'Halk'tan aldığımızı halkımıza veriyoruz'

Türk Hava Kurumunun (THK) 92. Kuruluş yıldönümü Beşkaza meydanı Atatürk anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı. THK Fethiye şubesi tarafından düzenlenen tören Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Türk Hava Kurumunun (THK) 92. Kuruluş yıldönümü Beşkaza meydanı Atatürk anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı. THK Fethiye şubesi tarafından düzenlenen tören Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı.

 THK Fethiye şubesi başkanı  ve THK Genel  Yönetim kurulu üyesi Mustafa Özkaya ile THK Fethiye Genç Kanatlar üyeleri tarafından gerçekleşen çelenk sunumundan sonra tören;  saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla devam etti…

1940'lı Yıllarda Yüzlerce Kişinin Çalıştığı Fabrikada Yerli İmkanlarla Uçak Üreterek, Ürettiğimiz Uçağı   İhraç Ettik
Törende günün anlam ve önemini taşıyan konuşma; THK Fethiye Genç Kanatlar üyesi Funda Gününç  tarafından gerçekleşti. THK Fethiye Genç Kanatlar üyesi Funda Gününç  konuşmasında “92. yıl önce bugün;  Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Cemiyeti adı ile kurulan ve 10 yıl sonra ismi Türk Hava Kurumu olarak değiştirilen;  ülkemizin ve milletimizin gurur kaynağı olan bu güzide kurumumuzun kuruluş yıldönümü çelenk sunma törenine gelerek sahip çıkmanızdan dolayı sizlerin emanetçisi gençler olarak teşekkürlerimizi sunarız.  Türk Hava Kurumu Yüce Türk Milleti'nin desteğiyle büyümüş ve ilerlemiş ve yurt genelinde 430'a yakın şube ağı ile havacılığa ve insanlığa büyük hizmetleri olmuştur  ve olmaya da devam etmektedir. Geçmişi  havacılık alanında kazandığı başarılarla dolu olan 1940'lı yıllarda yüzlerce kişinin çalıştığı fabrikada yerli imkanlarla uçak üreten, ürettiği uçağı ihraç eden kurumumuz 1952’li yıllarda yarıda bırakmak zorunda kaldığı ihtişamlı günlerine; destekleriniz ve güveninizle 03 Mart 2011 tarihinde Ülkemizin ilk, Avrupa’nın 3. ve dünyanın 37. havacılık ve uzay bilimleri ihtisas Üniversitesi olarak kurulan Türk Hava Kurumu üniversitemizle gururlanıyoruz” dedi.

Halktan  Aldığını Halkına Veren Kurumumuz Devlet Bütçesinden Hiçbir Gelir Almadan Sadece Halkımızın Yaptığı Bağışlarla 92 Yıldan Bu Yana Hizmet Vermektedir

 Konuşmasına devam eden Funda Gününç Kurumumuz tüm Türkiye' de, hiçbir ayrım gözetmeksizin, yaşları 11 ile 22 arasında değişen gençlerimizi, genç kanatlar topluluğu adı altında bir araya getirerek, bu gençlerimizin havacılık alanında olması gereken en yüksek noktaya ulaşması için tüm imkanlarını seferber etmektedir. Türk Hava Kurumu, gençleri havacılık kurslarından ve sosyal faaliyetler konusunda bilgilendirerek, ülkemize ve milletimize faydalı, kötü alışkanlıklardan uzak bireyler olarak yetiştirmeye gayret etmektedir. Bu vesileyle yurdumuzun değişik köşelerinde bulunan Havacılık eğitim merkezlerinde Model Uçak,  Yamaç paraşütü, serbest paraşüt, mikrolayt, yelken kanat gibi tamamen ücretsiz havacılık kursları vermekte olup , geleceğin havacılarını yetiştirmeye devam etmektedir. Milli eğitim Bakanlığı bünyesinde bulunan Öğretmenlerimiz vasıtasıyla Model Uçak Rehber Öğretmenlik kurslarını alarak yetkilendirilen öğretmenlerimiz görevli oldukları okullarında Model Uçak kursu açarak öğrencilerim ize ilk havacılık sevgisini vererek geleceğin pilotlarını yetiştirmektedirler.  Türk Hava Kurumu Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın emrinde yıllardan bu yana yangın söndürme uçakları ile ülkemiz ormanlarının korunmasında aktif görev almaktadır. Sağlık Bakanlığımızın emrinde 7/24 çalışan ambulans helikopterlerimiz ile hasta, yaralı, organ nakli çalışmaları yaparak halkımıza büyük hizmetler sunmaktayız.  Halktan aldığını halkına veren kurumumuz Devlet bütçesinden hiçbir gelir almadan sadece halkımızın yaptığı bağışlarla 92 yıldan bu yana hizmet vermektedir.  Geleceğimizin teminatı Türk gençliğidir. Kişiler gelip geçicidir ama kurumlar kalıcıdır. Türk Hava Kurumu sonsuza dek yaşayacaktır ve yaşatılacaktır.  Dünya değişiyor, ülkemiz gelişiyor, hayaller yavaş yavaş gerçek oluyor. Gözlerinizi gökyüzünden ayırmayın, Türk Hava Kurumu nu izlemeye devam edin...  Artık Türk Hava Kurumu'nu anlayabilecek ve anlatacak düzeyde olan sadece Ülkemiz ve Milletimiz çıkarları doğrultusunda çalışacak biz hav acı gençler olarak sizden alacağımız emaneti daha ilerilere götürmeye ve bizden sonra gelecek Türk Gençliğine ulaştırmaya söz veriyoruz. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Öğrenciler  Duygu Dolu Şiirler Okudu”
 
Genç Kanatlar üyesi Funda Gününç’ün konuşmasından sonra öğrenciler tarafından havacılıkla ilgili duygu dolu şiirler okundu.  Karagedik Ortaokulu öğrencisi Ayşe Hökerek “İstikbal Göklerdedir” adlı şiiri, Vali Recai Güreli Ortaokulu  öğrencilerinden Buse ve Mine Sapmaz kardeşler “Göklerin Çocuğu” adlı şiiri, THK Genç Kanatlar  üyesi Ömer Faruk Türk “Türk Hava Şehitleri” adlı şiiri ve en son olarak da; Karagedik Ortaokulu öğrencilerinden Mete Ali Karasaçlı; “Hava’cıya” adlı şiirini okudu. Öğrencilerin şiirlerini okumasından sonra  kutlama töreni; Atatürk anıtı önünde toplu olarak çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

 

Fethiyeli Ve Seydikemerli Hemşerilerime Çok Teşekkür Ediyorum”
 
Gazetemiz muhabirinin sorularını yanıtlayan THK Fethiye şubesi  başkanı  ve THK Genel yönetim kurulu  üyesi  Mustafa Özkaya  konuşmasında “Uzun yıllardır kurumumuzu ailesinin bir parçası olarak gören;  Kurban bayramında kurban derilerini bağışlayan, Ramazan ayında fitre ve zekatlarını veren, tüm hemşerilerimize  ve vatandaşlarımıza Türk Hava Kurumuna olan desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Halktan aldığı bağışlarla halkımıza hizmet eden kurumumuz; son yıllarda ambulans helikopterleri ile sağlık konusunda  7/24 çalışarak büyük bir hizmet vermektedir. Yine kurumumuz yangın söndürme uçakları ile orman yangınlarının önlenmesinde başarılı çalışmalar yapmaktadır. Bir asrı dolduran THK; havacılık deneyimi olan Büyük Atatürk tarafından kurulmuş bir kurumdur. Vizyonumuz ve misyonumuz Türk gençliğine havacılığı aşılamaktır. Devlet bütçesinden hiçbir ödenek almadan hizmetlerimize devam etmekteyiz. Havacılık konusunda gençlerimize eğitimler vermekteyiz.  Gençlerimize kapımız her zaman  açıktır. Amacımız gençlerimizin havacılıkla uğraşması ve kötü alışkanlıklar edinmemesidir. Geleceğin havacılarını yetiştirmekteyiz. Törenimize katılan ve bizleri kutlayan, bizleri hatırlayan  herkese çok  teşekkür ediyorum” dedi.                                        

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN