Güncel

Son dakika Güncel haberler, en son Güncel haberler, Güncel haberler burada, haber oku | Güncel

Güncel Haberleri

LÖSEV'İN "İYİLİKLER TIRI" FETHİYE’DE

LÖSEV İyilikler tırı, Muğla’nın Fethiye ilçesine gelerek lösemili ve kanserli ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulundu.

72 YAŞINDA DEVRİ ALEM

72 yaşındaki yorgan ustası Şaban Çancı, 26 yıldır her yaz aylarında bisikletiyle devri alem yapıyor.

KAYMAKAM ÇALIK, SEL FELAKETİNDE ZARAR GÖREN YERLERİ YERİNDE İNCELEDİ

Seydikemer’e bağlı Yayala Karaçulha’da etkili olan sağanak yağış sebebi ile oluşan su baskını sonrası birçok ekili arazinin zarar görmesi üzerine Kaymakam Ekrem Çalık olay yerine giderek bir dizi incelemelerde bulundu.

9 TON TEKSTİL ATIĞI TOPLANDI

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, bölgede ilk kez gerçekleştirilen tekstil atık toplama işlemi kapsamında 2 ayda 9,5 ton tekstil atığı toplayarak büyük bir başarının altını imza attı. Toplanan tekstil atıkları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

YAYLA KARAÇULHA'DA İNCELEMELERDE BULUNDU

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz Yayla Karaçulha Mahallesi’nde yangın sonucu evi yanan aileyi ve selde zarar gören arazilerde incelemelerde bulundu, mağdurlar ile sohbet edip taleplerini dinledi

VALİ CİVELEK SEYDİKEMERİ ZİYARET ETTİ

Muğla Valisi Esengül Civelek Seydikemer İlçesine iadeyi ziyarette bulundu.

ÇAKIROĞLU’NDAN ANLAMLI HEDİYE

Seydikemer Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Mehmet Hadi Çakıroğlu üyelerine anlamlı hediye. Çakıroğlu ilçenin kuruluşuyla birlikte odanın oluşturulması için dönemin Fethiye Şoförler Odası Başkanı rahmetli Hayri Topçu’nun öncülüğünde yoğun çalışma sergilemişti. Odanın üyelere daha iyi fiziki şartlarda hizmet vermesi için kolları bir kez daha sıvayan Çakıroğlu ve ekibi istediği binayı bulmuş hizmet vermeye başlamıştı. Çakıroğlu ve ekibi Seydikemer ilçesinde faaliyet gösteren kooperatifleri düzenli olarak ziyaret ederek sorunları hakkında bilgi alıyor çözüme kavuşturulması içinde çalışıyor.

VALİ ESENGÜL CİVELEK FETHİYE BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ…

Muğla Valisi Esengül Civelek; Fethiye ilçe ziyaretleri kapsamında Fethiye Kaymakamlığından sonra Fethiye Belediyesini ziyaret etti. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı tarafından Fethiye Belediyesi Bandosu ve Zabıta birimi tarafından törenle karşılandı. Başkan Saatcı, Vali Civelek’e meclis toplantı salonunda kısa bir bilgilendirme konuşması yaptı. Fethiye’de yapılan ve yapılacak olan projeler hakkında sunum eşliğinde bilgiler veren Başkan Saatcı, ilçedeki kurum ve kuruluşların iş birliği içinde olduğunu kaydetti.

VALİ ESENGÜL CİVELEK ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI…

Geçtiğimiz ay yayınlanan valiler Kararnamesi ile Muğla’ya atanan Muğla’nın ikinci kadın Valisi Esengül Civelek Fethiye’ye ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdi. Muğla Valisi Esengül Civelek dün öğle saatlerinde ilk olarak Fethiye Kaymakamlığı’nı ziyaret etti. Muğla Valisi Esengül Civelek Fethiye Kaymakamlığı girişinde çiçeklerle karşılandı…

İNCİRKÖY’DE SUSUZLUK SONA ERDİ

Uzun yıllardır yaz aylarında susuzluk çeken Fethiye İlçesi İncirköy Mahallesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğünün yaptığı çalışmalarla su sıkıntısında kurtuldu. Mahallede yapılan çalışmalar nedeniyle çok memnun olduklarını belirten Mahalle Muhtarı Orhan Orhon, “vatandaşlarımızdan sürekli teşekkür telefonu alıyorum. Bu nedenle Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün ve emeği geçen tüm MUSKİ çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

YOLLAR 4 KOLDAN ASFALTA HAZIRLANIYOR

4 Koldan Yürütülen Yol Düzenleme ve Asfalt Hazırlıkları Çaltıözü Mahallesinde de Tüm Hızıyla Devam Ediyor.

CHP “İMAMIN KIYDIĞI RESMİ NİKAHA VE ÇOCUK GELİNLERE İZİN VERMEYECEĞİZ…”

Nüfus hizmetleri kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı geçtiğimiz hafta TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Tasarının kabul edilmesiyle; il ve ilçe müftüleri de artık evlendirme işlemleri yapmış olacak. Bu konu ile ilgili olarak ilk tepkiler gelmeye başladı. CHP Muğla İl kadın Kolları başkanı Çiğdem Sandıkçıoğlu Başarır yapmış olduğu yazılı açıklamada “evlilik akdinin müftülerce yapılmasının önünün açılması din ve devlet işlerinin birbirine karıştırılmasıdır. bu da laiklik ilkesine aykırıdır” dedi.

BİR TEPKİ’DE ADD’DEN…

Müftülerin ve imamların artık evlendirme işlemleri yapmasına olanak sağlayan kanun tasarısı ile ilgili bir tepki’de Atatürkçü Düşünce Derneğinden geldi.

MEZARLIKTA SAKLAMIŞLAR

Fethiye’de, Muğla Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Muğla Kom Şube Müdürlüğü ve Fethiye Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerinin yaptığı uyuşturucu operasyonunda 2 kişi tutuklandı.

THK FETHİYE ŞUBESİ TÜRKİYE BİRİNCİSİ…

Türk Hava Kurumu (THK) Fethiye Şubesi, 2017 yılında 504 bin 88 lira 55 kuruş fitre ve zekat topladı. THK Fethiye Şube Başkanı Mustafa Özkaya, THK Fethiye Şubesinin fitre ve zekat toplamada Türkiye birincisi olduğunu söyledi. 2017 yılı fitre ve zekat toplama faaliyetini tamamlayan THK Fethiye Şubesi son 10 yılda Türkiye’deki şubelerin önüne geçerek birinciliği kaptırmadı. THK Fethiye Şubesi, 2016 yılında 406 bin 115 lira 75 kuruş fitre ve zekat toplanırken, 2017 yılında bu rakam yüzde 25 artış göstererek 504 bin 88 lira 55 kuruş oldu.

​40 YILDIR BEKLENEN YOL YAPILIYOR

Seydikemer Belediyesi Fen işleri Müdürlüğünce Temel Mahallesinde başlatılan stabilize yol çalışmaları hızla ilerliyor. Mahalle aralarında malzemelerin dökülmesinin ardından iş makinalarıyla düzleştirme çalışmaları yapılıp stabilize yollar vatandaşların hizmetine sunuluyor.

PERSONEL İŞ BIRAKMA EYLEMİ YAPTI MÜŞTERİLER MAĞDUR OLDU

Fethiye’de 4 yıldızlı otele internet ve telefonla rezervasyon yaptıran 5 aile, aynı odanın birden fazla kişiye satılması nedeniyle mağdur oldu. Aynı dakikalarda 2 aydır maaşlarını alamadıklarını öne süren otel çalışanları iş bırakma eylemi yaptı.

VİP BAR, MAHKEME KARARI İLE AÇILDI

Fethiye'de Kaymakamlık tarafından erkek çocuğu 10 yaşındaki B.A. ile 11 yaşındaki H.B.'nin üstü çıplak vaziyette dans ettiği bara, 18 yaşından küçük çocukları içkili mekana aldığı gerekçesiyle 30 gün kapatma cezası verilmişti.

113 GÖÇMEN SON ANDA KURTARILDI

Seydikemer’den yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Rodos Adası'na geçmeye çalışan 34'ü çocuk 113 Suriyeli göçmen, bindikleri 20 metre uzunluğundaki tekne su alıp batmak üzereyken Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Toplam 15377 haber.