İnlice Plajı Kaderine Terk Edildi 

Muğla Akbelen ormanlarının Limak ve IC İçtaş iştiraki YK Enerji'nin termik santral için orman sahasını talan etmesi ülke gündemini meşgul ederken, Göcek'teki İnlice plajı'nın kaderine terk edilmesi akıllarda soru işareti bırakmaya devam ediyor. 

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Akbelen'deki ağaç kesimine karşı halkın direnişi sürerken, Datça ve Çeşme'de plajların halkın kullanımına açılması için “havlu hareketi” başlatılmışken, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı gözünü bu defa Fethiye’nin İnlice plajına dikti. 18 Mayıs 2012'den bu yana Fethiye Belediyesi tarafından işletilmekte olan İnlice halk plajının sözleşmesi 31 Aralık 2021’de sona erdi. Ancak o tarihten sonra sözleşme yenilenmedi. Fethiye'nin CHP'li Belediye Başkanı Alim Karaca, belediyeden alınan İnlice halk plajını tekrar işletmek istediklerini belirterek "Denizlerimiz, sahillerimiz halkındır, sermayenin değil" dedi.
Yaklaşık 200 bin sabit nüfusu bulunan, yaz aylarında ise nüfusu bir milyona yaklaşan Fethiye’nin en çok tercih edilen halk plajı durumundaki İnlice halk plajı, bugünlerde adeta kaderine terk edilmiş durumda bulunuyor. 2019'da yerel seçimleri kazanan CHP’li belediye, dönem zarfında plajdaki restoranı, mesciti, duş yerlerini, sahildeki tüm şezlong ve şemsiye gibi üniteleri yeniledi. Her yaz yaklaşık 30 personelin istihdam edildiği, giriş ücreti alınmayan ve çayın yalnızca 1 TL’ye satıldığı plaj için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 31 Aralık 2021’den beri yeni bir ihale açmadı. 
Belediyeye Cevap Bile Yok
Fethiye Belediyesi’nin konu ile alakalı resmî başvurusuna Bakanlık tarafından cevap dahi verilmedi. Son genel seçimlerde AKP Muğla listelerinden tekrar aday gösterilmeyen AKP Muğla eski milletvekili Yelda Erol Gökcan bu konuda hiçbir yetkisi olmamasına rağmen yaptığı açıklamada "İnlice plajının işletmesini birkaç yıldır Fethiye Belediyesi yapıyordu. Ama sözleşmenin süresi sona erdi. Bizler de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Muğla Valiliği ile görüştük. Önümüzdeki süreçte bu plajın işletmesini İnlice Dayanışma Derneği’ne vereceğiz” demişti.
Her Taraf Çöp İçinde 
Bunun üzerine Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca duruma tepki göstererek, belediyeden alınan İnlice halk plajını tekrar işletmek istediklerini, plajının işletme haklarının tekrar belediyeye verilmesini isteyerek, şunları söyledi:
“Biz seçim vaatlerimizde en az iki tane halk plajı yapacağımızı söylemiştik. Görev süremiz boyunca Karaot, Akmaz ve Koca Çalış olmak üzere üç halk plajı açtık. İnlice plajına ilişkin sözleşme sona ermesine rağmen burayı tekrar bize tahsis etmediler. Geçtiğimiz günlerde oradaki muhtarlar, dernek başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar ile bir toplantı yaptık. İnlice Dayanışma Derneği başkanı da 'belediyenin güçlü bir kurum olduğunu, çok güzel işler yapıldığını, bu yüzden de eskiden olduğu gibi plajı yine belediyenin işletmesinin daha uygun olacağını' söyledi. Yurttaşlarımız da aynı görüşte olduklarını belirttiler. Bunun üzerine ilgili resmî kurumlara burayı işletmek istediğimizi bildirdik. Çevre Bakanlığı talebimizi kabul ederse, burayı yenileyip, paket arıtma yaparak mavi bayraklı plaj haline getirmeyi planlıyoruz. İnlice plajı şu an çok kötü bir durumda. Her taraf çöp içinde. Plaj tekrar Fethiye Belediyesine devredilirse, orayı yine eskisi gibi örnek bir plaj yapabiliriz. Bu ağır ekonomik krizde özellikle halk evlerimizde ve halk plajlarında vatandaşlarımız nefes alabiliyorlar.”
Çalış Halk Plajı Açıldı 
Öte yandan, Fethiye Belediyesi Akmaz ve Karaot plajlarının ardından Çalış Halk Plajı’nı da hizmete açtı.
Fethiye Belediyesi de vatandaşın uygun fiyatlarla denize girebilmesini sağlamak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Koca Çalış sahilinde kiraladığı 10 dönümlük araziyi, halk plajı yaptı.  Açılışı yapılan halk plajında fiyatlar ise dikkat çekti. Çay 3 TL, tost 30-40 TL, soğuk içecekler ise 20 ila 30 TL’den satıldığı görülen plajda şezlong ve şemsiye kullanımı ise sadece 25 TL olarak belirlendi.
 Halkımız Uygun Fiyatlarla Deniz Keyfi Yapabiliyor 
Koca Çalış Halk Plajı açılış töreninde bir konuşma yapan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca; “Fethiye’nin birçok koyları özelleştirilmiş durumda. Ama ne pahasına olursa olsun en az iki sahilde halk plajı açacağımızın sözünü vermiştik. Daha önce Akmaz ve Karaot halk plajlarını açmıştık. Bugün Koca Çalış ile üçüncü halk plajımızı açmış olduk. Bugünlerde özel plajlara gittiğiniz zaman bir kişi en az 1000-1500 lira harcıyor. Ama bu plajımızda bir aile gelip rahatlıkla 150-200 lira harcayıp karnını doyurup, içeceklerini içip mutlu bir şekilde evine dönebilir. Buradaki tüm üniteler belediyemizin kendi ekipleriyle gerçekleştirildi.” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN