Kariyer Günlerinin Konuğu: Ali Yörük

Fethiye Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ilçemizin yetiştirdiği örnek şahsiyetlerin deneyimlerini, Fethiyeli gençlerimizle paylaşmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen ' Kariyer Günleri'nin ikinci konuğu Alyork şirketler sahibi, Elektronik Yüksek Mühendisi Ali Yörük… Söyleşi 17 Mart Cuma günü saat: 14.00 da, Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ilçemizin yetiştirdiği örnek şahsiyetlerin deneyimlerini, Fethiyeli gençlerimizle paylaşmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen “ Kariyer Günleri”nin ikinci konuğu Alyork şirketler sahibi, Elektronik Yüksek Mühendisi Ali Yörük… Söyleşi 17 Mart Cuma günü saat: 14.00 da, Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

 Ali Yörük kimdir?

Ali Yörük Selanik göçmeni bir baba ve Rodos göçmeni bir annenin en büyük çocuğu olarak 25 Şubat 1952’de Fethiye’de doğmuştur. İlk ve orta öğretimini Fethiye’de tamamladıktan sonra liseyi Aydın’da okuyan Yörük, İstanbul Teknik Üniversitesi elektronik mühendisliğini kazanarak eğitimine devam eder. 1979 yılı sonunda, o yıllarda Türkiye ortalamasının en az 4 katı ücret veren, özel kanunla Amerikalıların kurmuş ve işletmekte olduğu ERDEMİR’de (Ereğli Demir Çelik Fabrikaları) karı-koca mühendis olarak başladı. 1992 yılında, kendisi gibi elektronik mühendisi olan ERDEMİR kökenli 4 arkadaşı ile ilk şirketi olan 5e şirketini kurdu. 2002’de işlerin büyümesi üzerine gerek mümessillik almakta kolaylık sağlamak, gerekse faturalama, para transferi ve finansman kolaylığı sağlamak amacıyla yabancı bir firma olmanın kolaylıklarından faydalanmak üzere (Türkiye’de yabancı firmalara daha çok güven duyuluyor olması ve kolay iş yapılabiliyor olabildiğini görerek) Ali Yörük isminin İngilizceye benzetilmesi ile İngiltere-Manchester’da ALYORK şirketini kurdu ve Türkiye ALYORK’u İngiltere ALYORK’un Liasion ofisi haline çevirdi. 2006’da batı Afrika – Moritanya’da ALYORK kurarak, o yöredeki eski hurda metal gemileri satın alıp, parçalayıp, keserek Türkiye’deki demir-çelik fabrikalarına hurda olarak satış işlemlerini başlattı ve 3 yıl sürdürdü. 2012’de Malta’da ALYORK kuruldu.

 

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN