Kayaköy Ve Karakeçililer Sakinlerinden Cevap Gecikmedi

'Biz Kesilen Ağaçların Yerine Ağaç Dikmesini De Biliriz' Kayaköy ve Karakeçililer halkı Fethiye kalesi istikametinden Kayaköy'e giden tarihi Kaya yolunun genişletilmesi amacıyla 506 kızılçamın kesilmesini eleştiren çevrecilere tepki gösterdi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Biz Kesilen Ağaçların Yerine Ağaç Dikmesini De Biliriz”

Kayaköy ve Karakeçililer halkı; Fethiye kalesi  istikametinden  Kayaköy’e giden  tarihi  Kaya yolunun genişletilmesi  amacıyla  506 kızılçamın kesilmesini eleştiren çevrecilere  tepki  gösterdi.

Kayaköy yolunda toplanan mahalle sakinleri  “Yol istiyoruz”, “yolumuza engel olma” diye seslendiler.   Geçtiğimiz gün Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur ile Fethiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğayı Koruma Derneği başkanı Okyay Tirli ve üyeleri;  yapay  ağaç  dikerek  tepki  göstermişlerdi. Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur, Fethiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğayı Koruma Derneği başkanı ve üyelerinin bu tepkisine, Kayaköy ve Karakeçililer Mahalle sakinlerinden cevap gecikmedi. Mahalle sakinleri bu yolun yapılması için yıllarca beklediklerini belirterek, artık kimsenin engel olmamasını istediler...

Biz Kesilen Ağaçların Yerine Ağaç Dikmesini De Biliriz” 

2009 yılından bu yana Kayaköy yolunun genişlemesi için müracaat ettiklerini ifade eden Kayaköy Muhtarı Metin Ekiz açıklamasında  “2009 yılından beri bu yolun genişlemesi için müracaatlar var. Bizde 2 yıl önce Kayaköy halkıyla mevcut olan yolun genişlemesi ve tadilatı olması için Büyükşehir Belediyesi’ne talepte bulunduk. Büyükşehir Belediyesi de  bu talep  ile ilgili olarak resmi kurumlardan  yasal  iznini alarak Kayaköy yolunda çalışmalara başladı. Şuan ihale aşamasında ve biz bu yolun bir an önce  genişletme çalışmalarının tamamlanarak  yolun asfaltlanmasını istiyoruz” dedi. Ağaçların kesilmesine tepki gösteren ve  yapay ağaç diken kişilere de cevap veren  Muhtar  Ekiz  “Bu yol kamu yolu. Elbette birkaç ağaç kesilecek yol genişleyecek. Biz kesilen ağaçların yerine ağaç dikmesini de biliriz. Dün ağaç kesildi diyen kişiler gelsin bana ben ağaç dikilecek yerleri göstereyim. Hangi birim olursa olsun ben mahalleme hizmet yapılmasını istiyorum, gerisi beni ilgilendirmez” ifadelerini kullandı.

Madem Ağaçların Kesilmesine Çok Üzülüyor Başkanımız O Zaman Tünel Açsın

 18 yıldan beri muhtarlık yaptığını belirten Karakeçililer Muhtarı Ercan Gökçe’de konuşmasında “Bu yolları Devletin aracını kullanmadan ben geçmişte  traktörlerle yaptırdım. 15 sene eli, kürekte kendim çalıştım. Belediye Başkanımız bir araç verip yollara çakıl taşı bile attırmadı. Şimdi bu yolun yapılmasına da engel olmasınlar. Bu yollarda çok kazalar oldu. Madem ağaçların kesilmesine çok üzülüyor başkanımız o zaman tünel açsın. Başkanımız seçimden önce oy istemek amacıyla geliyordu. Şimdi hiç gelmiyor. Köylünün ihtiyacını bir sorsa ya başkan olarak” diye konuştu.

Yolumuzun Genişleyip Güzelleşmesini İstiyoruz”

Mahalle sakinlerinden  Ömer Kıryaman’da konuşmasında  “Köyümüzün yıllardan beri bozuk olan yollarının daha düzgün yapılması için yol istiyoruz. Yolsuz  hiçbir yer olmaz. Orman Müdürlüğü burada kesilen ağaçların yerine de ağaç diker. Burada bahsedildiği gibi çok çam zayiatı yok. Ancak yolum kenarındaki ağaçlar kesilmiştir. Bunun çevreyi bozacak bir durumu yok” dedi. Mahalle sakinlerinden Mehmet Yağlı’da konuşmasında  “Bizler yıllardır patika yollardan Fethiye’ye gelip gidiyoruz. Yolumuzun genişleyip güzelleşmesini istiyoruz. Yol çalışmaları sadece Kayaköy’de olmuyor, her yerde oluyor. Bu sadece Kayaköy’e mi yasak? Yolu genişletmek için yolun kenarındaki bazı ağaçlar kesildi. Bu kesilen ağaçların yerine yeni ağaçlar dikilir. Biz dikmesini de biliriz. Bu millet yol, su istiyor. Bizde insanız” diye konuştu.

Bu Yolda Çok Kaza Oldu

Mahalle sakinlerinden Mehmet Nuri Yılmaz’da konuşmasında   “Burada 80 bin dönüm orman var. Biz bu ormanı koruyoruz. Yangın çıktığı zaman hepimiz koşarak gideriz. Burada 506 ağaç kesilmiş ama milyonlarca da ağaç var. Yollarımızın geniş olmasını istiyoruz. Arabalar gelip geçerken rahat geçsin. Bu yolda çok kaza oldu. Yol yapılmasın diyenler ne istiyorlar Kaya’dan?” diye konuştu. Mahalle  gençlerinden Fikri Karagöz’de konuşmasında  “Kayaköy yolu hem burada yaşayan vatandaşlar hem de buraya gelen ziyaretçiler için yetersiz. Kışın burada belediye arabaları gelip geçerken zorlanıyor. Kayaköy’de bir havaalanı yok ama havaalanından fazla ziyaretçi alıyor” dedi.

 

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN