''İKİ ÖNEMLİ SORUN ÇÖZÜMLENMELİ''

Mavi bayrak ödülü için marinalarda deniz suyu kalitesinden çevre eğitimi ve bilgilendirmeye, çevre yönetiminden güvenlik ve hizmetlere kadar 25 kriter bulunurken çevre ve çevre bilinci oluşturmada öncü kuruluşlar arasındaki Ece Saray Marina 2008 yılından itibaren mavi bayrak ödüllü yatlar konusunda da yatları teşvik ediyor.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Mavi bayrak ödülü için marinalarda deniz suyu kalitesinden çevre eğitimi ve bilgilendirmeye, çevre yönetiminden güvenlik ve hizmetlere kadar 25 kriter bulunurken çevre ve çevre bilinci oluşturmada öncü kuruluşlar arasındaki Ece Saray Marina 2008 yılından itibaren mavi bayrak ödüllü yatlar konusunda da yatları teşvik ediyor.

 Ece Saray Marina mavi bayrak programının zorunlu kriterlerinden bir tanesi olan ''Çevre Bilinçlendirme'' etkinlikleri Marina kategorisinde 45 Marina arasında geçtiğimiz yıl 2. kez Ulusal Mavi Bayrak jürisi tarafından ödüle layık görülmüştü. 13 yıldan bu yana Fethiye limanındaki Ece Saray Marina'da mavi bayrak dalgalanırken yenilenen mavi bayrak için sade bir tören düzenlendi. Törene Ece Taş Yönetim Kurulu Başkanı Sema Ece, Fethiye Liman Başkanı Cihan Duman, Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, İMEAK Türkiye Deniz Ticaret Odaları Marinalar Meslek Komitesi Başkanı Nejat Ece, Marina'daki yabancı uyruklu müşteriler ile Marina çalışanları katıldı. Mavi bayrak belgesi Ece Taş Yönetim Kurulu Başkanı Sema Ece'ye, Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan ve Liman Başkanı Cihan Duman tarafından sunuldu.
''ÖNEMLİ OLAN FETHİYE KÖRFEZİ'NİN MAVİ BAYRAK TAŞIMASI''
İMEAK Türkiye Deniz Ticaret Odaları Marinalar Meslek Komitesi Başkanı Nejat Ece; ''Önemli olan Ece Marina'nın değil, gönül Fethiye Körfezi'nin mavi bayrak taşımasını arzu ediyor'' dedi. Ece; ''Mavi bayrak 2004 yılından beri Marinamız tarafından onurla taşınmaktadır. 2004 Marinalar uygulamasında 2008 tekne uygulamasında başlamıştır. Mavi bayrak her şeyde olduğu gibi eğitim, yönetim, hizmetler ve deniz suyunun en iyi şekilde müşteri memnuniyetini arttıracak tarzda sunulmasıdır. Bizler de Ece Marina olarak hem eğitimde hem yönetimde hem genel hizmetlerde hem de denizdeki temizliği muhafaza etmek üzere bu bayrağı taşımaktan biraz önce de söylediğim gibi onur duyuyorum. Ama önemli olan Ece Marina'nın değil, gönül Fethiye Körfezi'nin mavi bayrak taşımasını arzu ediyor. Eğer Fethiye kentini marka haline getirmek istiyorsak körfez mavi bayrak taşımalıdır. O kriterleri yerine getirmelidir. Bunu getirdiğimiz gün inanılmaz bir markalaşma hadisesini Fethiye'de gerçekleştirmiş olacağız. Mavi bayrak yine şu anda konaklama tesislerine uygulanan devlet desteğinin de bir habercisi olarak ortaya çıkmaktadır. Yani çevreye duyarlı tesisler kriterleri içerisinde mavi bayrak taşımak kendi başına belli başlı en önemli bir vasıftır. Buradan ilgili ve yetkili kişilere duyurmak istiyorum. Sonuç itibariyle bizler mavi bayrağı 13 seneden beri muhafaza ediyoruz, o kriterleri sağlıyoruz. Ama amacımız bizlerle birlikte ve diğer yetkililer ile birlikte Fethiye Körfezi'nin mavi bayrak taşıyacak şekle aldığımız zaman çok büyük bir iş başaracağız''dedi.

 

''İKİ ÖNEMLİ SORUN ÇÖZÜMLENMELİ''
''Fethiye limanında iki önemli sorun çözümlenirse körfez kurtulur'' diyen Nejat Ece; ''Bana göre iki tane kriter vardır. Önemli olan birincisi tekne ve imalat çekek yerinin bölgeden kaldırılarak yıllardan beri uğraşılan Karaot bölgesine taşınması, ikincisi de yine yıllardır uğraşılan hem DSİ'nin kesin kuyruk suyu hem de Çalış deresinin körfez dışına baypas edilmesi. Bu iki husus gerçekleştirildiği zaman bu körfez hak ettiği mavi bayrağa kavuşacaktır. Tabi bu iki husus ile ilgililer ve yetkililer çalışıyor. Tekrar Ece Şirketler grubu adına ve Ece Marina adına hoş geldiniz diyorum. Mavi bayrak önce bizlere sonra da tüm misafirlerimize hayırlı olsun'' ifadelerini kullandı.
''LİMANIMIZ YIPRANMA ALTINDA''
Törende konuşan Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan da Fethiye limanının yıpranma altında olduğuna dikkat çekti. Arıkan; ''Ece Saray çalışanlarına ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etmek istiyorum. Mavi bayrağı almaktan öte düşürmeden o günden bugüne kadar taşımaları her şeyden daha önemli. Çünkü bu şunu gösteriyor. Bu kadar dikkatli bu kadar işlerini temiz yapıyorlar. Bu konuda tüm arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Yönetim Kurulu üyemiz Nejat Bey'in de söylediği gibi bizim körfezimizin en büyük sıkıntısı su sirkülasyonunun az olması. Bu nedenle limanımızın içerisinde bulunan Karaot, DSİ'nin kanalı ve Çalış'taki kanaldan dolayı limanımız her gün aşırı tehlike altında ve yıpranma altında. İnşallah hep beraber bu işlere çözüm buluruz. Ve Fethiye limanı ilelebet misafirlerimize düzgün bir şekilde sunulmaya devam eder'' dedi.
''MAVİ BAYRAĞIN KORUNMASI ÖNEMLİ''
Fethiye Liman Başkanı Cihan Duman da mavi bayrak kriterlerinin önemini vurgulayıp yıllardır bu bayrağın Fethiye limanında Ece Marina'da dalgalanmasının önemine işaret edip; ''Mavi bayrağın korunması çok önemli'' diye konuştu. Duman; ''Bizler denizciler olarak her zaman mavi denizlerde temiz denizlerde bulunmak isteriz. Dolayısıyla Ece Marina'nın bu kriterleri sağlayarak ve uzun yıllardır sürdürülebilir şekilde mavi bayrağın korunması gerçekten çok kayda değer bir durum. Ben Ece Marina'yı bu anlamda kutluyorum. Çünkü denizciler teknelerini bağlamak istediği limanların içerisinde mavi bayrağı mutlaka dikkate alırlar. Mavi bayraklı olmak bir avantaj sağlar. Türk turizmi ve Fethiye'nin denizciliğinin gelişmesi anlamında mavi bayraklı bir Marina'mızın olması için gerçekten bizler için sevindirici bir durum. Bunun korunabilmesi çok önemli. Tüm denizciler körfezimizi el birliği ile korumalıyız. Biraz önce Nejat Bey'in bahsettiği Karagözlerdeki çekek yeri ile ilgili sektörel anlamda gerek kamusal anlamda kamu idareleri olarak bu çekek yerlerinin taşınması noktasında gereken çabayı gösterdiğimizi de bilmesini isterim. Bunun için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Tüm Fethiye'nin de ortak hedefi bu olmalı. Çünkü Fethiye'nin denizcilik anlamında birinci hedefi ne denirse ben Liman Başkanı olarak şunu söyleyebilirim: Öncelikle çekek yerlerinin modern çok özel bir işletmeye kavuşması çok önemli. Temenni ediyorum çekek ve inşa yerleri hak ettikleri güzel bir yere kavuşurlar. Körfezde bu anlamda kirletici nedenlerden birinden en azından kurtulmuş olur. Teknecilerimiz de iyi bir işletmeye kavuşmuş olur. Uzun yıllardır sürdürüle gelen mavi bayrağı önümüzdeki yıllarda da aynı şekilde devamı dileği ile bunun korunması ve geliştirilmesini diliyorum'' ifadelerini kullandı.


HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN