'İDARİ PARA CEZASI UYGULANACAK, TEKRARI HALİNDE RUHSATLAR İPTAL EDİLECEK'

Fethiye'de ki otelcilere ve pansiyon işletmecilerine yönelik kimlik bildirim kanununda yapılan değişiklikler anlatıldı. OHAL kapsamında uygulanan düzenlemeler ile ilgili kanun hükmündeki kararnameler ve 1774 sayılı kimlik bildirme kanununda yapılan değişiklikler anlatıldı. Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Sosyal tesislerinde gerçekleşen bilgilendirme seminerine Fethiye'de yaşayan villa kiralama ve pansiyon işleten yerleşik yabancılarda katıldı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

 “İDARİ PARA CEZASI UYGULANACAK, TEKRARI HALİNDE  RUHSATLAR  İPTAL EDİLECEK”                  

Fethiye’de ki  otelcilere  ve pansiyon işletmecilerine yönelik kimlik bildirim kanununda yapılan değişiklikler anlatıldı.  OHAL kapsamında uygulanan düzenlemeler  ile ilgili kanun hükmündeki kararnameler   ve 1774 sayılı kimlik bildirme kanununda yapılan değişiklikler anlatıldı. Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği  Sosyal tesislerinde gerçekleşen bilgilendirme seminerine; Fethiye’de yaşayan villa kiralama ve pansiyon işleten yerleşik yabancılarda katıldı.

Fethiye İlçe Emniyet Müdür yardımcısı  Cemil Emre Süel  tarafından  anlatılan bilgilendirme seminerinde; otel, motel, han, pansiyon, bekar odaları, kamp, kamping, tatil köyü ve benzeri her türlü, özel veya resmi konaklama yerleri ile özel sağlık müesseseleri, dinlenme ve huzur evleri, dini ve hayır kurumlarının sosyal tesislerinin sorumlu işletmecileri, bu yerlerde ücretli veya ücretsiz, gündüz veya gece, yatacak yer gösterdikleri yerli veya yabancı herkesin kimlik ve geliş ayrılış kayıtlarını, örneğine ve usulüne uygun şekilde günü gününe tutmak ve genel kolluk kuvvetlerinin bilgisayar sistemine bağlanmak zorunluluğunda olduğu ifade edildi…

  FETOB ve Çalış-Der’in ortaklaşa düzenlediği  1774 Sayılı Kimlik Bildirme Kanununda yapılan değişikliklerle yeniden düzenlenen Kimlik Bildirme Kanunu bilgilendirme toplantısına Çalış-Der Başkanı Mete Ay ile konaklama sektörü temsilcileri ve yerleşik yabancılar büyük ilgi gösterdiler. Fethiye  İlçe  Emniyet Müdür yardımcısı Cemil Emre Süel, Kimlik Bildirme Kanunu hakkında yaptığı bilgilendirmede: Kanun gereği daha önce özel veya resmi her türlü konaklama tesisleri, özel sağlık müesseseleri ve günübirlik kiralanan evlerin sorumlu işleticileri, tüm kayıtlarını bilgisayarda tutmak, genel kolluk kuvvetlerinin bilgisayar sistemine bağlanmak, mevcut bilgi, belge ve kayıtlarını anlık gönderilebilmesi için 22 OCAK 2017 tarihine kadar süre verildiğini söyledi.  Süel konuşmasında  “kanun gereği; Sistem üzerinden anlık olarak bildirme zorunluluğu getirilmiş olup, bu tür tesisler ile apartların, kullanmış oldukları bilgisayar sistemlerini, genel kolluğun bilgisayar terminallerine bağlamaları gerektiği Kanun kapsamına alınmış olup, bağlamayan ve anlık iletmeyen işyerlerine gerekli idari para Cezaları uygulanacağını” anlattı.

“ İDARİ PARA CEZASI UYGULANACAK, TEKRARI HALİNDE  RUHSATLAR İPTAL EDİLECEK”

 Süel  “günübirlik kiraya verilen evlerle ilgili olarak doğrudan saatlik, günlük, haftalık gibi sürelerle kiralama yapılan yerlerde, ilk etapta ruhsat şartı aranmaksızın, kazanç amacı ile kiralama faaliyeti yapan tüm geçici kiralamaların bildirilmesi ve özel veya resmi her türlü konaklama yerleri, özel hastaneler ile günübirlik evler de bu kanun kapsamına alındığını” ifade etti.  isteme bağlanmayan tesislere On bin TL, sisteme bağlandıktan sonra anlık veri göndermeyen ( kiralama yapan şahsın kimlik bildirimini yapmayan) veya gerçeğe aykırı kayıt tutanlara ise Beş bin TL. idari para cezası uygulanacağını kaydeden Süel, bu fiillerin tekrarı halinde işletme ruhsatlarının iptal edeceğini ifade etti. Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Cemil Emre Süel, Kimlik Bildirme Kanunu hakkında yaptığı bilgilendirmenin ardından yerleşik yabancı vatandaşların ve turizmcilerin sorularını cevapladı.

Bilgilendirme toplantısının ardından gazetecilere toplantı hakkında bilgi veren Çalış-Der Başkanı Mete Ay “Yeni Kimlik Bildirme Kanunu’ndan sonra birçok otelci, pansiyoncu ve ev kiralayan vatandaşlarımızın hepsinde birçok bilinmezlik var. Bununla ilgili olarak Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Cemil Emre Süel ve Günlükbaşı Polis Karakolundan bir polis memuru burada bulunarak bilgilendirme yaptı. Yeni Kimlik Bildirme Kanunu’yla cezalar arttı. 5 bin ile 10 bin TL arasında inanılmaz rakamlar var ama devletin, hükümetin ve emniyetin; kimin nerede olduğunu bilmesi, öğrenmesi çok önemli bir nokta” dedi.

“YAZ SEZONUNA GİRMEDEN ÖNCE BU EKSİKLİKLERİN GİDERİLMESİ GEREKİYOR” 

 

Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Cemil Emre Süel de; “Sistemin nasıl çalışacağını anlattık. Yanlış bir bilgi olmasın, kafalarda soru işareti kalan yerleri gidermek amacıyla sorulara cevap verdik. Onların kanunla ilgili görüşlerini de aldık, üstlerimize ileteceğiz. Daha sağlıklı bir sistemin yürütülmesi için gerekli bilgilendirmeyi yaptık. Bu yaz sezonuna girmeden önce bu eksikliklerin giderilmesi gerekiyor” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN