Kahvaltıda Bir Araya Geldiler

Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen Dernekleri tarafından geleneksel hale getirilen dayanışma ve kaynaşma kahvaltısı yoğun katılım ile gerçekleşti. Her yıl üyelerini bir araya getirmek ve kaynaşmak amacı ile düzenlenen ve Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen dernekleri tarafından organize edilen dayanışma ve kaynaşma kahvaltısı Çalış Kerimoğlu İsmail Yörük Çadırı ve Yörük Müzesi Restaurantta düzenlendi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen Dernekleri tarafından geleneksel hale getirilen dayanışma ve kaynaşma kahvaltısı  yoğun katılım ile  gerçekleşti. Her yıl üyelerini bir araya getirmek ve kaynaşmak amacı ile düzenlenen ve Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen dernekleri tarafından organize edilen dayanışma ve kaynaşma kahvaltısı Çalış Kerimoğlu İsmail Yörük Çadırı ve Yörük Müzesi Restaurantta düzenlendi.

 Dernek üyeleri tarafından yoğun katılımın gerçekleştiği dayanışma ve kaynaşma kahvaltısına Cumhuriyet Hak Partisi Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, AK Parti İlçe Başkanı Kadir Sarıhan ve kadın kolları başkanı Hilal Günay, Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Mehmet Soydemir, fetav müdürü Dilek Dinçer, Fethiye Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Müdürü Halime Ok, Fethiye Kadın Meclisi Başkanı  Deniz Kader Şarlak, ADD ve CKD Fethiye şubesi yönetimi  ile bazı sivil toplum kuruluşu yönetici ve üyeleri katıldı. Seydikemer Yörük ve Türkmenler  Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu  “Seydikemer ve Fethiye Yörük Türkmen Dernekleri olarak her yıl yaptığımız ve artık geleneksel hale getirdiğimiz kahvaltı etkinliğimizi yine bu yıl Çalış Yörük Çadırı Restaurantta  gerçekleştirmiş  bulunmaktayız.  Kahvaltımızın amacı dernek üyelerimiz ile bir araya gelip hasret giderip kaynaşmak ve önümüzdeki günlerde faaliyet olarak neler yapabiliriz, onları belirlemektir. Katılım çok güzel oldu. Her kesimden insanlarımız etkinliğimize katıldı. Güzel bir etkinlik yaptığımızı düşünüyorum” dedi.

Fethiye Yörük ve Türkmenler Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak ise açıklamasında “Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen Dernekleri olarak geleneksel hale getirdiğimiz kahvaltımızı yaptık ve katılım çok güzel oldu. Biz her yıl keşkek günü, yaren günü ve Yörük şölenleri yapıyoruz. Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen Dernekleri olarak bu etkinliklerimizi geleneksel hale getirdik. Önümüzdeki günlerde de derneklerimiz olarak bir takım gezi etkinlikleri düzenleyeceğiz.Yörük Türkmen Dernekleri olarak Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın” diye konuştu.

“Kıvrak “Suçu Olan Suçunu Çekmeli”

 

Son günlerde HDP Milletvekillerinin ve Güney Doğu Bölgesindeki bazı belediye başkanlarının  terör soruşturması kapsamında tutuklanarak ceza evine girmelerine de değinen Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak  “Yörük Türkmen Dernekleri olarak biz devletimiz bağımsız ve güçlü, milletimiz mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmelerini isteriz. Bugün Türkiye yedi düvelle savaşıyor. Yani sadece Türkiye’deki ayrıcı ve bölücülerle değil, onların arkasındaki devletlerle de savaşıyor. Suçu olan suçunu çekmeli. Ama Türkiye bir hukuk devletidir ve hukuk dışına asla çıkmamalıdır. Suçu olan herkes yargılamalı ve suçunu çekmelidir. Bu ülkeniz refahı ve huzuru için binlerce şehit verdik ve seve seve vermeye de hazırız. Gün geçmiyor ki hemen hemen her gün ülkemizin değişik köşelerinde bombalar patlıyor ve canlarımızı veriyoruz. Muhakkak bu yapılanların suçluları bulunacak ve cezaları verilecektir. Bu bölücü ve ayrılıkçı terör gurubuna kim veya kimler destek veriyorsa hukuk çerçevesi içinde yargılanmalı, eğer suçu tespit edilirse cezasını çekmelidir. Bazı kişiler seçimle gelen seçimle gider diyorlar. Hiç sıkıntı yok katılıyorum. Demokrasinin gereği seçimle gelen seçimle gider. Ancak biz henüz daha hayatının baharındaki yaşlardaki gençlerimizi askere davulla zurna ile uğurlayıp, davulla zurna ile karşılayamıyorsak, yani şehit olup ay yıldızlı bayrağımızın sarılı olduğu tabutla geri geliyorsa, seçimle gelip de teröre destek veren kişiler de suçlarını çekecektir ve çekmelidir de. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin refahını ve huzurunu hiç kimse bozamaz. Buna izin vermeyiz” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN