Hava Oyunları'nı Değerlendirdi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, 17. Uluslar arası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivalinde Babadağ'dan 3 Bin 087 uçuş gerçekleştiğini, bu yılın ilk 10 ayında ise 90 Bin 159 uçuş gerçekleştiğini söyledi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, 17. Uluslar arası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivalinde Babadağ’dan 3 Bin 087 uçuş gerçekleştiğini, bu yılın ilk 10 ayında ise 90 Bin 159 uçuş gerçekleştiğini söyledi.

Bu yıl 17.’si düzenlenen Uluslar arası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali renkli sahneler eşliğinde biterken Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, festival boyunca Babadağ’dan 3 Bin 087 tandem ve singıl  uçuş yapıldığını söyledi. Bu yıl şuana kadar ölümlü bir kaza olmamasının da çok güzel olduğuna değinen Akif Arıcan, “Bu sene hava oyunlarının 5 gününün 4 günü gayet iyi bir havada geçti. Bu yıl hava oyunları gayet verimliydi. 5 gün süren hava oyunları süresince festivalin ikinci gününde hava muhalefeti nedeni ile uçuş gerçekleştirilemezken geri kalan 4 günde 3 Bin 087 uçuş gerçekleşti.Günlük olarak festival boyunca Babadağ’dan Bin civarında atlayışlar gerçekleşti. Bu sene şükrediyoruz ki hiç kazasız belasız festival süresi geçirdik. İnşallah bu sene hiç kaza olmadan da bu sezonu kapatacağız. Bu sene ki uçuş sayımız ile geçen yılın sayısına  ulaşmamız mümkün değil. Geçen yıl çok ciddi bir uçuş sayımız vardı. 121,500 uçuş sayısına ulaşmıştık gecen yıl bu gün  itibariyle 112,700 uçuş olmuştu. Bu yıl ise şu ana kadar Babadağ’dan toplam 90 Bin 159 uçuş gerçekleşti. Yıl sonuna kadar 100 Bin sayılarına ulaşmayı planlıyoruz.

 

Teleferik projemizde teknik heyetimiz çalışıyor. İnşallah yıl sonuna kadar bütün teknik şartlarını, idari şartları bitirmiş ve  ihaleye cıkmış olacak. Kapı girişine kadar Fethiye belediyemiz asfalt yapıvermişti.  Fethiye belediyemize teşekkür ediyorum. Kalan üç buçuk km lik bir alanı da Cumartesi günü büyükşehir belediyemiz Babadağ’a çıktı ve kalan yolu da yapmak için söz verdi. İnşallah en kısa zaman da Büyükşehir Belediyemizden de kalan kısa yolu asfalt yâda parke yapılması yolunda belediyemiz söz verdi. En kısa zamanda yapacak inşallah artık 1700,1800,1900 yolunda artık tozdan kurtulmuş güzel bir yol olacaktır. İnşallah ilerleyen yıllarda 1200 pistinin  yollarını da hazırlayıp inşallah ilerde de oralarda da asfalt yada parke yapmış oluruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN