HALK EĞİTİMİ MERKEZİ ŞEHİTLERİNİ ANDI

Fethiye Halk Eğitimi Merkezi Türk Halk Müziği Koro'su tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferimizin 107. yıldönümü programı düzenlendi. Özer Olgun Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Cazağ, öğretmenler ve birçok vatandaş katıldı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Fethiye Halk Eğitimi Merkezi Türk Halk Müziği Koro’su tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferimizin 107. yıldönümü programı düzenlendi. Konuşmalar ile başlayan etkinlik koro eşliğinde türküler söylenerek devam etti. Özer Olgun Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Cazağ, öğretmenler ve birçok vatandaş katıldı.
Açılış konuşması yapan Halk Eğitimi Merkezi Öğretmeni Evrim Aktaş,’’ Fethiye Halk Eğitimi Merkezi Türk Halk Müziği Koromuzun hazırlamış olduğu 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferimizin 107. yıldönümü programımıza hoş geldiniz. Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanımız için canını veren aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz’’ dedi.
TÜRK MİLLETİNİN KAHRAMAN EVLATLARINCA VERİLEN BÜYÜK MÜCADELENİN ADIDIR ÇANAKKALE
18 Mart ile ilgili konuşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Cazağ,’’ Tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan ve yüce Türk milletinin kahraman evlatlarınca verilen bir büyük mücadelenin adıdır Çanakkale... Şairin ifadesiyle, Bedrin aslanlarının kükrediği ateşten bir imtihandır Çanakkale... Kınalı kuzuların gül bahçesine girercesine şahadete atıldığı bir yerdir Çanakkale...Çanakkale, öyle bir mücadeledir ki, asırlardır yorgun düşmüş bir milletin, varlığını, bağımsızlığını devam ettirme savaşıdır... 
Çanakkale zaferi; üzerinde yaşadığı toprakları şüheda kanlarıyla sulayarak kendine 'vatan' kılan aziz milletimizin Yazdığı en yüce destanlardan biridir. Dünyanın dört bir yanından hücuma geçerek kirli yıl evvel emellerine hayat hakkı tanımak isteyen işgal güçleri Çanakkale'de, bundan tam evvel hak ettikleri cevabı en net bir şekilde almışlardır. 
Fethiye Halk Eğitimi Merkezi olarak bizler de tarihimizde önemli bir yere sahip anısına bir konser programı hazırladık, umarım beğenirsiniz. Hatalarımız, kusurlarımız olur ise şimdiden affınıza sığınıyoruz.
Programın hazırlanmasında emeği geçen Usta Öğreticilerimiz Eylül Özten, Esengül Cevher, arkadaşlarıma, Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi personeline, emeği geçen Ozan Göksu'ya, koroda ve çalgılarda görev -ilan kursiyerlerimize, Müdür Yardımcısı ve personel arkadaşlarıma ayrı teşekkür ediyorum. 
Programımıza teşrifleri ile bizleri onurlandıran okul müdürü arkadaşlarıma, öğretmen arkadaşlarıma, Siz değerli konuklarımıza çok teşekkür ediyorum. 
Bu duygu ve düşünceler içerisinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle Çanakkale Zaferi'nin 107. yılını büyük bir gurur içerisinde idrak ediyor; Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Çanakkale'de, İstiklal Harbi'nde, terör örgütleriyle verdiğimiz bir karışında şehadet mertebesine eren tüm kahraman! mücadelelerde, sınırlarımızın içinde ve dışında can veren tüm şehitlerimiz ile gönül coğrafyamızın her Allah onlardan razı olsun. Saygılarımla! Arz ederim. Şükran ve rahmetle anıyorum’’ diye konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN