Hafriyat Kamyonu Ve Beton Mikserlerine 750 Bin Lira Ceza

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, 50 hafriyat kamyonu ve beton mikserine 'çevre kanununa muhalefet ve emre aykırı davranış' nedeniyle toplam 750 bin lira ceza kesildiğini söyledi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Bodrum’da 15 Mayıs’ta başlayan inşaat yasağı tedbirleri kapsamında denetimler sürüyor. Denetimlerde 50 hafriyat kamyon arkası ve beton mikserine Çevre kanununa muhalefet’ ve ‘Emre aykırı davranış’tan toplam 750 bin lira cezai işlem uyguladı.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Değerli Bodrumlular, kıymetli misafirlerimiz, günaydın. An itibarıyla 3.5 günde 75 bin aracın giriş yaptığı Bodrum’da dün iyi bir gelişme yaşandı ve caydırıcı yaptırımı olmayan inşaat yasağı genelgesinin sayesinde Bodrum’un yollarını istila eden hafriyat kamyonu ve beton mikserlerinden 50 tanesine; çevre kanununa muhalefet ve emre aykırı davranış nedeniyle toplam 750 bin lira ceza kesildi.

“OLMASI GEREKEN BU Değil”

Öncelikle bu uygulama için teşekkür ediyoruz fakat olması gereken bu değil. Olması gereken, inşaat yasağının başladığı gün, inşaat dışında kullanılmayan dev hafriyat kamyonlarının ve beton mikserlerinin Bodrum dışına çıkartılması ve yasak süresince Bodrum’a girişinin yasaklanması veya sahipleri araçlarının Bodrum’da kalmasını isterse; bu araçların bağlanarak, inşaat yasağı bitimine kadar tespit edilecek bir alanda tutulmasıdır. Ayrıca, inşaat yasağına uymayanların inşaat ruhsatlarının yeniden verilmemek üzere iptali, yasa dışı eklentiler ve kaçak inşaat yapanların ise asgari 5 yıldan başlayacak indirinsiz hapis cezası ile cezalandırılması için gereken yasal düzenlemenin de acilen yapılması gerekir. Ve merak ediyorum, bunların derhal yapılabilmesi için, engel nedir?”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN