Hepbirlikte Doyasıya eğlendiler…

21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü olması dolayısıyla, Fethiye Evi Gönüllüleri tarafından günün anlam ve önemini içeren organizasyon düzenlendi. Özel Nursel Özdemir Rehabilitasyon Merkezi'nin destek verdiği organizasyonda down sendromlu çocuklar ve aileleri doyasıya eğlendi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü olması dolayısıyla, Fethiye Evi Gönüllüleri tarafından günün anlam ve önemini içeren organizasyon düzenlendi. Özel Nursel Özdemir Rehabilitasyon Merkezi’nin destek verdiği organizasyonda down sendromlu çocuklar ve aileleri doyasıya eğlendi.

Down sendromlu öğrencilerin yapmış olduğu resimler ve ayrıca çekindikleri fotoğrafların içerisinde bulunduğu resim sergisi büyük ilgi gördü. Fethiye Evi önünde yapılan etkinlikte, FBKM sanatçısı Mustafa Selçukoğlu şarkılarını özel çocuklar için okudu. Doyasıya eğlenen down sendromlu çocuklar, Fethiye Evi Gönüllü kurucusu Nesrin Saatcı ile birlikte bol bol fotoğraf çektirdiler.

“Onlar bizim canlarımız”

Programa katılan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “800 kişi de, bir down sendromu oranı varmış. Bu dünyanın bir gerçeği. Kurulduğu günden itibaren toplumun bu anlamdaki problem olarak gözüken her meselesine, Fethiye Evi Gönüllüleri katkı sağlamaya çalışıyor. Günlükbaşı Silkar İlköğretim Okulu’na, down sendromlular sınıfı da yapmışlardı. Onlar bizim canlarımız. Sahiplenirsek bu sıkıntıları ortadan kaldıracağız, yani bunun başka bir yolu yok. Bu bir dünya gerçeği ve bizler de down sendromlulara ve ailelerine elimizden geldiğince toplum olarak destek vereceğiz” diye konuştu.

“Onları anlamaya çalışacağız”

Özel Nursel Özdemir Rehabilitasyon Merkezi sahibi Salih Dündar ise, “Burada en önemli şey, tıbbi tanıların yapılarak, erken eğitimin başlamasıdır. Çocuklarımız için erken yaşta önlemler alınırsa, hayata daha hızlı adapte olabiliyorlar, hayatın içinde daha çok olabiliyorlar. Bizim en büyük önerimiz, eğitimlerine erken başlayıp, sürekli devam etmeleridir. Toplumun içerisine katılmaları gerekmektedir. Sağlık konusunda da kesinlikle ailelerin taviz vermemesi gerekmektedir. Bugün farkındalık günü ve inşallah onları anlamaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

“Kanatsız meleklerimiz…”

 

Fethiye Evi Gönüllü Kurucusu Nesrin Saatcı da, “Bugün biz kanatsız meleklerimizle birlikteyiz. Down sendromlular benim özellerim. Onlarla ve aileleriyle samimi bir şekilde, hoş vakit geçiriyoruz. Özel evlatlarımız art niyetsiz, artı bir fazlayla bizlerle birlikteler. Bugün Fethiye Evi Gönüllüleri olarak bu özel günün ev sahibiyiz.  Ben bu organizasyonda emeği geçen Özel Nursel Özdemir Rehabilitasyon Merkezine, Beşiktaş ve Galatasaray Derneklerine teşekkür ediyorum” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN