Hikmet Efe Şampiyonaya Hazır

19-21 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek olan Çocuklar Balkan Karate Şampiyonası öncesi Karate Milli Takımı, son hazırlıklarını tamamladı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

19-21 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek olan Çocuklar Balkan Karate Şampiyonası öncesi Karate Milli Takımı, son hazırlıklarını tamamladı.

Bu yıl İstanbul'un ev sahipliğinde düzenlenen 22. Çocuklar Balkan Şampiyonası'na geniş bir sporcu listesiyle katılım gösteren Karate Milli Takımı, son hazırlıklarını tamamlayarak başlama saatini beklemeye koyuldu.

Balkan Karate Federasyonları Birliği’ne üye Türkiye, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Makedonya, Kosova, Karadağ, Romanya, Sırbistan ve Slovenya'dan yaklaşık 750 sporcunun katıldığı şampiyonada üç gün boyunca altısı takım toplam 58 dalda madalya sahiplerini bulacak.

Büyükçekmece'de bulunan Gazanfer Bilge Spor Salonu'nda düzenlenecek organizasyonda Türkiye, 116 kız, 101 erkek toplam 217 sporcu ile tüm kategorilerde madalya için mücadele edecek. Yarışmaya Muğla’dan 2004 doğumlu Mustafa Aydemir ve Fethiye’den 2007 doğumlu Hikmet Efe Tınas katılıyor.

Geçtiğimiz yıl Sırbistan'da yapılan  Çocuklar Balkan Şampiyonası’na 93 sporcu ile katılan Karate Milli Takımı, 11 ülkenin katılımıyla gerçekleşen organizasyonda 20 altın, 11 gümüş, 17 bronz toplamda 48 madalya ile takım halinde Balkan şampiyonu olmuştu.

Esat Delihasan: "Altyapıya büyük önem veriyoruz"

 

Türk karatesinin güçlü bir altyapıya sahip olduğunu belirten Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, "İyi ve güçlü bir altyapıya sahibiz. Bunu katıldığımız her turnuvada açık bir şekilde görüyoruz. Gençler bizim geleceğimizdir. Onlar sayesinde geleceğimize umutla bakıyoruz. Organizasyonda mücadele edecek olan tüm sporcularımıza ve antrenörlerimize başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN