İhaleye Fesat Karıştırmak İsteyenler İçin Suç Duyurusu

Yatağan Belediyesi, 10 Temmuz Pazartesi günü Belediye Encümeni huzurunda gerçekleştirilmesi planlanan satış ihalelerine fesat karıştırmaya çalışan ve sosyal medya üzerinden asılsız iddialarda bulunarak Yatağan Belediyesini karalayan kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, “İhalenin yapılmasını istemeyen, aralarında yaklaşık 1 ay önce Bozüyük Mahallesi’nde belediyemiz tarafından yapılan arazi satış ihalesine katılarak kendisine bir adet arazi satın alan Mahalle Muhtarı ile Turgut Belde Belediyesi döneminde gerçekleştirilen ihalelere fesat karıştırdıkları için halen yargılamaları devam eden kişiler tarafından bu tarz hareketlerde bulunulması manidardır” dedi. Yatağan Belediyesi tarafından, 10 Temmuz Pazartesi günü Turgut Mahallesi 120 ada 14 parselde bulunan zeytinli tarla vasıflı taşınmazın satış ihalesi”, “Bozüyük Mahallesi 160 ada 5 parselde bulunan zeytinli tarla vasıflı taşınmazın satış ihalesi”, “Bozüyük Mahallesi 147 ada 2 parselde bulunan tarla vasıflı taşınmazın satış ihalesi”ni gerçekleştireceğini duyurmuştu.

Yatağan Belediyesi Hizmet Binası Başkanlık Makamına gelerek kamu düzenini bozacak bir takım davranışlarda bulunmuş, bunun üzerine Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz tarafından uyarılarda bulunularak, kamu görevlerini yapmalarını engellenmemesi istendi. Bunun üzerine ses tonlarını artırarak Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Yatağan Belediyesi Encümen Üyeleri ve Belediye personelleri hakkında asılsız iddialarda bulunarak hakaret ve tehditvari söylemlerde bulunan kalabalık grup, izinsiz şekilde cep telefonları ile çektikleri sesli görüntüleri sosyal medya hesaplarında asılsız iddialarla paylaşmıştır.

Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Başkanlık Makamı önündeki hukuksuz davranışlar hakkında, “Kanuni olarak hiç bir engelin olmadığı arazilerin satış ihalesini, herhangi bir alıcı çıkmaması nedeniyle ileri bir tarihe ertelememize rağmen Belediye Hizmet Binamıza gelen bir grup, şahsım, encümen üyelerimiz ve belediye personellerimiz hakkında ağır ithamlarda bulunarak tehditler savurmuştur. Bizler ise gayet sakin ve kibar bir dille, işimizi yapmamızı engellememelerini istemişizdir. Başkanlık karındaki toplantı salonunda kendilerine çay ve kahve ikram etmek istediğimiz grup, yaptıkları eylemlerle kamu düzenini bozarak, iş ve çalışma hürriyetimizi ellerimizden almışlardır. Bizler de kendileri hakkında suç duyurusunda bulunarak demokratik hakkımızı kullanmışızdır” diye konuştu.

Yatağan Belediyesi, ihalelerin yapılmasını engellemek isteyen, tehdit ve hakaretlerde bulunarak izinsiz şekilde sesli görüntüleri kaydederek sosyal medya hesaplarında paylaşan kişiler hakkında, ihaleye fesat karıştırma, kamu düzenini bozma, iş ve çalışma hürriyetini engelleme, hakaret ve diğer suçlardan şikayetçi oldu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN