İki Tur Şirketi Güçlerini Fethiye'de Birleştirdi

Demet Sabancı Çetindoğan'a ait Mediasa Şirketler Grubu bünyesindeki turizm grubunun bir üyesi olan ve Kozyatağı Demstock binası içerisinde hizmet veren Tatilsa ile B2C ve B2B kanallarda konaklama tesislerinin pazarlanması ve pazarlanmasına aracılık edilmesi konusunda özellikle İngiltere'de hizmet veren LookBookHoliday'in işbirliğinin lansman etkinliği Fethiye Ece Saray Marina & Resort'te gerçekleşti.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

 Demet Sabancı Çetindoğan’a ait Mediasa Şirketler Grubu bünyesindeki turizm grubunun bir üyesi olan ve Kozyatağı Demstock binası içerisinde hizmet veren Tatilsa ile B2C ve B2B kanallarda konaklama tesislerinin pazarlanması ve pazarlanmasına aracılık edilmesi konusunda özellikle İngiltere’de hizmet veren LookBookHoliday’in işbirliğinin lansman etkinliği Fethiye Ece Saray Marina & Resort’te gerçekleşti.

Bölge turizmi, ulusal ve uluslararası turizmin konuşulduğu etkinlik, Mediasa Yönetim Kurulu Başkanı ve TİKAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, LookBookHoliday’in Kurucusu ve Sahibi Murat Mallı birleşme imzasını attılar, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, TÜRSAB Batı Akdeniz BYK Başkanı Süleyman Kaya, FETOB Başkanı Bülent Uysal ve konaklama sektöründen ve turizm camiasından birçok yöneticinin katılımıyla gerçekleşti.

Mediasa Yönetim Kurulu Başkanı ve TİKAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan konuşmasında Fethiye’ye ilk kez geldiğini,  bundan sonra daha da sık gelmeyi düşündüğünü ve bu işbirliğinin bölgesel ve ulusal turizm açısından yararlı olacağını ümit ettiğini belirtti. LookBookHoliday’in uluslararası gücü ile Tatilsa’nın güvenilirliğinin Türkiye pazarı için güçlü bir marka birlikteliği ortaya çıkaracağını ifade etti. Bir araya gelerek daha fazla iş olanağı yaratmak, iç turizmi de canlandırmak için burada olduklarını belirten Sabancı Çetindoğan, konuşmasının devamında 57 sektörü birden etkileyen turizmi ülkemiz açısından eski gücüne kavuşturmak için Tatilsa olarak el ele, yürek yüreğe mücadele vermeye hazır olduklarını ifade etti.

LookBookHoliday’in kurucusu Murat Mallı konuşmasında iç pazarın yıldan yıla artış oranlarına dikkat çekerek Tatilsa ile gerçekleştirdikleri bu işbirliği ile bu pazarda birlikte daha etkin rol oynayacaklarının umudunda olduğunu, ancak diğer taraftan İngiltere ve AB pazarında da varlıklarını sürdüreceklerini açıkladı. Kendisini bir Fethiye aşığı olarak gören Mallı, Türkiye’de en çok turist gönderdikleri destinasyonların Fethiye ve Side olduğunu belirtti. Konuşmasındaki başlıklarda dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise LookBookHoliday’in kötü giden sezonlarda dahi çift haneli büyüdüğü, bunu da misafir odaklılık, teknolojiye bağlılık ve personele yaptıkları yatırımla sağladıkları idi.

Global turizm firmaların Türkiye’deki durumu, yaşanan olumsuzluklarda pazarı terk etmesi ya da bazı mikro etkenler nedeni ile faaliyetlerini sürdürememesinin turizmcileri olumsuz etkilediğini aktardı. Bütün yabancı firmalar Türkiye’den vazgeçse bile kendilerinin vazgeçmeyeceğinin altını çizdi. Ülke turizminin çok fazla olumsuz sürece maruz kaldığını ifade eden Mallı, her yaşanan bir olumsuzluğa karşı üç olumlu şey ile yanıt vererek negatif etkilerin yok edilebileceğini belirtti. Bunun da daha fazla konser, daha fazla festival vb. organizasyonların yapılmasıyla gerçekleşeceğini söyledi. Ayrıca MICE organizasyonlarına da ağırlık vererek Fethiye’nin bu sektörde de marka değerini artırmayı planladıklarını açıkladı.

Mediasa bünyesi altındaki World Travel Channel’ın artık web tv olarak yayın hayatına devam edeceğini ve Fashion & Travel dergisi ile birlikte bölgenin ve bölge otellerinin tanıtımına daha fazla katkı sağlayacağını belirtti.

Lansmanda konuşmalarını yapan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, 70 ülke gezdiğini ancak Fethiye’nin kendisi açısından ayrı bir yeri olduğunu, Fethiye için ve ülke için herkesin yapabileceği bir şey olduğunu belirtti. Geçtiğimiz günlerde Babadağ projesinin ihalesini yaptıklarını ifade eden Arıcan, proje tamamlandıktan sonra Babadağ’ın Türkiye’nin değil, Avrupa’nın bir numaralı hava sporları merkezi olacağının altını çizdi. Konuşmalarında özellikle Fethiye’nin dünyanın cennet köşelerinden biri olduğunun vurgusunu yapan Arıcan, bu ve bunun gibi işbirliklerini her zaman desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

 

Özellikle birlik ve beraberlik vurgularının yapıldığı lansman etkinliği, röportajlar eşliğinde devam etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN