneti’nin korunması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda çağrıda bulundu. Göçmen kuşların uğrak yerlerinden olan ve 222 kuş türü tespit edilen alan, yaban hayatı ve ekolojik denge açısından önem taşıyor. 

KAYMAKAM KARAMAN ÖZEL EĞİTİM İŞ UYGULAMA OKULU’NU ZİYARET ETTİ

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Fethiye Özel Eğitim İş Uygulama Okulu’nu ziyaret etti.

MAG’DAN TEHLİKELİ KEÇİ KURTARMA OPERASYONU

Fethiye Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi, 112 acil çağrı merkezinden gelen arama sonrasında Saklıkent Kayadibi mevkiinde 2 adet keçiyi, titizlikle yürütülen çalışma sonrası kurtardı.

KÖYCEĞİZ'DE ÖĞRETMENLER DEPREM KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ 

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde öğretmen, veli ve öğrencilere yönelik deprem konulu eğitimler başladı. 

FETHİYE MÜZESİ MÜDÜRÜ DENİZ ONGUN, “YENİ YAPILACAK MÜZEYİ, YAŞAYAN BİR MÜZE HÂLİNE GETİRMEK İSTİYORUZ”  

Üç dilli Letoon yazıtları, Tlos antik kentinden çıkarılan imparator heykeli gibi öne çıkan eserlerin yanı sıra, bölgenin geçmişini yansıtan iki bin arkeolojik buluntu ile hizmet veren Fethiye Müzesi, yapılması planlanan yeni bir müze ile deposundaki diğer eserleri de sergileme fırsatı bulacak. SED Medya’ya açıklama yapan Müze Müdürü Deniz Ongun, yeni yapılacak müzenin ‘Yaşayan bir müze’ olmasını arzuladıklarını ve proje hayata geçtiğinde, müzede dinleti ve söyleşi gibi etkinlikleri de gerçekleştirmek istediklerini belirtti. 

MENTEŞE BELEDİYE EKİPLERİ HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINA KATILIYOR

Menteşe Belediyesi, Hatay ve Malatya'daki yardım ve destek faaliyetlerinin yanı sıra Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde Kahramanmaraş'ta sürdürülen hasar tespit çalışmalarına da teknik personel desteği veriyor.

DOÇ. DR. ÖZÇELİK: "AFET YÖNETİMİNDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM ŞART"

MSKÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, deprem, sel, taşkın ve orman yangını gibi afetlerde AFAD veya kurulması düşünülen Afet Bakanlığında dijital dönüşüm ile kamu-özel sektör ve STK'ların tüm verilerini tek noktada toplanması ile hem dezenformasyonun önüne geçileceğini hem de etkin mücadele yapılacağını açıkladı. 

FETHİYE'DE KONAKLAYAN DEPREMZEDELERİN SAYISI 7 BİNİ GEÇTİ

Deprem bölgelerinden Fethiye'ye depremzedeler gelmeye devam ederken konaklama tesislerinde kalanların sayısı 4 bin 928'e ulaşmasıyla birlikte konaklama tesisleri doldu. Bu sayıya kendi imkânlarıyla akraba, eş dost gibi yerlerde kalanları da eklediğimizde sayının 7 bini geçtiği öğrenildi.

KAYMAKAM KARAMAN FETHİYE'DE İKİZ ÇOCUKLARI OLAN DEPREMZEDE ÇİFTİ ZİYARET ETTİ

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, eşi Filiz Karaman ile birlikte Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Gaziantep'ten Fethiye'ye gelen Esra ve Ahmet çiftinin Fethiye'de dünyaya gelen ikiz bebeklerine ziyarette bulundular.

“1999 DEPREMİNDEN BERİ BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ” 

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ili etkileyerek, 42 binin üzerinde can kaybına neden olan deprem, tüm Türkiye’yi yasa boğarken, bu süreçte vatandaşların tek yürek olarak dayanışma göstermesi ve depremzedelerin yaralarının bir an önce sarılabilmesi için sürdürülen çalışmalar devam ediyor. 

DEPREMZEDE ÇOCUKLARA GÖNDERİLEN YARDIM KOLİSİNDEN ÇIKAN NOT DUYGULANDIRDI

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki deprem sonrasında Muğla'ya gelen depremzedelere Muğlalı hayırsever vatandaşlardan toplanan yardımlar giderken, bir vatandaşın gönderdiği yardım kolisinden çıkan not duygulandırdı.

LOKMAN HEKİM ESNAF HASTANESİ’NDE DEPREMZEDE ÇİFTİN İKİZ ÇOCUKLARI OLDU

21 Şubat Salı günü Gaziantep’den Fethiye’ye gelen depremzede çift Ahmet ve Esra’nın ikiz çocukları oldu.

OKULLAR AÇILDI FETHİYE’DE TRAFİK YOĞUNLUĞU ARTTI

Fethiye'de okulların açılmasıyla trafik yoğunluğu oluştu. Okul servislerinin ve işe gitmek isteyenlerin trafiğe çıkmasıyla trafik yoğunluğu sabah, öğle ve akşam saatlerinde maksimuma ulaştı.

KENDİ ÜRETTİKLERİ ZEYTİNYAĞLARINI DEPREMZEDELERE GÖNDERDİLER

Muğla'da üreticiler, bin bir emekle topladıkları zeytinlerden elde ettikleri zeytinyağlarını deprem bölgesine gönderdi.

FETHİYE BELEDİYESİ YARDIM ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

Fethiye Belediyesi tarafından deprem bölgesine yardım çalışmaları devam ediyor. Bugün 34. Yardım tırımızı gönderdik diyen Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca açıklamalarda bulundu.

KÖYCEĞİZ'DE DEPREMZEDELER İÇİN UYKU TULUMU, MASA VE TABURE ÜRETİLİYOR

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Halk Eğitimi Merkezi'nde afet bölgesinde çadır kentlere yerleşen depremzedeler için uyku tulumu dikiliyor.

FETHİYE, İSKENDERUN’DAKİ DEPREMZEDE ÇOCUKLARI DA UNUTMADI 

Fethiye Kaymakamlığı’nın koordinasyonunda FETAV (Fethiye Turizm Tanıtım Kültür Çevre ve Eğitim Vakfı) gönüllülerinin aracılığı ile kente gönderilen oyuncaklar, İskenderun’a geçici görevlendirilme ile giden Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı ile depremzede çocuklara ulaştırıldı

JANDARMA TRAFİK EKİPLERİNDEN BİN 291 KİŞİYE EĞİTİM

Muğla İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik timleri Muğla'nın 13 ilçesinde trafik güvenliği eğitimi verdi.

Toplam 14723 haber.